79. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Kilencedik ​titka (Lorieni Krónikák 3.) 196 csillagozás

Pittacus Lore: Kilencedik titka

„A ​Negyedik és "A Hatok hatalma” folytatása – a Lorieni Krónikák harmadik könyve. Pittacus Lore a lorieni Bölcsek bölcse. Tizenkét éve él a Földön, készül a bolygó sorsát meghatározó, mindent eldöntő háborúra. Tartózkodási helye ismeretlen…

Kilencen érkeztünk a Földre. El kellett menekülnünk a Lorienről, mert bolygónkat megtámadták a gyilkos mogadoriak. Érkezéskor elváltunk, és egymástól távol húztuk meg magunkat. Köztetek élünk. Hétköznapi tiniknek nézünk ki. Ugyanazt a nyelvet beszéljük, mint ti. De másmilyenek vagyunk. Olyan hatalommal rendelkezünk, amiről nem is álmodhattok. Elképzelni sem tudjátok, milyen erősek és gyorsak vagyunk.

Míg rá nem bukkantam negyedikre, egyedül menekültem és bujkáltam, egyedül küzdöttem az életben maradásért. Együtt még erősebbek vagyunk, mint külön. Ám hamarosan el kellett válnunk. Spanyolországba utaztam, hogy megkeressen Hetediket. Most pedig vele együtt indulnunk Negyedik után. Meg kell találnunk, mielőtt a mogadoriak kezébe… (tovább)

Eredeti mű: Pittacus Lore: The Rise of Nine

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Cartaphilus, Budapest, 2012
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632662794 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Kilencedik · Hatodik · Nyolcadik · Hetedik (Marina) · Brandon (Cêpan, John Henri) · Tizedik (Ella)


Kedvencelte 46

Most olvassa 10

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Éjjel fél kettőig olvastam, és ha nem veszek össze jól magammal, hogy reggel hatkor kelnem kell, bizony, hogy olvastam volna a következő részt is azon nyomba. Eszméletlenül megszerettem ezt a sorozatot. Nagyon-nagyon izgalmas. Ritkán van az, hogy egy sorozatot egyhuzamban kiolvassak úgy, hogy se nem látok se nem hallok. Majdnem 2000 frissem lett, megszámlálhatatlan e-mailem stb. éppen csak a legfontosabbakat intéztem és rögtön cuppantam vissza a könyve. Rengeteg benne az akció, a váratlan fordulat… Nagyon ajánlom.

>!
Klodette
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Még mindig nem olyan jó, mint anno az első rész, – nagyon úgy tűnik, hogy azt semmi sem fogja überelni – de azért még így is jó volt.
Izgalmas, tele harccal, fordulatos és szívszorító.
Végre feltűnik Nyolcadik és Kilencedikről is többet tudunk meg. A Védők még sosem voltak ilyen erősek, de még így sem vehetik fel a harcot Setrákussal szemben. :(
Nem is igazán értem, hogy mit akar tőlük? Nekem olyan fura ez a vezető?
Hiszen spoiler
Még mindig Hatodik a kedvencem és most már Kilencediket is imádom. Két elvetemült és roppant erős Védő. Nálam ők az álompár. (L)
Sam hiányzott, Sarah még így is sokat szerepelt, John-t meg egyre kevésbé szeretem.
Hetedik, Nyolcadik és Tizedik meg olyan közömbösek.
BK irtó cuki és néha több esze van, mint John-nak. :(
Most már nagyon kíváncsi vagyok Ötödikre!!!
A kormányt egyáltalán nem értem, de hát emberek. Mit is vártam tőlük?
Ezek a letéphető könyvjelzők annyira jók. :) Minden könyvbe raknék ilyet!

