16. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

A ​belső utak könyve 175 csillagozás

Popper Péter: A belső utak könyve Popper Péter: A belső utak könyve Popper Péter: A belső utak könyve Popper Péter: A belső utak könyve Popper Péter: A belső utak könyve

A szerző indiai útjai során tanulmányozta az ősi gyógymódokat, a jógát, a sok évezredes életbölcseletet. Azt tapasztalta, hogy a hinduizmusban nem tételekbe foglalt „szöveg-múmiákról”, ködös misztikus sejtésekről, erőlködve megvalósított „gyakorlatokról”, hanem élő szellemi áramlatról van szó, aminek nincs merev szabályrendszere. Álláspontja szerint a modern európai kultúrába nem lehet mechanikusan átemelni a távolkelet ősrégi tanításait és gyakorlati útmutatásait, amelyek teljesen más történelmi és társadalmi viszonyok között keletkeztek. Mindenkinek saját magának kell megtalálnia a számára megfelelő szellemi utat, kialakítani az önnevelés és fejlesztés egyénre szabott módszereit. Ehhez kíván segítséget adni ez a könyv. A nyolcvanas évek óta számos kiadást ért meg itthon és Németországban is.

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Gyorsuló idő Magvető · Az élet dolgai

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2022
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155932816
>!
Saxum, Budapest, 2012
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632480879
>!
Saxum, Budapest, 2007
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637168284

4 további kiadás


Enciklopédia 22


Kedvencelte 17

Most olvassa 19

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

tgorsy>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Vannak könyvek, melyeknél értelmetlen a csillagozás. Vagy neked szól, vagy nem. Vagy most van rá szükséged, vagy nem, Vagy mindig.
Popper Péter hangjával felér egy meditációval.

Bla IP>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Popper Péter többször járt Indiában. Útjai során tanulmányozta az ősi gyógymódokat, a jógát, a sok évezredes életbölcseletet. Azt tapasztalta, hogy a hinduizmusban nem dogmákba foglalt, ködös misztikus sejtésekről, erőlködve megvalósított „gyakorlatokról”, hanem élő szellemi áramlatról van szó, aminek nincs merev szabályrendszere. Álláspontja szerint a modern európai kultúrába nem lehet mechanikusan átemelni a távol-kelet ősrégi tanításait és gyakorlati útmutatásait, amelyek teljesen más történelmi és társadalmi viszonyok között keletkeztek. De eszközként számos gyakorlat alkalmazható. Mindenkinek saját magának kell megtalálnia a számára megfelelő szellemi utat, kialakítani az önnevelés és fejlesztés egyénre szabott módszereit. Nekem „A nap ápolása” jött be legjobban.
Nagyon ajánlom Mindenkinek!

1 hozzászólás
ppeva P>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Huszonévesen már olvastam, valaha meg is volt a könyv a házi könyvtárunkban. De nem tudtam volna visszaidézni, pontosan mi is van benne. Most, hogy újra elolvastam, már visszajött. Régen még gyakorolgattam is belőle. Most már nem fogok, de jó volt újra elgondolkozni rajta.

btunde P>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Volt idő, amikor egymás után olvastam Popper Péter könyveit. Amikor már kezdtek zavarni az átfedések, leálltam, de a szavai, történetei beépültek a mindennapjaimba. Azon kevesek egyike, akikkel kapcsolatban képes vagyok tiszteletet érezni. Ez olyankor fordul elő, ha valakit hitelesnek tudok elfogadni. Őt még ráadásul tökéletesen értem is.
Ez a könyv más, mint amiket eddig olvastam tőle. Tulajdonképpen egy kézikönyv, amiben nem csak azt írja le, hogy meg kell ismerjük magunkat, hogy megismerhessünk másokat, hogy el kell fogadnunk magunkat, hogy el tudjunk fogadni másokat, hanem azt is megmondja hogyan, milyen gyakorlatokkal lehet ezt elérni. A módszerek elég részletesen vannak leírva konkrét példákkal. Az egyes fejezetek között pedig Ming Liao Ce utazásának egy-egy fejezetével még inkább alátámasztja, mire jó ez az egész.

