Hetedik ​bosszúja (Lorieni Krónikák 5.) 153 csillagozás

Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

ÁRULÓ ​FÉRKŐZÖTT KÖZÉNK. TETTÉÉRT BŰNHŐDNIE KELL…
Azt hitték, a legrosszabbon már túl vannak. Egy bő évtized elteltével végre megtalálták egymást. Sorra tárultak fel a múlt titkai. Gyakoroltak, napról napra erősebbek lettek. Már-már boldogok voltak együtt. Legszörnyűbb rémálmukban sem képzelték volna, hogy ellenségeik egyiküket ellenük fordíthatják. A Védőket súlyos veszteség érte, amikor Ötödik elárulta őket. Elveszítették Nyolcadikat, Ella pedig a mogadoriak fogságába esett. A csapat bármit megtenne, hogy Nyolcadik ismét velük legyen, de hiába. Így aztán minden erejüket arra fordítják, hogy leszámoljanak a mogokkal, akik elől egész életükben bujkálniuk kellett. Ennek most vége.
John Chicagóban meglepő szövetségesre tett szert, akinek révén feltárulhatnak az ellenség gyengéi. Ám hamarosan félelmetes titokra derítenek fényt. Mindeközben a többiek bosszúra szomjazva üldözik az árulót, Ella pedig különös rejtély nyomára bukkan a mogadori hajón.
A Védők csapata… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Cartaphilus, Budapest, 2014
274 oldal · ISBN: 9789632663913 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Kilencedik · Hatodik · Sam Goode · Hetedik (Marina) · Adam · Sarah Hart · Setrákus Ra · Adamus Sutekh (Adam)


Kedvencelte 20

Most olvassa 6

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

_Eriii P>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Miért nem látom a figyeljeimet olvasni ezt a szuper eszméletlen könyvet? Miért nincs hype körülötte? Eszméletlen sorozat lányok és fiúk. Olvassátok…

Szilvi00 P>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Picit nehezen rázódtam vissza a Lorieni Védők újabb történetébe, de egy-két fejezet után sikerült újra felvenni a vonalat. A mogadori megszállás ellen küzdő Védők több fronton, minden létező tálentumot bevetve, bátran küzdenek. Elismerem, hogy élesedik a helyzet, hiszen a Föld sorsa a tét, néha mégsem sikerült teljesen komolyan vennem a történteket. Igaz, Kilencedik már nem poénkodik annyit, az akciójelenetek továbbra is egész jók, de amikor rinocéroszok kezdtek hullani az égből, az nem álltam meg mosolygás nélkül.

A címben emlegetett „bosszút” nem kell szó szerint venni, ami Nyolcadikkal történt, mindenkit megrázott, nem csak Hetediket. Kíváncsian várom a folytatást, Ella sorsa, a Szentély rejtélye és Setrákus Ra félelmetes terve sok izgalmat ígér.

ViveEe P>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot.
„Ilyen hormonvezérelt tinédzserek kezében van a Föld sorsa…” – Valami ilyesmit mondott Walker ügynök a Védőkről.
Pedig jobb kezekben nem is lehetnénk. Különösen, ha Samet és Saraht is belevesszük.
Olvasás közben picit meg kellett állnom végiggondolni, hogy ezek a kevés háttértudással rendelkező, de annál nagyobb felelősséggel tartozó szereplők, hogy jutottak ide. És bizony rögös út volt.
Viszont eljutottam oda, hogy már mindegyiket nagyon szeretem. Még Johnt is. :)
Megtörtént az elkerülhetetlen katasztrófa, és még mindig két kötet van hátra.
Nagyon is méltó ellenfélnek tartom Setrakust, és tűkön ülök milyen lesz a végjáték.
spoiler
Érdemes elkezdeni a sorozatot. Ha meg esetleg hozzám hasonlóan nem csípted az elejét, nem szabad feladni.
Nagyon szuper történet.

