Pokoli ​báléjszakák 923 csillagozás

Pokoli báléjszakák

Áll a bál, de para! Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények. Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba… Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje… Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod. Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem… Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!

Eredeti megjelenés éve: 2007

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A művek szerzői: Meg Cabot, Kim Harrison, Michele Jaffe, Stephenie Meyer, Lauren Myracle

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
246 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451077 · Fordította: Szabó Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450506 · Fordította: Szabó Szilvia

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Adam Blum · Will Goodman · Frankie · Lila Park · Mary · Sebastian Drake · Teddy Hancock · Veronica Blum · Yun Sun


Kedvencelte 55

Most olvassa 35

Várólistára tette 160

Kívánságlistára tette 106

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Deziréé>!
Pokoli báléjszakák

Újraolvasva a történetet már nem annyira tetszik.
Mindegyik történetnek jó volt az alapötlete, de mégsem sikerült úgy leírni a történetet, hogy elkápráztasson. Sok helyen hiányérzetem is volt, mintha valamit kihagytak volna, mintha direkt lerövidítették volna a történetet, hogy beleférjen x oldalba.
Mindegyik történetben találtam valami egyedit, ami pozitívum. Jó lenne ha regényként is olvashatnám ezeket a történeteket, persze lenne mit javítani rajtuk, de az ötletek tényleg jók.

puncsoscukor63 P>!
Pokoli báléjszakák

Még nem olvastam ilyen novelláskötetet ezelőtt, de szerintem nem fogom a jövőben sem erőltetni a dolgot, túlságosan.
Az első novella (A pusztító lánya) eléggé klisés volt, és szerintem túl könnyen elbántak a gonosszal, bár a rövidsége miatt nem is fért volna több bele a részbe.
A második történettől (A virágcsokor)szerintem még hetekig borsódzani fog a hátam, nagyon ijesztő volt a vége, de ez volt a 3. kedvencem.
A harmadik novella (Madison Avery és a Nagy Kaszás) kissé kusza volt számomra, de ettől eltekintve jó volt, tetszett, még ha néha azt se tudtam, mi merre hány méter :D
A negyedik sztori (Csók és ármány) volt a kedvencem. Összetett, nem éreztem elkapkodottnak, szimpatikusak voltak a főszereplők, és jól le volt zárva egy klassz csattanóval.
Az utolsó novella (Földi pokol) lett a 2. kedvencem. Nagyon tetszett, hogy mindenki fejébe beleláthatunk a történetben, és így megtudjuk, miket spoiler. A főszereplő fiúról szerintem sejthető volt, hogy mi ő, ugyanakkor így is élvezhető volt.

Virág_Blogger>!
Pokoli báléjszakák

„Nem akartam én ennyire lehúzni, de annyira lagymatag volt, hogy már a kegyelem két pontot is akkora túlzásnak éreztem, főleg ha tekintetbe veszem, hogy az öt novella közül összesen egy volt, ami úgy-ahogy tetszett, és a megvalósításával még annak sem voltam megelégedve. A fülszöveg jó kis borzongást ígér, olyan rémtörténeteket, amik miatt mániákusan akarná az ember ellenőrizgetni, hogy bezárta-e az ajtót, én meg még egy ártalmatlan, napfényen csillogó spoiler vámpír előtt is hamarabb zárkóznék be. Esküszöm, ennél a könyvnél még az is ijesztőbb. Nem mintha panaszkodnom kéne, amiért nem fogom magam összepisilni álmomban, de ennél egy fél fokkal – vagy négy és fél fokkal – több izgalmat igazán el tudtam volna viselni.”

