84. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Ötödik ​csapdája (Lorieni Krónikák 4.) 174 csillagozás

Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Negyedik, A Hatok hatalma és a Kilencedik titka folytatása – a Lorieni Krónikák negyedik könyve.
John, a Negyedik azt remélte, hogy miután a lorieni Védők megtalálták egymást, nem kell többé menekülniük. Megküzdhetnek végre ősi ellenségeikkel a mogadoriakkal, és legyőzhetik őket. Ám tévedett. Örülhettek, hogy ép bőrrel megúszták az összecsapást. A csapat tagjai Kilencedik chicagói búvóhelyén meghúzódva igyekeznek kigondolni, mi legyen a következő lépésük. Megerősödtek ugyan, az erejük mégis kevésnek bizonyult egy egész hadsereggel szemben. Hogy felülkerekedhessenek a mogokon, teljes mértékben el kell sajátítaniuk különleges képességeiket, a tálentumokat, és meg kell tanulniuk csapatban harcolni. És ami még ennél is fontosabb: meg kell tudniuk, pontosan milyen szerepet szántak nekik a Lorien Bölcsei. Felcsillan a remény, amikor egyszer csak titkos jelet kapnak Ötödiktől – de vajon nem ismét a mogadoriak csapdája vár rájuk? Sürgeti őket az idő: ha a jelet valóban Ötödik… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light

>!
Cartaphilus, Budapest, 2013
312 oldal · ISBN: 9789632663043 · Fordította: Havadi Krisztina
>!
Cartaphilus, Budapest, 2013
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632662602 · Fordította: Havadi Krisztina

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Kilencedik · Hatodik · Sam Goode · Nyolcadik · Hetedik (Marina) · Brandon (Cêpan, John Henri) · Tizedik (Ella) · Ötödik · Sarah Hart · Setrákus Ra


Kedvencelte 32

Most olvassa 12

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Eszméletlen volt ez a rész is, sajnos megakadt a szemem egy egy értékelésen ami sejtetni engedte a történet kimenetelét. Hamar rájöttem, hogy mi fog történni, fájt is a szívem eléggé. Nagyon pörgős volt ez a rész is, szinte egy percre sem tudtam letenni. Ajánlom…

ViveEe P>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Nagyon nem frankó, hogy ennyit sejtet a cím..
Szóval, végre összeáll a teljes csapat, de még nagy a tanácstalanság. Kicsit unatkoztam is a könyv közepénél, de nagyon jól feldobta a hangulatot a zászlós gyakorlat. Nagyon bejött a csapatmunka és lenyűgöző Kilencedik taktikai érzéke.
Aztán a végére egyik ámulatból estem a másikba.
Még inkább megemelték a téteket és nagyon várom a továbbiakat. spoiler De emiatt még érdekesebb lesz a következő rész. És komolyan.. spoiler

Szilvi00 P>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Élveztem ezt a részt is, ugyanakkor mérges is vagyok kicsit!
Miért? Mégis miért kellett spoiler Nem tökéletes az angolom, de ez talán nem olyan árulkodó mint a magyar?! Nem is értem….
Bármennyire szerettem, ez azért rontott az élményen.

„Végre együtt a csapat! Nem mondom, kicsit puhányabbak és kockábbak, mint amire számítottam, de azért örülök!"

Valóban jó volt végre együtt látni a csapatot. Volt pár éles akcióhelyzet az elején, utána jött a vihar előtti csend. Sokat gyakoroltak, tervezgettek, feszegették a határaikat és kicsit cukkolták egymást. A romantikusnak szánt jelenetek kicsit bénára sikerültek, talán nem kéne ezt erőltetni… Persze a végére felpörögtek az események és szerencsére történtek váratlan dolgok is.
Jó volt viszontlátni Samet, ebben a részben az ő szemszögéből történteket olvastam a legszívesebben.

Navi P>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Bár ebben a részben sejthető volt a főbb mozzanat. azért voltak benne meglepő fordulatok. Volt. akikről kiderült, hogy sokkal jobbak annál, mint amit elsőre gondolnánk róluk, s volt, aki hozta a tőle elvárhatót. Ella viszont megdöbbentett, s nagyon sajnálom. Nyolcadik, elmondani nem tudom … Kíváncsian várom a folytatást. Már kezdem is.

