93. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Kilencedik ​titka (Lorieni Krónikák 3.) 220 csillagozás

Pittacus Lore: Kilencedik titka

„A ​Negyedik és "A Hatok hatalma” folytatása – a Lorieni Krónikák harmadik könyve. Pittacus Lore a lorieni Bölcsek bölcse. Tizenkét éve él a Földön, készül a bolygó sorsát meghatározó, mindent eldöntő háborúra. Tartózkodási helye ismeretlen…

Kilencen érkeztünk a Földre. El kellett menekülnünk a Lorienről, mert bolygónkat megtámadták a gyilkos mogadoriak. Érkezéskor elváltunk, és egymástól távol húztuk meg magunkat. Köztetek élünk. Hétköznapi tiniknek nézünk ki. Ugyanazt a nyelvet beszéljük, mint ti. De másmilyenek vagyunk. Olyan hatalommal rendelkezünk, amiről nem is álmodhattok. Elképzelni sem tudjátok, milyen erősek és gyorsak vagyunk.

Míg rá nem bukkantam negyedikre, egyedül menekültem és bujkáltam, egyedül küzdöttem az életben maradásért. Együtt még erősebbek vagyunk, mint külön. Ám hamarosan el kellett válnunk. Spanyolországba utaztam, hogy megkeressen Hetediket. Most pedig vele együtt indulnunk Negyedik után. Meg kell találnunk, mielőtt a mogadoriak kezébe… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Cartaphilus, Budapest, 2012
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632662794 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Kilencedik · Hatodik · Nyolcadik · Hetedik (Marina) · Brandon (Cêpan, John Henri) · Tizedik (Ella)


Kedvencelte 43

Most olvassa 9

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

_Eriii P>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Éjjel fél kettőig olvastam, és ha nem veszek össze jól magammal, hogy reggel hatkor kelnem kell, bizony, hogy olvastam volna a következő részt is azon nyomba. Eszméletlenül megszerettem ezt a sorozatot. Nagyon-nagyon izgalmas. Ritkán van az, hogy egy sorozatot egyhuzamban kiolvassak úgy, hogy se nem látok se nem hallok. Majdnem 2000 frissem lett, megszámlálhatatlan e-mailem stb. éppen csak a legfontosabbakat intéztem és rögtön cuppantam vissza a könyve. Rengeteg benne az akció, a váratlan fordulat… Nagyon ajánlom.

Klodette>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Még mindig nem olyan jó, mint anno az első rész, – nagyon úgy tűnik, hogy azt semmi sem fogja überelni – de azért még így is jó volt.
Izgalmas, tele harccal, fordulatos és szívszorító.
Végre feltűnik Nyolcadik és Kilencedikről is többet tudunk meg. A Védők még sosem voltak ilyen erősek, de még így sem vehetik fel a harcot Setrákussal szemben. :(
Nem is igazán értem, hogy mit akar tőlük? Nekem olyan fura ez a vezető?
Hiszen spoiler
Még mindig Hatodik a kedvencem és most már Kilencediket is imádom. Két elvetemült és roppant erős Védő. Nálam ők az álompár. (L)
Sam hiányzott, Sarah még így is sokat szerepelt, John-t meg egyre kevésbé szeretem.
Hetedik, Nyolcadik és Tizedik meg olyan közömbösek.
BK irtó cuki és néha több esze van, mint John-nak. :(
Most már nagyon kíváncsi vagyok Ötödikre!!!
A kormányt egyáltalán nem értem, de hát emberek. Mit is vártam tőlük?
Ezek a letéphető könyvjelzők annyira jók. :) Minden könyvbe raknék ilyet!

9 hozzászólás
Csoszi>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Egy újabb izgalmas, pörgős rész, amit nagyon szerettem. Még több Védő, még több tálentum. Megjelenik a szuper gonosz Setrákus Ra, akivel hőseink már szeretnének leszámolni, de amikor sor kerül a harcra, kiderül, hogy még nincsenek erre felkészülve. Az FBI pedig a rossz fiúkkal játszik egy csapatban. Ismét felbukkan Sarah, és kiderül, hogy nem minden fehér, vagy éppen fekete. Szóval most éppen nem utáljuk a leányzót. Egy cseppnyit hiányoltam Sam-et. Vajon mi van vele és előkerül a következő részben?

