United ​as One (The Lorien Legacies 7.) 2 csillagozás

Pittacus Lore: United as One Pittacus Lore: United as One

The epic conclusion to the New York Times bestselling I Am Number Four series!

The Mogadorian invasion has come to Earth, and they have all but won the battle for our planet. Their warships loom over our most populous cities—like New York City, Tokyo, Moscow, Beijing, and New Delhi—and no army will risk making a move against them. The Garde are all that stand in their way . . . but they are no longer alone in this fight. Human teens from across the globe, like John Smith’s best friend, Sam Goode, have begun to develop Legacies of their own.

The Garde have always known there is power in numbers. If they can find these new allies and join forces with them, they just might be able to win this war. The time has come for the Garde to make their final stand.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, London, 2017
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405934787
>!
HarperCollins, London, 2016
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062387653

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Lex>!
Pittacus Lore: United as One

Elvesztette a varázsát. Mikor elkezdtem a sorozatot (4 évvel ezelőtt), még bőven faltam a YA könyveket. Mostanra viszont már kinőttem a műfajból. Nem kellett volna eddig húzniuk. Azért szeretném leszögezni, hogy nem lett rossz a lezáró kötet, izgalmas és csavaros is, de nekem ez már kevés volt.

Természetesen rengeteget felejtettem az előző rész óta, és mivel újraolvasni nem volt időm a könyveket, csak úsztam az árral. Nagyon úsztam vele. Rémesen nagy fekete lyukak tátonganak az agyamban. Na, de mindegy. Talán majd egyszer újra előveszem őket. Talán.

Bár pörgős volt a cselekménye, én elnyújtottnak éreztem és durván belefáradtam a harcokba és a feszültségbe. Ha kicsit belegondolunk, akkor rájöhetünk, hogy az utolsó két rész egy nagy végső csatáról szól. Van benne egy kis szünet, amikor kicsit összekapják magukat a felek, de gyakorlatilag ez a két rész már a végső csata. A könyvtörténelem talán leghosszabb, 836 oldalon keresztül tartó csatája. Wow! Nem csoda, hogy már elegem volt.

Még mindig zavar, hogy nem írják ki az írók, hogy éppen kinek a része jön, hogy mindig úgy kell kilogikáznom, viszont meglepőmód most csak két szemszög volt a könyvben (asszem legalábbis…). Viszont nagy problémám volt a cselekmény követésével, mert a szemszög váltások közt érezhetetlenül telik az idő. Tehát, mondjuk John-t otthagyjuk azzal, hogy Marina-val dumcsizik, majd mikor Six-szel telefonon értekezik, már Adam mellett van és tervezgetnek. És ez csak egy konkrét eset, több ilyen volt. Na ebből tedd össze, hogy akkor most ki, mikor és hol mit is csinált. És az is feltűnt, hogy az írók mindent rohadt drámaian akartak megírni. Pl: amikor támadás van a (már megint) kettészakadt csapat egyik oldalán, akkor tuti a másik oldalon keresztül tudjuk meg, mondjuk telefonon keresztül, mert hát ők ugyebár nem tehetnek semmit, csak elborzadva hallgathatják a sikolyokat. Ja, és mindig akkor történik valami, amikor nagy lazulás van, nagy nyugi, és épp elkezd mondani az adott szereplő valamit, amikor is a mondatát félbeszakítja a váratlan esemény. Hát, ez az ifjúsági színvonal, ez van. Akár csak az, amikor tök idióta módon megkérdezik a másiktól, hogy most épp mit csinál, mikor csak a hülye nem jön rá, hogy éppen mi a terve… Na, hát ezek miatt nem tetszett már annyira ez a könyv.

Az új szereplők, ahogy az várható volt, már nem lettek kibontakoztatva, az újabb képességek viszont érdekesek voltak. Kivéve Sam-ét. Azt hatalmas baromságnak tartom. spoiler

A lezárás kérdéseket hagyott bennem. Ahhoz képest, hogy micsoda hosszú csatát írtak, az utána következő szakasz rémesen összecsapott lett. Nem azt mondom, hogy olyan hosszú lezárást írjanak, mint Tolkien (Isten őrizz!), de ne is hagyjanak így lógva. Egyébként a lezáró sorok szépek voltak, de ez minimum elvárható volt. spoiler

Jó kis kaland volt ez a 7 rész, de lehetett volna rövidebb is. Komolyan túlírtnak érzem. Hát, ez van.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: The Darkest Legacy
Christopher Paolini: Eragon (angol)
Philip Pullman: Northern Lights
Patrick Ness: Monsters of Men
Kathy Reichs: Virals
Ransom Riggs: Hollow City
Philip Reeve: Mortal Engines
Rachel Ward: Numbers
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Rick Riordan: The House of Hades