13. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Tizedik ​küldetése (Lorieni Krónikák 6.) 107 csillagozás

Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​világszerte nagy sikert aratott sorozat folytatódik!
A Lorieni Krónikák hatodik kötete.
A Védők évekig titokban harcoltak a mogadoriakkal. Most mindez egyik napról a másikra megváltozott: elkezdődött az invázió. John, a Negyedik beleveti magát a New Yorkban dúló csatába. Váratlan segítség számára, hogy legjobb barátja, Sam meghökkentő módon felfedezi, hogy kifejlődött egy tálentuma. Miközben a két fiú próbál Ötödik és Kilencedik nyomára bukkanni a megszállás zűrzavarában, kiderül, hogy nem Sam az egyetlen ember, aki immár olyan képességgel bír, amilyennel korábban csak a Védők. De vajon a többiek barátok vagy ellenségek?
Mindeközben Hatodik, Marina és Adam igen szorult helyzetbe kerül Mexikóban. Kemény küzdelem árán elérték a Szentélyt, felébresztették az ott rejlő ősi erőt, ám most nem tudnak kapcsolatba lépni a többiekkel. A mogok pedig seregestül közelednek…
A Védők szétszóródtak, több fronton harcolnak. Egyetlen esélyük az lehet, ha végleg leszámolnak… (tovább)

Eredeti mű: Pittacus Lore: The Fate of Ten

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664606 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Kilencedik · Hatodik · Sam Goode · Hetedik (Marina) · Tizedik (Ella) · Adam · Ötödik · Daniela · Mark James

Helyszínek népszerűség szerint

New York · Mexikó


Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 60


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Tiszta ideget csinált belőlem Pittacus. Nem akarom ismételni magam, vagy mégis. EZ. EGY. ESZMÉLETLEN. SOROZAT.

>!
deen
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Mindig azt hiszem, hogy ezt a történetet már nem lehet fokozni, mégis meglepődöm, hogy van még további fokozat. Bevallom félve olvastam, mert elég nagy volt az esély, hogy valamelyik szereplő nem éri meg a könyv végét. Hogy igazam volt-e azt természetesen nem árulom el. A csapat még mindig két fronton harcol, John és Sam New York ostromát próbálja túlélni, míg Kilencediket és Ötödiket próbálják összegyűjteni a romok között, Hatodik, Marina és Adam pedig a Szentélynél próbálnak rájönni, hogy mi is a helyzet a Lénnyel. Külön öröm volt számomra, hogy Ella révén rengeteg dolog kiderül arról, hogy mi is történt a múltban a Lorienen, ki volt Pittacus Lore és Setrakus Ra, hogyan alakultak így a dolgok. A cselekményhez ezúttal csatlakozik Mark és Sarah is a titokzatos Védővel, és ahogy már lenni szokott a könyv vége tartogatja a nagy finálét, mely nagyon sok mindent meg fog változtatni a sorozat befejező részében. Amit egyébként tűkön ülve várok!

>!
ViveEe P
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Döbbenet. Ez a vég durva, és nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ezután.
Picit nehezebb szívvel olvastam ezt a részt, nagyon jól van megírva az invázió és New York rombolása. A védők kétségbeesése, hogy újra együtt legyenek. Hatásos lett.
A kormányok, bár nem mondom, hogy teljesen logikátlan a tettük, de kiakasztottak.
Kicsit sajnálom, hogy Ella ilyen kevésszer szerepelt, de amikor mégis, az nagyon-nagyon hatásos volt. Nagyon jó karakter.
Szerettem Hatodikék részeit, az előkészületeiket.
Aztán persze mindig vannak nagy meglepetések.
Kapunk egy nagyobb szeletet a múltból, hogy megértsük a jelent. Ez jól jött.
Jön az utolsó rész, és elképzelésem sincs kikkel fogok örülni/bánkódni a végén. Az esélyek folyton változnak. John! Mostmár tényleg eljött a nagy pillanat, hogy naggyá legyél. El ne cseszd! spoiler

>!
Szilvi00 P
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

A maga műfajában és a Lorieni krónikákat nézve, ez a rész hibátlan volt.
Már az előző kötet után sejtettem, hogy rátesz egy lapáttal az írói páros és egy olyan mértékű mogadori inváziót indít be, amit nem lehet tovább titkolni az emberek elől. Csak úgy pörögnek az események, Negyedik és Hatodik két fronton is harcolt az intergalaktikus hadúr ellen, illetve pár fejezet erejéig a fogságba esett Ella is szerepet kapott. Sokáig elég kilátástalan éreztem a Védők és az emberiség helyzetét, pár pillanatig még John is összezuhant, amit rossz volt látni. Szerencsére gyorsan összekapta magát és a Tálentum is reményt keltett bennem. Izgalmas és akciódús rész volt, a végén szabályosan sokkot kaptam!