Navi P>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Ez valahogy sokkal jobban tetszik, mint a Luxen. Ott valahogy túl sok volt nekem a két főhősünk enyelgése. Itt mindenből pont annyit kaptunk, amennyi kell :) Izgalmas, fordulatos, pörgős. Nagyon tetszenek az új védők is, az egész banda :) Talán kilencedik egy kicsit sok, de még pont a határon van. SR a talány. Nem tudom, mit tud, mire képes, mit akar.
Nagyon kíváncsi vagyok Ötödikre:)
Most már csak egyet áruljon el valaki: mi Kilencedik titka??? Vagy én nem figyeltem?? Vagy ennek köze van Pittacushoz? Valaki!!!!

4 hozzászólás
ViveEe P>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Egyre jobban tetszik. Annyira izgalmas, ahogy egymásra találnak a védők, imádom a különböző tálentumomat. Még több a harc, és jól vannak megírva.
Hatodik még mindig magasan a kedvencem, Johnt pedig még mindig nagyon nem csípem. A szerintem borzalmas első rész után se tudta még felhozni magát nálam. Őszintén szólva elkeserednék, ha tényleg ő lenne Pittacus, de el kell ismernem, hogy a Lumen miatt még mindig ő a legkülönlegesebb. Majd kiderül…
Ami viszont nem derült ki számomra: Mégis mi Kilencedik titka??? :D El nem tudom képzelni.
És ami plusz pont: Setrakus nagyon-nagyon tökéletes főgonosz. Imádtam, hogy akárhogy provokálták, hogy „kiegyenlített” csata legyen, legyen mersze úgy kiállni, és erre ő kiröhögte őket! Na erről van szó! Minden filmben itt cseszik el a gonoszok. Persze ettől még hajrá Lórien, de ez nagyon tetszett!
Várom mi lesz a továbbiakban. :)

Szilvi00 P>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

A sorozat eddig olvasott részei közül nálam egyértelműen ez volt a legeseménydúsabb és legizgalmasabb. Nincs egy percnyi nyugalom se, hőseink állandó veszélyben vannak. Alig sikerül megszökni az egyik veszély elöl, rögtön ott a következő. Már rég a múlté a poros Paradise, helyette hol Indiában, hol Chicago-ban vagy éppen Új-Mexikó-ban folynak az események.
Két Védő kivételével már mindenkit megismerhettünk, ezzel együtt pedig érdekesnél érdekesebb tálentumok törnek felszínre. Kilencedik stílusát még szoknom kell egy kicsit, de amúgy valamennyien nagyon szimpatikusak és rendkívül bátran harcolnak a bolygójuk jövőjéért. Picit azért hiányzott Sam, igaz ő „csak" egy ember különleges képességek nélkül, de én nagyon kedveltem, remélem a következő részekben ismét viszontláthatom.

Vicky3 P>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

A legtöbb kedvenc sorozatomról/könyvemről órákat tudnék áradozni, és természetesen kapásból tudnék válaszolni arra a kérdésre is, miért szeretem annyira. Azonban van néhány, aminél ha órákat gondolkodnék rajta se tudnám értelmesen megfogalmazni a válaszom erre a kérdésre. Ez a helyzet ezzel a könyvvel is. Szerettem, nem mondom, hogy kedvenc, de tetszett, de ha megszakadok se tudnám igazából megmondani miért is.

A történet ott folytatódik, ahol a 2. rész abbamaradt, vagyis, hogy a földönkívüli tinijeink két csapatra bomlottak és most próbálnak újra találkozni, de persze ez nem olyan egyszerű, mert amellett, hogy egy egész faj vadászik rájuk, most még az amerikai kormány is akcióba lendül. És igazság szerint nagyjából ennyiről is szólt az egész könyv, de egy cseppet se volt unalmas. Rengeteg akció és harc volt benne, és örültem neki, hogy ennyi féle nézőpontból ismerhettük meg az eseményeket. Pár új információt is kaptunk ugyan, de nem volt sok plusz új ismeret az előző kötethez képest, inkább az a rengeteg régi ülepedett le. (Megjegyezném, hogy nem igazán értettem, hogy miért ez lett a címe)