9 hozzászólás
>!
Csoszi
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Egy újabb izgalmas, pörgős rész, amit nagyon szerettem. Még több Védő, még több tálentum. Megjelenik a szuper gonosz Setrákus Ra, akivel hőseink már szeretnének leszámolni, de amikor sor kerül a harcra, kiderül, hogy még nincsenek erre felkészülve. Az FBI pedig a rossz fiúkkal játszik egy csapatban. Ismét felbukkan Sarah, és kiderül, hogy nem minden fehér, vagy éppen fekete. Szóval most éppen nem utáljuk a leányzót. Egy cseppnyit hiányoltam Sam-et. Vajon mi van vele és előkerül a következő részben?

>!
Navi P
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Ez valahogy sokkal jobban tetszik, mint a Luxen. Ott valahogy túl sok volt nekem a két főhősünk enyelgése. Itt mindenből pont annyit kaptunk, amennyi kell :) Izgalmas, fordulatos, pörgős. Nagyon tetszenek az új védők is, az egész banda :) Talán kilencedik egy kicsit sok, de még pont a határon van. SR a talány. Nem tudom, mit tud, mire képes, mit akar.
Nagyon kíváncsi vagyok Ötödikre:)
Most már csak egyet áruljon el valaki: mi Kilencedik titka??? Vagy én nem figyeltem?? Vagy ennek köze van Pittacushoz? Valaki!!!!

4 hozzászólás
>!
ViveEe P
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Egyre jobban tetszik. Annyira izgalmas, ahogy egymásra találnak a védők, imádom a különböző tálentumomat. Még több a harc, és jól vannak megírva.
Hatodik még mindig magasan a kedvencem, Johnt pedig még mindig nagyon nem csípem. A szerintem borzalmas első rész után se tudta még felhozni magát nálam. Őszintén szólva elkeserednék, ha tényleg ő lenne Pittacus, de el kell ismernem, hogy a Lumen miatt még mindig ő a legkülönlegesebb. Majd kiderül…
Ami viszont nem derült ki számomra: Mégis mi Kilencedik titka??? :D El nem tudom képzelni.
És ami plusz pont: Setrakus nagyon-nagyon tökéletes főgonosz. Imádtam, hogy akárhogy provokálták, hogy „kiegyenlített” csata legyen, legyen mersze úgy kiállni, és erre ő kiröhögte őket! Na erről van szó! Minden filmben itt cseszik el a gonoszok. Persze ettől még hajrá Lórien, de ez nagyon tetszett!
Várom mi lesz a továbbiakban. :)

>!
Szilvi00 P
Pittacus Lore: Kilencedik titka

A sorozat eddig olvasott részei közül nálam egyértelműen ez volt a legeseménydúsabb és legizgalmasabb. Nincs egy percnyi nyugalom se, hőseink állandó veszélyben vannak. Alig sikerül megszökni az egyik veszély elöl, rögtön ott a következő. Már rég a múlté a poros Paradise, helyette hol Indiában, hol Chicago-ban vagy éppen Új-Mexikó-ban folynak az események.
Két Védő kivételével már mindenkit megismerhettünk, ezzel együtt pedig érdekesnél érdekesebb tálentumok törnek felszínre. Kilencedik stílusát még szoknom kell egy kicsit, de amúgy valamennyien nagyon szimpatikusak és rendkívül bátran harcolnak a bolygójuk jövőjéért. Picit azért hiányzott Sam, igaz ő „csak" egy ember különleges képességek nélkül, de én nagyon kedveltem, remélem a következő részekben ismét viszontláthatom.

>!
Vicky3 P
Pittacus Lore: Kilencedik titka

A legtöbb kedvenc sorozatomról/könyvemről órákat tudnék áradozni, és természetesen kapásból tudnék válaszolni arra a kérdésre is, miért szeretem annyira. Azonban van néhány, aminél ha órákat gondolkodnék rajta se tudnám értelmesen megfogalmazni a válaszom erre a kérdésre. Ez a helyzet ezzel a könyvvel is. Szerettem, nem mondom, hogy kedvenc, de tetszett, de ha megszakadok se tudnám igazából megmondani miért is.