>!
RVivi
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Mikor az előző részt olvastam azt hittem, ez lesz az utolsó. Na majd a következő… Nem mintha zavarna, jó, hogy sok része van. :D
Rögtön az eleje izgalmasan indult, tartotta is végig és a vége megint nagyon függővéges. Johnt még mindig imádom. A vége nem sokkolt annyira nagyon, mert tudtam, hogy mi lesz… Ügyesen lespoilereztem magamnak, nem mintha zavarna, mert én voltam rá kíváncsi. :D De még így is sokkolt eléggé és szomorú is volt.
Nagyon várom a következő részt, remélem minél hamarabb megjelenik.

>!
Marée_Noire
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Eddig bűntudatom volt, hogy megvettem mindegyik könyvet, de egyre csak halogattam az olvasását, mert halmozok; ám utólag nézve kimondottan előnyös volt, hogy egymás után vehettem le őket a polcról. ;) Nagyon durva vége volt, ez kimondottan kegyetlenség, hogy év végéig várnom kell az utolsó részre! :O
Ez a könyv többet adott, mint az eddigiek, kezdi kifejteni apróbb részleteiben is a lényeget, a visszatekintés pedig sokkal tisztább képet teremtett.
Alig várom a következőt, és közben fáj a szívem némelyekért, bár azért reménykedek…

Ui.: Két dolog azért zavart, bár ez nem a történet része: egyszer Setrákust lePittacusozzák, nem tudom, hogy csak elírás-e, de hirtelen azt sem tudtam, kivel mi van; a másik pedig, hogy eddig – ha jól emlékszem – Setrákus sebhelye mindig lila volt, itt meg hirtelen vérvörös?…

>!
Peetagey
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Csak egy kérdésem lenne: ez mégis mi a franc volt??? Még karácsony előtt megfogadtam, hogy az ünnepeket alatt nem tanulok, de akkor 1-16-ig nonstop, és addig hanyagolom a könyveket, hogy ne vonják el az események a figyelmemet. Persze én naivan belekezdtem ma a könyvbe, mert hát csak egy délután, úgysem lehet olyan durva. Nem a francokat nem! Már az előző rész vége is meglepő volt, erre kapunk spoiler, mindennél erősebb Védőket, rengeteg meglepetést, és te jó isten, mi volt ez a befejezés?? spoiler Utáltam ezt a részt, de komolyan. Ha a következőben is ilyen húzásai lesznek az írónak, és sírni fogok. Talán már most is megyek a takaró alá, azon gondolkodni, mégis mit tettek az olvasók spoiler Lore ellen. Basszus, szerintem még sosem döbbentem meg egy szereplő halálán sem ennyire.
[Bővebben: https://ertekelesek-minden-mennyisegben.blogspot.com/20…]

>!
Anó P
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Mennyire szerettem ezt a sorozatot! Korábban. Aztán nem tudtam megtalálni, megnyitni a könyvolvasómon az utolsó 2 részt. Talán előjel volt, hogy ettől a résztől nem fogok elájulni a gyönyörűségtől. Nem kaptam meg a kihívásért a plecsnit, ami akkor érzékenyen érintett, hiszen el akartam olvasni:)
De mos kifejezetten szenvedtem, mire vége lett a résznek. Nem volt már az egésznek semmi értelme, ellaposodott. Menekülnek, jön Setrakus, támadnak, megsebesülnek, jön Phiri, ármánykodik, csatáznak, menekülnek., Ella megszólal a fejükben, elnémul, jönnek a talentumos emberek, mennek, harcolnak, meghalnak..elég volt. Csak pillanatokra villant fel valami, amiért szerettem és faltam korábban ezt a sorozatot….