Mint már említettem, nem igazán tudnám megfogalmazni miért szerettem, hisz a karakterek nem túl kiemelkedőek, a cselekmény elég kiszámítható és világmegváltó ötletek sincsenek benne, de mégis az egész hangulata megfogja az embert és ha nem is magába szippantja, de leköti. A könyv olvasása alatt leginkább az éreztem, hogy egy akció filmet nézek. A könyv végén félig meddig megtörtént a nagy összecsapás, de aztán mégis el kellett napolni, szóval a sorozat folytatódhat tovább. Óriási csalódás volt viszont nekem, hogy újra megkerült Sarah. Az előző részben már úgy örültem, hogy végre megszabadultunk tőle, erre nem megint itt van?!
Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2013/10/piitacu…

Catmagaddon P>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Nekem a sorozatból eddig ez a rész tetszett a legjobban. Folyamatosan pörögnek az események, egyszerűen nem tudtam letenni. Rengeteget nevettem ezen a könyvön és még többet izgultam. Imádtam azokat a részeket ahol John és Kilencedik palira vesz mindenkit. Nagyon tetszett, hogy mindig más szemszögből ismerhettük meg a történteket. Marina karaktere is egyre érdekesebb. Tetszik, hogy határozott és érzelmes, de nem annyira terminátor kategória mint a többiek. Hatodik továbbra is nagyon nagy kedvencem, de jelenleg Kilencedik viszi a pálmát.
Már a kezemben a következő rész! :D

Lisie87 P>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Akció dús, jó kis rész volt ez is, de semmi extra, ezért is a fél csillag levonás.
Néha zavaró volt egy-egy fejezet kezdésnél, hogy kinek is a szempontjából történnek az események. Kicsit olyan egyszer olvasós ez a sorozat, kikapcsol, szórakoztat, de aztán elengeded.

Nora42>!
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Teljesen beleszerettem ebbe a sorozatba! Imádom ezt a világot! Egy percig nem unatkoztam, mindig történik valami! Szinte egy szuszra olvastam ki, pedig semmi romantika nincs benne, de most nem is hiányzott. John vagyis Negyedik kicsit bosszantó volt ebben a részben, de végülis neki lett igaza. Drukkoltam nekik hogy találkozzanak és együtt legyen a csapat. Nagyon kiváncsian várom a következő részt, felbukkan ötödik is. Kiváncsi vagyok megtalálják e Samet, drukkolok nekik.


Népszerű idézetek

Sunshine>!

Új bilincseket kattintanak a csuklónkra. Kilencedikre mindjárt hármat.
– Fogalmatok sincs, mire vagyok képes – búgja Kilencedik vérfagyasztóan kedves hangon.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
Sunshine>!

De nincs értelme azon búslakodni, amin már nem lehet változtatni.

Szilvi00 P>!

– Katonák vagyunk, Johnny! – mennydörög végig a hangja az apartmanon. – És a katonák meghalnak. Azért küldtek ide bennünket, hogy képezzük ki magunkat és harcoljunk. Nem fogjuk mindnyájan túlélni. A háború már csak ilyen.

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
Szilvi00 P>!

– Végre egy igazi csata! Egész életemben erre vártam!

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
Sunshine>!

– Azzal nem győzzük le az akadályokat, ha elszaladunk előlük. Nem a sebesség számít, csak az a lényeg, hogy ne álljunk meg.

70. oldal

Sunshine>!

– Várj, Negyedik! – üvölti a másik szobából. – Csináltam egy kis…
A szekrény ajtaja kirobban, és a konyha másik végébe repít.
-…csapdát! – fejezi be Kilencedik.
Tucatnyi kihegyezett fadarab száll egyenesen felém.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith)
Sunshine>!

– Tudod, mi történik az ilyen kölykökkel a sitten? – kérdezi vészjósló hangon.
– Megszöknek? Mint én legutóbb? – kérdezek vissza ártatlanul.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith)
Szilvi00 P>!

Soha nem akarunk gyilkolni; de ha választanunk kell, hogy mi éljük túl a harcot vagy mások, mindig magunkat választjuk.

Kapcsolódó szócikkek: Hatodik
Aprily>!

Kilencedik Ellára pillant, majd rám, és így szól:
– Hölgyeké az elsőbbség.
Ella elindul lefelé, és amikor eltűnik, Kilencedik vigyorogva rám néz.
– Így is jó, de én rád gondoltam, Negyedik.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith) · Tizedik (Ella)
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Lorieni Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lissa Price: A testbérlők
Erin Bowman: Taken – A 18-as csapdája
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai
Anna Banks: Poszeidón
Adam Rex: A Smek nap
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Nathan Archer: Betondzsungel