Bővebb véleményemet a könyvről itt olvashatjátok:http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2016/08/meg-ca…

Ruby_εïз IP>!
Pokoli báléjszakák

Szerintem ez egy jó könyv! Stephen King novelláskötete is tetszett, és ez is. Rövid, rövid… Persze, hogy rövid, mert novellák. Csípem a rövid, de jó sztorikat. Tök jó volt ennyi sztoriba betekinteni, ennyi írói stílust megismerni. Nekem egyedül talán A virágcsokor novella nem tetszett annyira, a többivel elvoltam. Annyi volt még a problémám, hogy nem én voltam a célzott korosztály, de ettől eltekintve örülök, hogy elolvastam. :)

jagoka1984 P>!
Pokoli báléjszakák

Nekem valahogy nagyon nem jött be ez a könyv. Lehet, ha az egyes történetek hosszabban kerültek volna megírásra külön- külön fantasztikus könyvet/élményt adtak volna, de így ebben a formában nagyon nem az Én világom. Ennek ellenére örülök, hogy kézbe vettem, mert ilyen olvasási élmény is kell, hogy kialakuljon a megfelelő szemlélet.

ViveEe P>!
Pokoli báléjszakák

Hajaj… Ha ez a könyv Meg Cabot történetének egy kidolgozottabb verziója lenne, sokkal több csillagot adnék. Mert egyedül az ő történetében látok némi izgalmat és potenciált. A második sztori akár egy jófajta horror is lehetne, de túl rövid.
És innentől zuhanórepülés.. a csókos szupererős történettel nem tudok mit kezdeni.
Összességében mindegyik összecsapott, félbehagyott és engem fárasztottak. Nem 5 kerek kis novellát kaptam, hanem rámbízták, hogy a papírravetett néhány akciónak és karakternek én találjam ki az előtörténetét, és a lezárást. Köszi!
De legalább ezen is túl vagyok, csak a polcon ne foglalná a helyet. Új otthon kell neki.

BubbleTea>!
Pokoli báléjszakák

Ebben a novelláskötetben nagyon tetszett, hogy egy dologra épült fel, méghozzá a pokoli éjszakára. Volt már olyan, hogy úgy olvastam novelláskötetet, hogy mindegyik novellának más volt a központi témája. Szerencsére, itt nem fordult elő ez.

Az első novella Meg Cabot novellája…. A pusztító lánya
Ez a novella nagyon tetszett, sajnáltam, hogy nem hosszabb. De jó volt, volt eleje, közepe és vége. A karaktereket nagyon nem ismertük meg, de a történet, az elképzelés nagyon tetszett. :)

A második novella A virágcsokor
Szerintem ez nagyon borzalmas volt. A karakterek hisztis p*csák, és az egész történet annyira nem szól semmiről. Talán, ez egy fokkal jobb lett volna, ha rövidebb a bevezető, és a végén nagyobb csattanó van, több izgalom.

A harmadik novella Madison Avery és a Nagy Kaszás
Ez nagyon nagyon nem tetszett. Nekem ez túl bonyolult volt a sok féle kaszással, és azzal, hogy most mi is történik. Lehet, hogy ha ez egy háromszáz oldalas regény és apránként napom meg az információkat, nem két oldalban, akkor jobban megértem, és talán tetszett volna. De ez agy nekem nagyon kusza és nagyon érthetetlen volt.

A negyedik novella: Csók és ármány
Ez a kis novella nekem nagyon tetszett. Most először tudom elmondani, hogy tökéletes volt a történet, a szereplők és a hosszúság is. A főszereplő nagyon szimpatikus volt, szívesen olvasnék még a kalandjairól, és arról is, hogy milyen további képességei vannak, mitől vált ilyenné.

Az ötödik és egyben utolsó novella a Stephenie Meye Földi pokol
A novella eleje nagyon nem tetszett, nekem sok volt a bevezetés. Hogy ki kivel, miért ment el a bálba, vagy éppen miért nem. A novella végén megértettem, hogy miért volt erre szükség, de akkor is nagyon kusza volt az első pár oldal. Tetszett ez a démonos történet, habár nem lett a kedvencem.

