Legyél ​te is bajnok! 2 csillagozás

Polgár Judit: Legyél te is bajnok!

Sokan ​kérték, hogy írjak könyvet azoknak a gyerekeknek, akik már egy ideje sakkoznak, tehát ismerik a figurákat, a lépéseket, a játék alapszabályait, és talán egyszer majd versenyezni is szeretnének. Nekik szól a Legyél te is bajnok!, azaz neked, és egy kicsit a testvéreidnek, a szüleidnek, a nagyszüleidnek és a barátaidnak, azoknak, akik veled együtt kalandoznak vagy szeretnének eligazodni a sakk varázslatos világában.

A fejezeteket úgy állítottam össze, hogy logikusan haladva, piramisszerűen épüljön fel a tudásod, és egyre jobb legyél. Gyakorlati példákon keresztül vezetlek be a sakk elméletébe, és személyes történetekben mesélek arról, hogy az elméleti alapokat miként alkalmaztam a gyakorlatban. A tanultakat jól kiemelve összegezzük, a sakkos gyakorlójátékok, furfangos rejtvények és villámkérdések pedig szórakoztatva mélyítik el a tudásod.

A sakk az életem részévé vált, és nem csak abban az értelemben, hogy profi sportoló lettem. A játék szabályait, filozófiáját… (tovább)

>!
Bookline Könyvek, Budapest, 2020
240 oldal · ISBN: 9789634371557 · Illusztrálta: Varsányi Orsolya

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Nita34>!
Polgár Judit: Legyél te is bajnok!

Most vettük meg, és teljesen magával ragadja a 7 éves kislányomat. Állandóan ezt bújja , élvezettel oldja meg a feladatokat! Több foglalkoztatónk is volt már Polgár Judittól, de ez legjobb szerintünk!


Hasonló könyvek címkék alapján

Inna Veselá – Jiří Veselý: Sakksuli
Adorján András: Kaszparov fehéren-feketén
A. A. Kotov: A sakkozó gondolkodásának titkai
Asztalos Lajos – Bán Jenő: A sakkjáték elemei
V. N. Panov – J. B. Esztrin: Megnyitások kézikönyve
Elizabeth Dalby: Minden, amit a sakkról tudni kell
Pongó István: Lépésről lépésre 3
Mihail Botvinnik: 100 válogatott játszma
Földeák Árpád: 12 sakkolimpia
Solymosi László: Sakkozzunk, fiatalok!