A történet ott folytatódik, ahol a 2. rész abbamaradt, vagyis, hogy a földönkívüli tinijeink két csapatra bomlottak és most próbálnak újra találkozni, de persze ez nem olyan egyszerű, mert amellett, hogy egy egész faj vadászik rájuk, most még az amerikai kormány is akcióba lendül. És igazság szerint nagyjából ennyiről is szólt az egész könyv, de egy cseppet se volt unalmas. Rengeteg akció és harc volt benne, és örültem neki, hogy ennyi féle nézőpontból ismerhettük meg az eseményeket. Pár új információt is kaptunk ugyan, de nem volt sok plusz új ismeret az előző kötethez képest, inkább az a rengeteg régi ülepedett le. (Megjegyezném, hogy nem igazán értettem, hogy miért ez lett a címe)

Mint már említettem, nem igazán tudnám megfogalmazni miért szerettem, hisz a karakterek nem túl kiemelkedőek, a cselekmény elég kiszámítható és világmegváltó ötletek sincsenek benne, de mégis az egész hangulata megfogja az embert és ha nem is magába szippantja, de leköti. A könyv olvasása alatt leginkább az éreztem, hogy egy akció filmet nézek. A könyv végén félig meddig megtörtént a nagy összecsapás, de aztán mégis el kellett napolni, szóval a sorozat folytatódhat tovább. Óriási csalódás volt viszont nekem, hogy újra megkerült Sarah. Az előző részben már úgy örültem, hogy végre megszabadultunk tőle, erre nem megint itt van?!
Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2013/10/piitacu…

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Nem is tudom mit érzek ezzel a könyvvel kapcsolatban. Amit előzőleg írtam az továbbra is igaz. A karaktereket nagyon szeretem (kivéve Marinát az ő önbizalom hiányos, tutyi-mutyi karaktere valamiért nagyon felidegesít) és tényleg el tudom hinni, hogy valósak, valós érzéseik vannak.
A fogalmazás néhány helyen homályos és a legnagyobb bajom nekem a ritmizálással van. Már az előző kötetben is a falat kapartam, hogy a fejezet végére felviszi az izgalmakat a tetőpontig, majd nézőpontot vált. És most már három nézőpont is van így a könyv feszültsége nagyon ugrál és ez baromira idegesített. Az utolsó 50 oldalra hálaistennek sikerült valami hasznosat is kovácsolni a több nézőpontból, aminek örültem, mert így már nem volt olyan idegeken táncoló a könyv ritmusa.
A történetet nagyon imádom, csak azt nem tudom, hogy meddig lehet ezt az egészet még fokozni.

>!
Nyakó_Dalma
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Filmre, filmre! Annyira oda kívánkozik, hogy nem is értem mire várnak még :) Az elején nagyon kellett koncentrálnom, melyik földrészen és kinél járok, de nem csak azért nem tudtam letenni a könyvet, mert nem akartam kiesni a történet ritmusából, hanem mert annyira lekötött! Ugyan érhet az a kritika, hogy fiús könyveket szeretek, de most tényleg egy olyanra vágytam, ami nem csöpög, nincs túldíszítve. Másrészről viszont a sci-fik közül ez szerintem lányoknak is abszolút emészthető, nincsenek benne megjegyezhetetlen nevek (főleg mivel sorszámneven szólítják egymást :D ), és a technológiák inkább hasonlítanak mágiára, mint igazán tudományos eszközökre. Persze bolygók, űrhajók, „földönkívüliek” teszik sci-fis –sé, mint fantasyvá ezt a történetet.
Nekem ez inkább átvezető, kitekintő rész lett, talán picit el is nyújtották, de ezzel még inkább felcsigázta az érdeklődésemet a következőre (mert titkon remélem, hogy nem hagyják abba a sorozatot az írók! )