Összességében érdekes novellákat olvashattam, egyszer mindenképpen el lehet olvasni ezt a gyűjteményt. :)

Tinah>!
Pokoli báléjszakák

Lenyűgözött.
Öt rövid, de annál misztikusabb, varázslatosabb, izgalmasabb történet egy csokorba gyűjtve. Mindet, egyesével „csekély” 5/5-re tudtam értékelni. :)
Meg Cabot: A pusztító lánya: ez volt a kedvencem. Hihetetlenül aranyos kis sztori lett, sajnáltam, hogy olyan rövidke.
Lauren Myracle: A virágcsokor: rendesen féltem az olvasása után. Már az eleje is olyan zavaros, és abszurd volt.. a vége pedig egyszerűen briliáns, szépen elvarrta a szálakat, ám annyira, hogy nem tudtam teljesen megnyugodni. spoiler
Kim Harrison: Madison Avery és a Nagy Kaszás: a főszereplő egy buta liba. Meg is érdemli a következményt, ami a naivitásából fakad. De! Az alapötlet nagyon ütős, számomra érdekes volt ilyen témában olvasni. Folytattam volna, ha lenne tovább. :)
Michele Jaffe: Csók és ármány: tetszett a főszereplő lány karaktere, és a képességei. Egyszerű történet, összetett cselekménnyel. Ennyi elég is volt hogy üssön. Csak az idegesít, hogy nem tudhatom meg a titkokat. :D
Stephenie Meyer: Földi pokol: ez kellett a befejező novellának. Annyira de annyira igazi. A jó és a rossz, a sötétség és világosság tökéletes keveréke. Imádtam, emellett magamra is ismertem a „démon lány – angyal fiú” párosban. Amikor megolvad a jég..

perpetua P>!
Pokoli báléjszakák

Már többször rájöttem, hogy engem a novellák nagyon tudnak idegesíteni. :S
Sajnos nem tudok több csillagot adni a könyvre, mert bosszantott. Kaptunk (majdnem) 5 jónak ígérkező történetet, de rövidségük miatt nem lehetett igazán élvezni őket. Sajnos még folytatást se találtam csak az egyik novellához. Én vagyok ügyetlen vagy tényleg nincs is folytatás? :(

Meg Cabot – A pusztító lánya
Nem sikerült még megunnom a vámpíros történeteket, úgyhogy szimpatizáltam az alapfelállással miszerint a főhős vámpírokat akar ölni. De csak egy rövidke izgalmat kaptunk és fel-fel villanó utalásokat az anyjával kapcsolatban. Nem lett volna rossz, tényleg csak a rövidsége zavart.

Lauren Myracle – A virágcsokor
Az 5 novellából ez volt a leggyengébb, és elég morbidra is sikerült. Már a kezdés se tudott megfogni, olyan semmilyennek éreztem, de a vége teljesen kiakasztott. :S

Kim Harrison – Madison Avery és a Nagy Kaszás
Madison elég hamar kerül érdekes élethelyzetbe. Felvázolva itt is egy jónak ígérkező szituáció lett, de ilyen röviden semmi nem tudott kibontakozni. Megtaláltam a folytatást, aminek tökéletes első pár fejezete lett volna ez a novella. Itt is kaptunk érdekes utalásokat, kíváncsi lennék a folytatásra.

Michele Jaffe – Csók és ármány
Azt hiszem ez tetszett a legjobban. Miranda érdekes főhősnek tűnik és Sibby-t is könnyű megszeretni. Izgalmas jelenetekkel kezdődött a történet, ahhoz, hogy ide eljussunk máskor egy egész könyv kell. Miranda és Sibby háttere is nagyon felkeltette az érdeklődésemet, sajnálom, hogy nem tudtunk meg róluk többet.

