Egy ​asszony második élete 3 csillagozás

Polgár Ernő: Egy asszony második élete Polgár Ernő: Egy asszony második élete

Polgár ​Ernő író, dramaturg, a Magyar Írók Szövetsége és a PEN Club tagja, a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanulmányi osztályvezetője. Hullámsír, Hazatérők, Ady c. drámái 1983-ban jelentek meg. Túl az Egyenlítőn c. színdarabját 1985-ben a Madách Színház mutatta be. Randevú Bangkokban c. drámakötete 1991-ben jelent meg, melyben a címadó vígjáték mellett helyett kapott az Elítéltek és a Tűzjárók c. drámák is. Az Elítéltek filmváltozatát a Magyar Televízió megrendelésére 1994-ben írta meg. 1992-ben publikálta A sárga csillagok nyomában c. munkáját. Légy a feleségem! c. novelláskötete és A Philemon fedélzetén a világ körül c. könyve 1994-ben jelent meg.
Az Egy asszony második élete c. műve dokumentumregény. Mit tesz egy harminc éves asszony, ha megtudja, hogy halálos beteg, s életét csak szív-tüdőátültetéssel lehet megmenteni? Küzd, harcol. Nem adja fel. Megpróbál mindent. Mesterségesen életben tartva férje – e könyv írója – elviszi Budapestről Cambridge-be, s onnan az… (tovább)

>!
3BT, Budapest, 2006
138 oldal
>!
Gondolat, Budapest, 1997
154 oldal · ISBN: 9632827597

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

>!
Carmilla

    A szervtranszplantáció alapproblémája röviden úgy foglalható össze, hogy túl sok a beteg, és túl kevés az átültetésre alkalmas szerv.

85. oldal, 14. - Budapest-Róma-New York-Minneapolis-Rochester (Gondolat, 1997)

>!
Carmilla 

Játék közben sokat beszélgettünk, és volt alkalmam megfigyelni, hogy milyen kifinomult ez az ember. Arra gondoltam: vajon a halál közelsége tette ezt?

27. oldal, 4. - Éva reménykedni kezd (Gondolat, 1997)

>!
dtk8 P

S az öt év, mely mögöttünk állt: igazán embert próbáló egy harmincéves, élni vágyó asszony számára, akinek ideje nagy részét vizsgálatok, kórházi kezelések, az otthoni terápia tették ki.

115. oldal

>!
dtk8 P

Annyian jöttek, ahányan csak elfértek a kis buszban. Megálltak az ajtónk elotti kis teraszon, és gyönyöruen énekelni kezdtek. Egy nagy csokor virággal és kedves, szomorkás mosolyukkal köszöntöttek. Rövid idore jöttek csak be a szobába, és nem sokat beszéltek, inkább énekeltek vigasztalásunkra, hiszen az ilyen érzékeny lelku emberek tudják, hogy vannak helyzetek, amikor a szó kevés, gyenge és ügyetlen.

107. oldal

>!
Carmilla 

Tekintetem a fólió méretű Mitológiai enciklopédián állt meg. A világ kultúrtörténetének sok ezer istensége megtalálható a könyvben.
    Egy, legalább egy közülük látja ezt a vergődést, amit mi csinálunk?!…

62. oldal, 12. - Sokan segítenek (Gondolat, 1997)

>!
Carmilla 

(…) Öt-hétéves gyermekekről van szó, akiknél szomorú prognózist jósolhatunk. Esetükben a transzplantáció sem megoldás, hiszen a gyermekszervek még növekednek, s a transzplantált szerv erre nem képes.

75-76. oldal, 13. - Ernő, tanulj, mert megbuksz! (Gondolat, 1997)


Hasonló könyvek címkék alapján

Martin Pistorius: Néma üvöltés
Asa Moberg – Inczédy-Gombos Ádám: Ádám könyve
Kerényi Lajos: Megyek… és meggyógyítom!
Karl Bruckner: Szadako élni akar
Anne-Dauphine Julliand: Két kis lábnyom a homokban
Gárdos Péter: Hajnali láz
Ken Wilber: Áldás és állhatatosság
Elisabeth Vatne Ellefsen: Kicsi Anette
Mike Greenberg: Amit csak akarsz
Michael Schophaus: Az égben várnak a fák…