Negatívum: egy-két bakit találtam benne, ami szemet szúrt, John fekete hajúnak írja le Hatodikat, aki amúgy szőke…plusz Berni Kosart nem értettem miért kell leereszteni telekinézissel a csatornába, amikor át tud változni kb bármilyen állattá…

Izgalom: 5/5 egyszerűen annyira lendületes, fordulatos, végig szurkoltam a lorinoknak : ) nem is tudnám hirtelen más könyvhöz hasonlítani
Karakterek: 5/5+ kicsit fura volt először, hogy hármójuk bőrébe is belebújhatunk, de a végére már azt se tudtam eldönteni, kinek a szemszögét szeretem jobban
Eredetiség: 4,5/5 amikor már azt hittem új tálentum nem bukkan fel, akkor is jött egy, és a ládák tartalmát -hihetetlen-de még mindig NEM sikerült teljesen megfejteni
Leírás, helyszínek: 5/5 Csupa olyan helyszínt sikerül bemutatni, amivel elkápráztatják az olvasót. Persze a Földön játszódik a történet, de a különböző kontinensek áthidalása, és az Új-Mexikói sivatag is megéri a pénzét. -A sivatagos tájak egyébként is a gyengéim : ) (Burok, Dűne, A kék dáma titka) –
Összegezve : 5/5 és nem csak azért, mert rajongó vagyok :)))

12 hozzászólás
>!
kevice
Pittacus Lore: Kilencedik titka

Jajj, ez most nagyon jól esett. Pörgős volt, izgalmas, végig izgultam, hogy mi lesz a szereplőkkel, úgyhogy nagyon tetszett és nem sokára olvasom is a következő részt!! :))


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

Új bilincseket kattintanak a csuklónkra. Kilencedikre mindjárt hármat.
– Fogalmatok sincs, mire vagyok képes – búgja Kilencedik vérfagyasztóan kedves hangon.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
>!
Szilvi00 P

– Végre egy igazi csata! Egész életemben erre vártam!

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
>!
Sunshine

De nincs értelme azon búslakodni, amin már nem lehet változtatni.

>!
Szilvi00 P

– Katonák vagyunk, Johnny! – mennydörög végig a hangja az apartmanon. – És a katonák meghalnak. Azért küldtek ide bennünket, hogy képezzük ki magunkat és harcoljunk. Nem fogjuk mindnyájan túlélni. A háború már csak ilyen.

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
>!
Sunshine

– Várj, Negyedik! – üvölti a másik szobából. – Csináltam egy kis…
A szekrény ajtaja kirobban, és a konyha másik végébe repít.
-…csapdát! – fejezi be Kilencedik.
Tucatnyi kihegyezett fadarab száll egyenesen felém.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith)
>!
Sunshine

– Tudod, mi történik az ilyen kölykökkel a sitten? – kérdezi vészjósló hangon.
– Megszöknek? Mint én legutóbb? – kérdezek vissza ártatlanul.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith)
>!
Szilvi00 P

Soha nem akarunk gyilkolni; de ha választanunk kell, hogy mi éljük túl a harcot vagy mások, mindig magunkat választjuk.

Kapcsolódó szócikkek: Hatodik
>!
Aprily

Kilencedik Ellára pillant, majd rám, és így szól:
– Hölgyeké az elsőbbség.
Ella elindul lefelé, és amikor eltűnik, Kilencedik vigyorogva rám néz.
– Így is jó, de én rád gondoltam, Negyedik.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith) · Tizedik (Ella)
2 hozzászólás
>!
Sunshine

– Pittacus nem halt meg. Én vagyok Pittacus.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith)

A sorozat következő kötete

Lorieni Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ernest Cline: Armada
Melissa Landers: Elválasztva
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James Dashner: Lázkód
Scott Westerfeld: Leviatán
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Scott Westerfeld: Szépek
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom
Erin Bowman: Taken – A 18-as csapdája