>!
Hajnalka_Ferencsák
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Odáig fajult ez a történet, hogy már tényleg ötletem sincs soha, mi következik, és hatalmasakat meglepődök. Izgalom volt rendesen, csomó információt is kaptunk, a fél csillag levonás még mindig John nyápickodása miatt jár.
Kaptunk némi tipikus hülye kormány viselkedést is, izgi képességeket.
A függővég most azért nem zavar túlzottan, mert azonnal kezdhetem is az utolsó részt. Kiváncsi vagyok, mit tud még kihozni az író, lesz e felemás happy end.

>!
zsofiasoreg
Pittacus Lore: Tizedik küldetése

Mindig meglepődök mennyire gyorsan is vége van ezeknek a könyveknek. Elkezdem olvasni és képtelen vagyok letenni. Nincs rá időm hiszen háború van, harcot harc követ, nincs megállás. Azonban az előző kötethez képest megint tudott valami újat adni a történet. Újabb információ foszlányokat a múltról, a jelenről, valamennyire a jövőről is.
A karakterek egyre sokszinűbbek lesznek ahogy haladunk előre a történetben. Mindegyikőjük természetére hatással van az invázió és a halál közelsége. Engem Adam karaktere különösen kívancsivá tett, igazából örülnék ha az ő szemszögéből is olvashatnánk majd.
Még mindig nagyon szeretem ezt a vilgot, a szereplőit, az egyediségét, azt hogy mennyire változatos és izgalmas. Alig várom a következő könyv megjelenését! ☺


Népszerű idézetek

>!
Timofiev

– Ez az, király! – tapsol Johnnak Kilencedik. – Hallottátok, zöldfülükéim, ne legyetek nyuszik, és csatlakozzatok a francos harchoz!
A tiszteletteljes csendnek, ami John beszéde alatt nagyjából kitartott, annyi, amikor Kilencedik kinyitja a száját.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith)
>!
Ashriver

– Volt valaki odabent? – nyújtogatja a nyakát mellette Sam. – Egy fiú, aki gyakran kap dührohamot, és az a szokása, hogy leveszi az ingét?

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith) · Sam Goode
>!
Avatarfan_Oncer

-Bocs, nem akartalak eltalálni a szendviccsel

Első fejezet, 21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith) · Sam Goode
>!
Milli

– A gimit kellene befejezned, haver! Nem a világot megmenteni!

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniela · Negyedik (John Smith)
>!
Milli

– Hol romlott el minden ennyire?

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tizedik (Ella)
>!
Sunshine

– Aha, vágom. Mutatod nekem az irányt, John Smith? Leszel a mesterem?
– Ami azt illeti, Cêpannak hívtuk őket. A segítőinket. De meghaltak. Most úgy nagyjából egyedül találjuk ki a dolgokat.

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith)
>!
Sunshine

Majd parányi agyával valószínűleg arra jut, jobb egy helyben maradni, és üvöltve üdvözli Kilencediket. Felemeli hatalmas mancsát, hogy elsodorja vele, amint odaér.
– Tudja, mit csinál? – kérdezi Sam.
– Mikor tudja? – felelem.

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith) · Sam Goode
>!
Sunshine

– Jó, akkor a nehezebb úton csinálom. – Úgy egy métert elemelkedik a földtől, aztán rám néz. – Rendben, John. Gyújts meg!
– Mi van?
– Gyújts meg! – üvölti.
Nem kell nagyon győzködnie, hogy bántsam. Meggyújtom a Lumenemet, apró tűzgolyót dobok rá. Hagyja, hogy meggyulladjon, és a bőre lángokba borul.
– Kösz! – szólal meg, aztán lángoló rakétaként elrepül a Vadász felé.

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith) · Ötödik
>!
Sunshine

Ötödik lerepül, lángoló teste kialszik. Nem lendül újabb támadásba, hanem csuklójánál fogva elkapja Kilencediket a levegőben. Óvatosan leteszi a földre. Válaszul Kilencedik behúz neki egy jó nagyot. Mert persze ő ilyen.

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Ötödik
>!
Sunshine

– Mondja meg az elnöknek, hogy tartsa! Ezt fel kell vennem.

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith)

A sorozat következő kötete

Lorieni Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Melissa Landers: Elválasztva
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Ernest Cline: Armada
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
S. J. Kincaid: A kárhozott
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Beth Revis: A Million Suns – Milliónyi Csillag
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Scott Westerfeld: Behemót
Dan Wells: Fragments – Töredékek