Magzatvér 15 csillagozás

Polina Daskova: Magzatvér

Egy jól szervezett moszkvai bűnbanda, orvosok és kórházak egész hálózatát működtetve, 25 hetes magzatok testéből, véréből és a placentából drága és életmentő gyógyszert állít elő. A gyógyszert természetesen irtózatos összegekért, kiválasztottak szűk körében értékesítik, Oroszországban és az Egyesült Államokban.
Léna Poljanszkaja 35 éves újságírónő 26 hetes terhesen kerül a kórházba. Lélekjelenlétének köszönhetően elmenekül, mielőtt nála is megindítják a szülést. A bűnszervezet smasszerjai rokonait és barátait sem kímélve egészen Amerikáig üldözik.
Végül egy magas rangú rendőrtiszt, Szergej Krotov segít neki.
A sodró és fordulatos, rendszerváltás utáni moszkvai valóságban játszódó lélektani krimiből a szerelem sem hiányzik: Léna és Krotov szerelmének kibontakozása finom és hiteles mellékszál.

>!
Athenaeum, Budapest, 2010
272 oldal · ISBN: 9789632931074 · Fordította: Goretity József
>!
Athenaeum, Budapest, 2010
276 oldal · ISBN: 9789632930978 · Fordította: Goretity József

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
LadyM
Polina Daskova: Magzatvér

Ó, jaj! Jó az alapötlet, de a kivitelezés pocsék. A történet jól indul, és simán azt mondanám rá, hogy izgalmas, aztán átvált valamiféle zavaros összevisszaságba, és onnantól kezdve már kín szenvedés az egész. Ezen az sem segít, hogy nevetségesen kiszámítható, és legalább két egymást követő stílusváltás is történik a nem túl hosszú könyvben, ami nagyon amatőrnek hat. Előnye, hogy gyorsan el lehet olvasni.

>!
murmur
Polina Daskova: Magzatvér

Valószínűleg nem ennyire rossz ez a könyv, csak túl sok igazán jót olvastam mostanában és magas a mérce. Kicsit többet vártam az indítás után a történettől, ami végzetesen ellaposodott és valami torz, habosbabos leányálomba váltott át ahol csak úgy röpködnek a pisztolygolyók és a happyendek. A végére még a lapok is elkezdtek kipotyogni, szóval ez nem újraolvasós, maximum másra rásózós könyv lesz :/

>!
Ritka_a
Polina Daskova: Magzatvér

Nem sok reményt fűztem a könyvhöz, az elején viszont nagyon megfogott a történet. Kicsit sajnáltam, hogy Léna olyan hamar megszökik és utána alig-alig történik valami izgalmas. Amit izgalmasnak is szánt az írónő, nekem az sem lett túlzottan az a körömrágós fajta. Úgy éreztem a történet vége nagyon összecsapott lett, minden olyan gyorsan megtörtént, néhány szereplőről nem is tudjuk meg mi lett a sorsa (például engem érdekelt volna hogy Válja mégis mihez kezdett). A történet végére annyi orosz nevet említettek meg, hogy én személy szerint sokszor belezavarodtam, hogy akkor most ki kicsoda főleg mert mindenkit legalább kétféleképpen hívtak, felváltva.
Előnye a könyvnek, hogy rövid és gyorsan elolvasható.

>!
shieldmaidenwithflowers
Polina Daskova: Magzatvér

Mindent összevetve tetszett a könyv, bár néha úgy éreztem, mintha a fordító nem beszélné túl jól a magyar nyelvet. Könnyen olvasható volt, de olykor belezavarodtam a nevekbe. Néhány szereplő további életére is kíváncsi lettem volna, de ezek valahogy elsikkadtak. Sajnálom, hogy Gosáról és Váljáról nem tudtunk meg semmit, pedig érdekelt volna a karakterük. De nem volt rossz könyv.

>!
nyolcadikutas
Polina Daskova: Magzatvér

Katyvasz.
Jól indul, de utána önmaga paródiájává válik és az elején feltámasztott hangulat semmivé foszlik. Szereplők jönnek, mennek. Van akinek két mondat jut, majd egy robbanás. Kedves Daskova! Ennél Evelyn Marsh is jobb! Sokkal!

>!
PuPilla
Polina Daskova: Magzatvér

Strandra, nyaralni vittem magammal a könyvet, és bár végül nem ott fejeztem be, tökéletes olvasmány oda. Izgalmas, nagyon gyorsan olvasható. Bár a történetnek vannak hiányosságai, és valóban kissé elsőkönyvesnek tűnik az írás, és suták a párbeszédek, ennek ellenére kellemes meglepetés volt és jóleső orosz akcentussal „olvasta az agyam” az egész könyvet. :)
Ja és senki nem lepődjön meg elég sztereotíp oroszok vannak benne, és vagy 20-30 évet visszamegyünk az időben, annak ellenére, hogy 98-as :)

Bővebben: http://❀.ws/f/1pzNw


Népszerű idézetek

>!
Szelén

Gyötrődni fog, ürügyet keres majd, hogy felhívhassa, és kigondol majd nem egyet, hanem akár tízet is, de végül mégsem fogja felhívni.

75. oldal

>!
shieldmaidenwithflowers

– És fiút vagy lányt szeretett volna, amikor még nem tudta pontosan?
– Gyermeket – mosolyodott el Léna –, egyszerűen csak gyermeket. Vagy talán olyan fontos az, hogy milyen nemű lesz?
– Én viszont mindig lányt, kislányt szerettem volna… – vallotta be halkan Krotov.

187. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
Borisz Akunyin: A gyémántszekér I-II.
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
Borisz Akunyin: Akhilleusz halála
Borisz Akunyin: Halál szeretője
Nelson DeMille: Kémek iskolája
Borisz Akunyin: A cár könyvtára
Arszen Revazov: Magány – 12
Borisz Akunyin: Különleges megbízatások
Borisz Akunyin: Leviathan