Szédültnapraforgó >!
Popper Péter: A belső utak könyve

Ez a 8. könyv P.P-től. Az indiai utazás részletei engem untattak, de amikor a konkrét dolgokra tanított, oktatott, azokat nagyon szerettem.
Ez is azokhoz a könyveihez tartozik, melyet tanítani kéne…
Pár számomra fontos idézet:
„Jó játék lehetne a gyerek öltöztetése, fürdetése, fejlődésének figyelemmel kísérése; öröm lehetne a munka; a kirakatok nézegetése, a bevásárlás; öröm lehet finomakat főzni és enni. De ha együtt túl sok az egész, nem fér bele időnkbe, nem jutunk egy lélegzetvételnyi szünethez – mindez teherré válhat. Elvész mindennapi dolgaink fénye.”
„egy örömtelen, fáradt ember örömtelenséget áraszt környezetére, családtagjaira, munkatársaira, barátaira, s ők – hasonló problémákkal küszködve – ugyancsak idegességgel; kelletlenséggel válaszolnak. Környezetünk atmoszférája kellemetlen lesz, egymásban indukáljuk a rosszkedvet.”
(ezek teszik számomra világossá miért távolodnak el egymástól a párok)

„S nem vesszük észre, hogy egész életünk átmeneti korszakokból áll, mindig történik valami, amire hivatkozva felmentést adhatunk magunknak.”

(Többit lásd az idézetek menüben)

KBCsilla P>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Mielőtt bármit is írnék véleményként, el kell mondanom, hogy rettenetes módon nem hiszek az énelemzésekben, abban, hogy más fogja megmondani nekem, hogy mit kell, hogy érezzek bizonyos helyzetekben. Nehogy már más mondja meg, főleg egy személytelen tucat-könyv, hogy hogyan fogok megjavulni, jobban érezni magam, nyugodtabban aludni, könnyebben elviselni a körülöttem lévő sok-sok nemnormális embert!
Felénél tartottam egy nagyon izgalmas könyvnek, amikor előttem állt egy nyolc órás utazás, egyedül. Könyvtáros kolléganőmnek ezt elmeséltem, és kértem tőle egy rövid könyvecskét, bármilyen témában, hogy nehogy olvasnivaló nélkül maradjak a buszon-vonaton, de ne kelljen még többet cipekednem.
Erre ezt nyomta a kezembe.
Majdnem vissza is adtam, de összeszedtem jó érzéseimet, és elindultam ezzel a pót-könyvvel.
Utazás közben egyre csak nézegettem a táskámban, és alig vártam, hogy befejezzem a másik könyvet.
Aztán a kezembe vettem, de már csak otthon.
És kész.
Végem lett.
Nem tudtam letenni.
És igen, rájöttem, hogy minden mondata, sőt, minden szava igaz, mintha csak rólam, az én problémáim megoldásáról lenne szó.
Végigolvastam, vissza-visszalapozgattam, és úgy érzem, hogy megy vissza a táskámba, hogy egy darabig velem legyen, és az „utasításoknak” megfelelően végezzem a rám váró gyakorlatokat minden nap.
Hogy megjavuljak, hogy jobb legyek, és és és és és…
Te jó ég, mibe keveredtem???

_Katie_ P>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Ez egy jó kis útmutató a TE belső utadhoz, tök jól végigvezet a gyakorlatokkal. Ha még hozzáképzeled Popper Péter hangját is, az egész felér egy meditációval. :)) (Nekem legalábbis PP hangja baromira megnyugtató)

mupilla>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Alapmű. Szinte minden életkorban- és helyzetben tud támaszt, segítsíget és újat mondani.

Könyvmolykisasszony>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Hangoskönyv formájában volt szerencsém „olvasni”. Minden szava, minden betűje a megtestesült tudás és törődés. Törődés a lelkeddel, önmagaddal, a kapcsolataiddal.
Hasznos, hogy PP gyakorlatokkal támasztja alá a tanultakat. Valamennyit én is alkalmazni fogok belőlük.