kevice>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Hát ez nagyon jó volt! Nagyon jó ez a sorozat és nagyon sajnálom, hogy csak ilyen kevesen ismerik :(
Igaz, hogy már a 4. kötetnél tartunk, mégsem érzem azt, amit más sorozatok könyveinél szoktam, hogy ez egy töltelékkötet lenne. Igaz, hogy annyira nem sok az akció, mégis ellátnak minket kellő információval, amin a következő könyv megjelenéséig rágódhatunk. Ezt szeretem én :) Szóval kedvenc lett ez is :)

Catmagaddon P>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Nagyon élveztem ezt a könyvet. Izgalmas volt, eseménydús és hatalmas adagot kaptam Kilencedikből, aki továbbra is nagy kedvencem. minden hibája ellenére is
Az utolsó pár fejezeten csak pislogtam. Egyáltalán nem számítottam ilyen befejezésre, teljesen letaglózott!
Isteni mázli, hogy megvan a folytatás!

deen>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Nem tudom, miért lepődöm meg mindig, hogy ez a sorozat ilyen jó. Már a negyedik résznél járunk és még mindig tele van meglepetésekkel, újdonságokkal, semmi sem oldódik meg egyszerűen, sőt. A Védőink egy kicsit megpihentek a súlyos vereség után, és próbálják összehozni a csapatot. Kimondatlanul is Negyediktől várják az irányítást, Kilencediktől pedig a harci kiképzést. Sokáig tart nekik, míg csapatként tudnak együtt működni, anélkül, hogy folyton megkérdőjeleznék egymás döntéseit. A történet három szemszögből olvasható, John, Marina és Sam meséli a történetet, míg a cselekmény két szálon fut. Sam sok mindenen megy keresztül, és végre megjelenik Malcolm is, ráadásul nem egyedül, hanem egy Adam nevű új segítséggel. A másik szálon a többiek Ötödiket próbálják megkeresni. Ötödik egyébként számomra baromi unszimpatikus, és nem is értem miért van az, hogy az egyik Védő szinte legyőzhetetlen, annyi talentuma van, míg a másik kénytelen beérni az éjjellátással és a vízben lélegzéssel. Persze egyre több talnetuma fejlődik ki a srácoknak, hiszen még nagyon fiatalok és nagyon várom már, amikor legyőzhetetlenné válnak és pontot tesznek ennek a háborúnak a végére. A történet megint a végén indul be jelentősen és ott jön a csavar is, ami jelen esetben a címválasztás miatt nem túl meglepő, de a cselekmény igen, és annyira sajnálom a történteket. És úgy utálom, amikor így van vége egy könyvnek. Még jó hogy megvan a következő két rész.

Lilith>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Mindig úgy járok ezzel a sorozattal, hogy amint megjelenik azonnal megveszem az új kötetet mégis hetekig van hogy hónapokig neki sem állok. Most is ez történt, és most is, mint mindig, úgy beszippantott, hogy nem is értem, miért vártam ezzel ennyit.
Kicsit nehéz volt elkezdeni a könyvet, mert régen volt már az elöző rész, kicsit megkoptak az emlékek, ki kicsoda és mi történt velük, de viszonylag gyorsan visszarázódtam, és nem kellett sok, hogy már ez az apróság se zavarjon.
Tök jó volt, hogy együtt volt a banda, sokkal jobban előjöttek a különbségek közöttük, és Ötödik igazán meglepő fordulat volt, bár azt sajnálom, hogy már a címben ellőtték, hogy lesz vele valami, enélkül sokkal nagyobbat üthetett volna.
Egyébként a banda kezd összecsiszolódni, mindenki kezdi megtalálni a helyét és a szerepét, a társaság dinamikus, mindig történik valami, egy percre sem unatkoznak.
Fényderül pár újabb dologra, megtudunk egyet s mást, de sok-sok új kérdés is felmerül, és megint csak úgy lehet lerakni a könyvet, hogy hol van már, mikor lesz már a folytatás.
Szóval tök jó volt, viszont elkezdtem félni tőle, hogy a végtelenségig nyújtva lesz a történet, ami nem lenne jó, szeretném, ha szépen végig lenne futattva a dolog.

Nora42>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Ebben a részben sem csalódtam! Végig fenntartotta az izgalmat, bár a cím spoileres volt, várható volt a végkifejlet, amin mindezek ellenére kicsit meglepódtem. Az egyetlen ami zavart benne, a váltott szemszög. Semmi utalás hogy ki mesél, kellett pár oldal mire rájöttem hogy kiről is szól az adott rész, mert bizony fejezeten belűl is változhatott a mesélő személye. Zavart, de az értékéből nem vont le! Imádom sorozat!!