Stephenie Meyer – Földi pokol
Ez is nagyon jó ötlet, de a kivitelezéssel nem vagyok teljesen megelégedve. Kezdetben több szereplő szemszögéből is láthattuk a történéseket, és ez egy kicsit zavaró, kusza volt (vagy már nagyon álmos voltam :D ) A végére sikerült ennek letisztulnia. Az angyalok/démonok harcáról is szeretek olvasni, nem tudom megunni, és a lezárás sok kérdést hagyott bennem, szintén a folytatásra lennék kíváncsi. :)

3 hozzászólás
bonnie9 P>!
Pokoli báléjszakák

Pokoli volt. Báléjszakának is, könyvnek is.
Az én hibám, mert:
-Elmúltam már 15.
-megjelenésekor kézbe vettem egyszer a könyvesboltban, beleolvastam és már akkor sem tetszett.
-nem hiszem el, hogy öt írónő kizárólag klisélányokról és kliséfiúkról tud klisépararománcot írni
-nem hiszem el, hogy minden amerikai tinilány fejében ennyire központi kérdés a végzős bál, ahol meg kell találnia élete nagy szerelmét.
-az én végzős bálomon egyrészt már megvolt életem nagy szerelme azóta férj, és ha nem lett volna sem forgott volna minden gondolatom a habos-babos-tütüs báli ruhák körül
-utálom, ha a történet logikátlan, ötletszerű, magyarázatmentes. Tudom, hogy a novellákban nincs mód a hosszas kifejtésre, de az összehajigált ötletbörzét akkor sem szeretem.
-egy novellánál csattanót várok, nem pedig kiszámítható véget.
-idegesítettek a élet-, és helyzetidegen párbeszédek, melyekhez nem tudom, hogy az írónőknek vagy fordítónak gratuláljak.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Mircsi>!

– Ha egy fa kidől az erdőben, de senki nincs ott, hogy hallja, vajon attól még hangosan teszi azt?

50. oldal

3 hozzászólás
Judy_>!

– Na, ja, semmi kínos nem volt abban, ahogy egy növény mögé bújtál, amikor szerdán megláttad, hogy az étkezőbe tartok ebédelni!
– Nem bújtam el! Hanem, hm, lélegeztem! Tudod, oxigént! A növényből. Az a levegő nagyon oxigéndús!
Fejet a sütőbe, most!
– Hát persze! Gondolhattam volna!
– Sokan nem tudják, de ez fontos az egészségnek!
Ki se vegyük, amíg nem sült át.

181. oldal

Valcsa P>!

– Nagyszerű dolgokat látok feltűnni a jövődben!
– Én meg téged látlak, ahogy feltűnsz a szemorvosnál!

175-176. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

– Ariellel semmi gond!
– Ja, semmi, amit ne lehetne egy kis ördögűzéssel orvosolni.

144. oldal

Valcsa P>!

Miranda, a csókos könyv kettes számú kifejezésével élve, ártatlan bociszemeket meresztett Kenzire.
– Nem értem, mire gondolsz!
– Ne nézz úgy rám, mint az én kicsi pónim!

143. oldal

1 hozzászólás
Fleur_Rouge_Cerise>!

– Baromira nem mész sehova!
– Igazán? Hallod ezt a hangot? Ez én vagyok, ahogy a kilincs felé nyúlok.
– Igazán? Hallod ezt a hangot? Ez én vagyok, ahogy bekapcsolom a gyerekzárat.

168. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

Olyan közel hajolt a lányhoz, hogy érezte a leheletét.
– Utolsó szó?
– Kettő: Tic Tac! Igazán rád férne!

131-132. oldal

Valcsa P>!

A gyászom egyedül az enyém volt, egy csontváz, ami életem végéig zörög majd bennem.

67. oldal

Valcsa P>!

(…) – mondta már nem először gondolván, hogy az élet mellé igazán járhatna automatikusan egy süllyesztő is. Csak egy kis menekülő nyílás, amin rögtön azután átzuhanhatna az ember, miután totálisan lejáratta magát. (…)
– Jó könyv? – kérdezte a férfi, majd elvette tőle és hangosan felolvasta a címét. — Jó tanácsok jó lányoknak, akik (néha) rosszalkodni akarnak .
De hát az életben nincs süllyesztő .

134-135. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalnyár
Cathy Arrow: Fogság
Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Anna Erishkigal: Az órakészítő
Cathy Arrow: Boszorkányok extra
Richelle Mead: A halál csókja
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Rachel Vincent: Lélekőrzők
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad