I ​am Number Four (The Lorien Legacies 1.) 11 csillagozás

Pittacus Lore: I am Number Four Pittacus Lore: I am Number Four Pittacus Lore: I am Number Four Pittacus Lore: I am Number Four Pittacus Lore: I am Number Four Pittacus Lore: I am Number Four

John Smith is not your average teenager. He regularly moves from small town to small town. He changes his name and identity. He does not put down roots. He cannot tell anyone who or what he really is. If he stops moving those who hunt him will find and kill him. But you can't run forever. So when he stops in Paradise, Ohio, John decides to try and settle down. To fit in. And for the first time he makes some real friends. People he cares about – and who care about him. Never in John's short life has there been space for friendship, or even love. But it's just a matter of time before John's secret is revealed. He was once one of nine. Three of them have been killed. John is Number Four. He knows that he is next …

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, New York, 2011
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405934725
>!
HarperCollins, USA, 2010
440 oldal · ISBN: 0061969559

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Pittacus Lore: I am Number Four

Hm, hát sajnos már nem tudom megadni az öt csillagot úgy, hogy úgyis gondoljam. Még mindig tetszett és szeretem is ezt a könyvet, de már nem tartom öt csillagosnak.
Amit még elnéztem neki az az, hogy nagyon sok benne a klisé. Manapság végülis olyat már nehéz találni, amiben nincs. De most nem egyszer feltűnt, hogy John néha milyen hihetetlenül hülye. Több tragikus végződésű dolog is részben az ő hibája volt. Oké, hogy tini meg még csak tizenöt éves, de az élete a tét, az övé és Henrié is ugyanúgy, hiába csak John-ra vadásznak. Ezt felfoghatta volna. Sarah-val tudja tartani a kapcsolatot telefonon is, ha annyira akarja és spoiler
Másnak is feltűnt, hogy a könyvben az emberek nagy része szőke? De komolyan, nagyon sokan vannak. :D
A világot, a sztorit, az ötletet, meg úgy nagyjából az egészet viszont nagyon szeretem és a karaktereket is legtöbbször bírom. Kivéve, mikor hülyék. A tálentumok is érdekesek, főleg a későbbiek. Itt még nem volt olyan sok, bár a Lumenen szerintem nem sok tesz túl, az az egyik kedvencem. Meglepetéseket ugye újraolvasásból adódóan nem nagyon nyújtott, de ezt elnézem neki, elsőre biztos az volt annó.
És még egy pici spoileres megjegyzés/kérdés:
spoiler

Lex>!
Pittacus Lore: I am Number Four

Mikor először olvastam, teljesen odáig, meg vissza voltam érte. Másodjára is hasonló érzésekkel fejeztem be a könyvet, de már tisztábban látom egy-két hibáját. Úgyhogy átszerkesztett, kiegészített értékelés következik.

A film miatt nagyon sokáig várakoztattam ezt a sorozatot, nem akartam benne csalódni, hisz a filmet nagyon szerettem. Aztán akkoriban még bennem volt a félsz is, hogy nem fogom érteni a szöveget angolul. Hát ezúton is ajánlom minden olyan olvasónak ezt a regényt, aki még épp csak kezdi bontogatni a szárnyait, ami az angolul olvasást illeti. Nagyon érthető volt a nyelvezete, egyszerű mondatok, tényleg, szinte alig használtam szótárt.

Az alap ötlet igazából nem egy nagy durranás, mégis van benne valami. Érdekes világot tudtak az írók (na, az álnév választás is nagyon ötletes volt, plusz pont érte) megalkotni, kicsit vegyítve a mi világunkat az idegenekével. Nagyon tetszettek ezek a kis visszaugrások a múltba, jó volt megtudni, hogy hogyan is történt a leigázás, hogyan menekültek el, stb. (Ez ugyebár kimaradt a filmből.)