Andilány>!
Pittacus Lore: Ötödik csapdája

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Ugyan az előző részeket már elég régen olvastam és az elején elég nehéz volt visszarázódnom ebbe a világba, de amint sikerült, ismét magával ragadott a történet. Az elején sikeresen kevertem a szereplőket, nem mindig tudtam beazonosítani, hogy melyik szám kit jelöl, például Ellát sikeresen kevertem Nyolcadikkal, ami miatt kissé félreértettem egy szituációt, de aztán minden a helyére került. Szeretek minden egyes szereplőt, szeretem, hogy mindenki külön személyiség, akiknek össze kell csiszolódniuk, hogy csapatként működhessenek együtt. Ebben a részben bekapcsolódik a történetbe Ötödik is, aki már első pillanatban fura volt. spoiler A végére felpörögtek az események, csak úgy faltam az oldalakat. És aztán egyszer csak vége lett. Még jó, hogy a következő részt ott figyel a polcomon.


Népszerű idézetek

Timofiev>!

Úgy tűnik, nyugat-virginiai rövid találkozásunk során kialakult első benyomásom helyes volt: Kilencedik valóban egy gyökér.

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Sam Goode
Aprily>!

-Na ja, én vagyok a tartalék – horkan fel. – Johnnykám, randizzak veled, vagy mit kéne tennem, hogy nekem is jusson valami akció?
Sarah rákacsint.
-Lehet, hogy megér egy próbát!
Kilencedik tetőtől talpig végigmér engem.
-Ááá, kajakra nem éri meg a fáradságot.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith) · Sarah Hart
Cinti>!

A terem másik végében Kilencedik megragad egy kitömött mogadori bábut, és ledobja maga elé a földre. Aztán ránk pillant.
– Ismertetem a szabályokat. Azt játsszuk, hogy ez a bábu, mittomén, mondjuk, Negyedik. Végül is ő az, aki állandóan megsebesül, nem? Szóval, megsebesült, és neked, Marina, oda kell jutnod hozzá, hogy meggyógyítsd. Te pedig, Nyolcadik, majd segítesz neki.
– És te mit fogsz csinálni? – kérdeztem.
– Én leszek az a meglepően jóképű mogadori fickó, aki az utatokban áll.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hetedik (Marina) · Kilencedik · Nyolcadik
Szilvi00 P>!

(…) az biztos, hogy megvan benned a csapatkapitányi szellem. Úgyhogy te végzed az irányítást, rám meg a szuperhősködés marad. Mindenki azt csinálja, amiben a legjobb.

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
Szilvi00 P>!

(…) szerintem fontos, hogy sose felejtsük el, hogyan jutottunk el ide, és mi az a cél, amiért harcolunk.

Kapcsolódó szócikkek: Sam Goode
Sunshine>!

Sarah elhajítja kiürült kézifegyverét, és összeszed valami őrületesen kinéző, könnyűnek tűnő gépfegyvert – komolyan annyira durva, hogy azt hittem, ilyet csak a moziban lehet látni.
– Te tudod, hogy kell használni azt a cuccot? – kérdezem.
– Majdnem mindegyik ugyanúgy működik – válaszolja Sarah. – Célzol és meghúzod a ravaszt.

Szilvi00 P>!

Az összes béna űrlényes cucc, amit olvastam, és amiről annyira akartam, hogy igaz legyen – egyszer csak itt volt, valóban létezett.

Kapcsolódó szócikkek: Sam Goode
Szilvi00 P>!

Nem túl bonyolult feladat átlopakodni a fél országon, ha társaid egyike képes láthatatlanná válni, a másik meg teleportálni.

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith)
Szilvi00 P>!

– Tudod, ha tavaly kérdeztél volna, hogy mitől rettegek a legjobban, azt válaszoltam volna, hogy a kémiaérettségitől – mondja kuncogva. – Most meg? Épp tegnap végignézhettem, amint a pasim egy hatalmas százlábú szörnyeteggel vív élet– halál harcot.
Most rajtam a sor, hogy nevessek.
– Az életünk tényleg semmi perc alatt tiszta őrület lett.

Kapcsolódó szócikkek: Sarah Hart
Szilvi00 P>!

Végre együtt a csapat! Nem mondom, kicsit puhányabbak és kockábbak, mint amire számítottam, de akkor is örülök!

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik

A sorozat következő kötete

Lorieni Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Melissa Landers: Elidegenítve
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Ernest Cline: Armada
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James Dashner: Lázkód
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve
Ernest Cline: Ready Player One
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
S. J. Kincaid: A kárhozott