New ​York hercegnői 43 csillagozás

Plum Sykes: New York hercegnői

Manhattan, partizás a toronyházak tetőteraszán, jóképű és gazdag pasik, szemtelenül drága ékszerek, falatnyi exkluzív ruhák, és Hollywood sztárjai az ágyban… egy hétköznap New York hercegnőinek életéből.

Néha azért velük is megtörténik… hogy a pasi csúnyán lelép…

Ami ezután következik, az cseppet sem illik a gazdagok és szépek álomvilágába. A mama szemrehányó telefonjai, tabletták, öngyilkossági kísérlet, nős olasz grófok és kétszínű playboyok; hogy lesz az egykori „hercegnőből” elhasznált divatcikk…
Tényleg lehetetlen a fények városában igaz szerelmet találni?

A New Yorkban élő Plum Sykes a Vogue magazin film- és divatkritikusa, aki oxfordi neveltetése ellenére mindent kipróbált, ami illetlen, erkölcstelen, vagy árt az egészségnek. A divat- és filmvilág kulisszáit hasogató regényei rendre felkerülnek számos ország sikerlistájára.

Eredeti megjelenés éve: 2004

Ulpius-ház, Budapest, 2008
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541525 · Fordította: Vándor Judit

PikiKiki>!
Plum Sykes: New York hercegnői

Nahát ahoz képest, hogy 370 oldalas a könyv, nagyon könnyen olvasható.
Inkabb egy egynapos kiránduláshoz, pecázáshoz ajánlom.
A cím az ami mindent elmond, hogy milyen is lesz a történet, el se kellett olvasnom a fülszöveget. Van egy pár szereplő aki legszívesebben tarkon csaptam volna.. De hát na.. Nem lehet mindenkit szeretni. Annyira tudtam már az elején, hogy mi lesz a vége,kiszámítható.

mcborzaska>!
Plum Sykes: New York hercegnői

Ez a könyv egy hatalmas szenvedés volt. Pedig úgy örültem, hogy sikerült happolnom, de azóta annak örülök, hogy sikerült túladnom rajta. Az egészben a legjobb a borítója. De mégis elolvastam. Egynek elment, de komoly sztorira nem kell számítani, bár ez a címből is kiderül. Annak ajánlom, aki csak egy kis limonádéra vágyik, semmi gondolkodás nem kell hozzá.

Tamara_Várkonyi P>!
Plum Sykes: New York hercegnői

Gyorsan olvasható, könnyű nyári estékre, vízpartra tökéletes :)
A cím mindent elárul, nem is kell tőle többet várni.
Nem egy Szex és New York, bár vannak benne legalább annyira idegesítő karakterek.
(Igaz, amúgy sem vagyok egy nagy Carrie-fan, de ez legyen az én bajom :D )
A sztori azért eléggé kiszámítható, a szereplők felszínesek.
Azt nem tudom megítélni, mennyire életszerű, de simán el tudom képzelni, hogy vannak ilyen emberek..

mazsof>!
Plum Sykes: New York hercegnői

Hááát… Végül is a borító/cím/leírás alapján azt kaptam, amit sejteni lehetett. Egyszer el lehetett olvasni, de az biztos, hogy még egyszer nem fog a kezembe kerülni, kissé idegesítő egy könyv. :)

zakkant>!
Plum Sykes: New York hercegnői

Hát a végkifejlett az nagyon komoly volt :) Poénos, fiatalos könyv!
Bővebben a blogon: http://www.zakkantolvas.hu/2010/01/new-york-hercegnoi.html

R_Reni_>!
Plum Sykes: New York hercegnői

Már az elejétől sejteni lehet, hogy ki Charlie valójában, de nincs is ezzel semmi baj. Ő a legszimpatikusabb szereplő.
Az összes kis „hercegnő” totál idegesítő. Hogy lehet ilyen felszínes világban élni? Julie-t nem tudnám elviselni egy órára sem, pedig ott a szikra benne, hogy normális, értelmes lány legyen. Főhősünk nem engedhet meg mindent magának, dolgozik, de azért ő is sokat ad a látszatra. A Brazília téma kb az első 3 alkalommal volt vicces, utána kifejezetten idegesített.
Összességében is az idegesítő szó jut eszembe a könyvről, nekem túl sok volt ebből az elkényeztetett világból. Bár főhősünk (hogy is hívják?) próbál jobb lenni, csak sajnos nem sikerül neki…

Katalin_Lutor>!

– Szívem, ha martinit iszol, és a poharad csordultig van könnyel, akkor kérdezd meg magadtól, nem üzen esetleg valamit a világegyetem? – mondta Julie.

minnie>!

Szerencsém volt, hogy nem voltam a szobában, amikor Mimi kinyitotta az ajándékomat: Beatrix Potter összes művét vettem meg neki.

Katalin_Lutor>!

Apámnak hagyom – a New York-i lakásom bérleti jogát, hogy legyen hová menekülnöd anyu elől.

Dorczy>!

A vágy a legjobb eszköze annak, hogy amit mondunk, legkevésbé se egyezzen azzal, amit gondolunk.

Dorczy>!

Mondd azt, amit gondolsz, gondold azt, amit mondasz, és mondd is ki.