A történet jól fel volt építve (a filmmel ellentétben, ahol kicsit összekavarták a dolgokat), logikusan követték egymást a cselekmények és sokkal életszagúbb volt az egész. Voltak benne csavarok is, és hát főleg azért lepődtem meg sokszor, mert a film miatt ugyebár másra számítottam. Szóval, érdekes volt, hogy gyakorlatilag semmi sem úgy történt, ahogy azt én előre vártam.

A karakterek kidolgozottsága szerintem egész jó volt, az íróknak sikerült elérnie, hogy megszeressem őket. Bár a szerelmi szál rettenetesen gyenge; ismét nem tudni, hogy miért vonzódnak egymáshoz a szereplők, de abban marhára biztosak, hogy örökké szeretni fogják egymást. John karaktere időnként érettebbnek tűnt a koránál (15), máskor meg tökéletesen alakította a halálosan szerelmes kamaszfiút. Sarah egy tipikus kamaszlány, akibe bele kell esnie a főhősnek, semmi többet nem érzek iránta. Henrit nagyon kedveltem, egyetlen dolgot furcsállottam csak, hogy annyira igyekezett mindenre felkészíteni John-t, mégis a felét sem mondta el azoknak a dolgoknak, amikre a fiúnak szüksége lehet.

A fél csillag részben a gyenge (és véleményem szerint felesleges) románc miatt, részben pedig a könyv vége miatt ficcent le, mert azt először is elnyújtották az írók, majd utána hirtelen összecsapták. Egyébként nem volt rossz, kellően izgalmasra sikeredett. Voltak ugyan benne béna pillanatok, de meghatóak is. :'( Összességében sokkal jobban tetszett a könyv befejezése a filménél.

Zeneajánló:
A film zenéi (mert hát legalább azok jók benne :)):
Trevor Rabin – Who We Are
https://www.youtube.com/watch…
The Temper Trap – Soldier On:
http://www.youtube.com/watch…
Civil Twilight – Letters From The Sky
http://www.youtube.com/watch…

Turcsi95>!
Pittacus Lore: I am Number Four

Nagyon szeretdm ennél jobbat még nem olvastam( de azért olvastam de ez visszi a díjat)

aurorag>!
Pittacus Lore: I am Number Four

Nagyon jól indult, de a vége borzasztóra sikeredett. A várva várt nagy csata, végső összecsapás leírása minősíthetetlen. Lehet, hogy velem van a baj, de egyáltalán nem tűnt reálisnak sok jelenet, az egész könyvet lehúzta ezzel, és nagyon csalódott voltam a végén :( Igazán sajnálom, többet is ki lehetett volna hozni belőle.

Juci P>!
Pittacus Lore: I am Number Four

Én hiányoltam az eredetiséget, a jól kidolgozott szereplőket és világot, a jó párbeszédeket, az érzékletes leírásokat, a jellemfejlődést, vagyis tulajdonképpen mindent, amitől egy regény jó lesz. Ennek ellenére nyilván ez lesz a következő agyonhájpolt cucc, akit érdekel a műfaj, úgyis el fogja olvasni, de szerintem semmit nem veszítetek vele, ha kihagyjátok.
Bővebben: http://amigalszanak.blogspot.com/2010/12/pittacus-lore-…


Népszerű idézetek

Lex>!

“Hope?” he says. “There is always hope, John. New developments have yet to present themselves. Not all the information is in. No. Don’t give up hope just yet. It’s the last thing to go. When you have lost hope, you have lost everything. And when you think all is lost, when all is dire and bleak, there is always hope.”


A sorozat következő kötete

The Lorien Legacies sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lissa Price: Enders
Estelle Maskame: Just Don't Mention It
Lizzy Charles: Effortless With You
Nicole Williams: Crash
C. J. Daugherty: Night School
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Debra Driza: MILA 2.0 (angol)
R. J. Palacio: Wonder
Cecelia Ahern: Flawed
Lauren Oliver: Delirium (angol)