Kallós P>!
Popper Péter: A belső utak könyve

Egy hete Tolle Mostját forgatom magamban, így szinte oldalról oldalra látom a párhuzamokat, ellentéteket a két könyv között, dee ez nem egyéb mint ugyan annak a hegynek a két oldala …


Népszerű idézetek

Chöpp P>!

Figyelj csak! Ma van az a holnap, amitől tegnap annyira féltél.

116. oldal

2 hozzászólás
Chöpp P>!

Ami fontos, azt csöndesen életben kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni. Egy napon valóság lesz.

107. oldal

1 hozzászólás
Kóczán_Krisztián>!

Akiben zűrzavar van – zűrzavart hoz létre környezetében. Akiben rend van – rendet teremt maga körül.

csillagka>!

Igazi mondanivaló nélkül beszélni, igazi szomjúság nélkül inni, és igazi vágy nélkül lefeküdni valakivel – ez a három alapvető bűn, amit a mai európai ember leggyakrabban elkövet.

melanzskólia >!

Pszichológiai közgondolkozásunkban gyakran tapasztalható valamiféle „akaratmítosz”. Sok belső problémáról állítják, hogy azok oka az akarat gyengeségében rejlik. Úgy tűnik, hogy az ember akarati funkcióit indetermináltnak tartjuk, mintha fejlesztéséhez csak „erős elhatározás” volna szükséges, semmi egyéb. A valóságban az ember akarati élete rendkívül bonyolult szerveződésű funkciórendszer, amely egyáltalán nem független a személyiség összerendezettségétől, emocionális kiegyensúlyozottságától, az értékrendtől, stb. sőt nagymértékben ezek függvénye. Az akarat fejlesztése csak a teljes személyiség fejlődésével együtt képzelhető el.

30-31. oldal

1 hozzászólás
Chöpp P>!

Nem tehetünk eleget mindenki elvárásainak, nem szolgálhatjuk ki mindenki igényeit. Az emberek annyira sokfélék és olyan sokfélét és ellentéteset követelnek tőlünk, hogy szét kellene szakítanunk magunkat a megsemmisülésig, ha mindennek meg akarnánk felelni.

118-119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: elvárás · megfelelés
Chöpp P>!

Freud nem véletlenül nevezte a gondolkodást „kis energiamennyiségekkel való próbacselekvésnek”.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gondolkodás · Sigmund Freud
Chöpp P>!

Az embereket nem foglalkoztatja annyira a mi problémánk, szégyenünk, kudarcunk, mint minket. Ugyanígy örömeink, eredményeink sem. Mennyit marcangoltuk magunkat, szégyenkeztünk értelmetlenül. Hányszor bántódtunk meg fölöslegesen.

104. oldal

Chöpp P>!

Már sok baj származott a fölösleges beszédből. Abból soha, ha hallgatni tudtunk. Nem kötelességünk, hogy mindig szórakoztassunk másokat. Nem fontos, hogy mindig szerepeljünk és érdekesek legyünk. Meg kell tanulnunk, hogy kinek mit érdemes elmondani. És hallgatnunk is, ha nincs lényeges mondanivalónk.

104-105. oldal

Chöpp P>!

Az emberi psziché szétesik fegyelem nélkül. A fejlődés útja az, hogy a külső fegyelem belső fegyelemmé változzon. Csak a belső fegyelem tanít meg élni a szabadsággal. Belső fegyelem nélkül a szabadság megbetegít.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fegyelem · szabadság
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Balogh Klára – Bárdos Katalin – Békési Tímea – Hardy Júlia – Koltai Mária – Korbuly Ágnes – Tóth Borbála: Transzgenerációs történetek
Soma Mamagésa: Hogyan ne sárkányosodjunk el?
Szondy Máté: Tudatos változás
Szondy Máté: Megélni a pillanatot
Sonja Lyubomirsky: Hogyan legyünk boldogok?
Elisabeth Lukas: Mondj búcsút a kiégésnek!
Anne Dickson: A teljes jogú nő
Alexandra Frey – Autumn Totton: Vissza a természetbe
Brené Brown: A tökéletlenség ajándéka