4 hozzászólás
Navi P>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Fordulatos, izgalmas, néhol egy kicsit rózsaszín rétestészta. Most értem el erre a pontra. Egyszerűen nem tudom, hova kell még nyújtani. Mert ez már az. Most egy kicsit besokalltam. El fogom olvasni a maradékokat, de ebből most ennyi elég. Kedvelem Adamet, meglepett Mark és Sam, Malcolm is nagyon szimpatikus, Walkertől a falra mászom, Ötödik talány. Ella …
Nem tudom, most ennyi …

Catmagaddon P>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Akcióban és meglepetésben nincs hiány. Annak ellenére, hogy ez már a sorozat sokadik része, egy percre sem vált számomra unalmassá vagy vontatottá. Folyamatosan fenntarrja az ember érdeklődését. Ötödiket egyszerűen nem tudom hová tenni…, Nyolcadikért pedig fáj a szívem. Már alig várom, hogy megtudjam, hogy vágják ki magukat a védők ebből az új helyzetből.
.
.
.
Kilencediket még mindig imádom! <3 *-*

linokumiko>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Ez a rész jobban sikerült, mint a korábbiak. Adam érdekes karakter lett, egész szimpatikus.
Még mindig pörgős a sztori és akciódús. John végre kezd helyrerázódni, mint vezető és végre egész jó döntéseket is hoz. Kilencedik az események tükrében meglepően visszafogott lett. A korábbi vadsága és nemtörődömsége (ami szimpatikussá és vagánnyá is tette) alábbhagyott. A John-Sarah romantika inkább idegesítő és nyálas, mintsem romantikus. spoiler
Marina jeges bosszút forral és közben végre kezd kialakulni valami csapatszellem is. Az FBI szálat nem igazán értem, de majd kiforr az is.
Még mindig egyszerűnek találom, de fiatalos lendülete van.

>!
Cartaphilus, Budapest, 2014
274 oldal · ISBN: 9789632663913 · Fordította: Stier Ágnes
SzRéka >!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Nahát, ezt a részt kifejezetten élveztem. :) Közrejátszott benne az űrbéli helyszínváltás, a Szentély körüli misztikum és Adam. Továbbá végre sikerült jobban átéreznem az inváziótól való rettegést és a mogadoriak is potenciális veszélyforrásnak tűntek, ami eddig kimaradt a rám gyakorolt érzelmek közül. A szemszögváltások azonban sajnos még mindig eszméletlenül idegesítenek.
Jobban tetszett eddig az összes résznél, és mellette sokat nevettem, leginkább Kilencedik és Sam miatt. Látszik, hogy fiatalok a főszereplők, tele szarkazmussal, amit imádok, ezért tényleg jól szórakoztam. Tudnak komolyak lenni, illetve már több felnőtt is hozzájuk csapódott, úgyhogy nem érzem úgy, mintha egy napközis táborba csöppentem volna. És Setrakus is képes volt kisebb meglepetéseket tartogatni, amire az első résztől várok. Remélem ez a javuló tendencia a következő két könyvben szintén megmarad. ^-^

Peetagey>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Óóó, istenem! Tegnap már nem volt időm megírni az értékelést, úgyhogy nem olyan éppen-ebben-a-pillanatban-fejeztem-be-élmény, de te jó ég! Fantasztikus volt, tele izgalommal, meglepetésekkel! Annyi minden történt már az első részhez képest, hogy szerintem képtelen lennék mindent feleleveníteni. De ez a befejezés… Alig várom a folytatást!
[Bővebben: https://ertekelesek-minden-mennyisegben.blogspot.com/20…]

Anó>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Ez a rèsz is lebilincselt. Igaz, mostanàban „tömènyen” fogyasztottam a sorozatot, egèsz nyaralàsunk alatt ezt olvastam.
Miòta nem csupàn a Vèdők és a mogadoriak csatàznak, hanem a lòrieniek mellè emberek is àlltak, sőt, egy mog is, èrdekesebb lett a törtènet. Mikor màr kezd kissè „leülni” az egèsz, mindig kerül bele egy-kèt csavar, ami újra feldobja.
Nem egèszen vilàgos szàmomra nèhàny dolog, pl. az, hogy a kormàny emberei és ügynökei legutòbb mèg a mogadoriak mellett àllltak, most meg Walkers ügynökkel az èlen hirtelen ellenük fordultak… nem igazàn kidolgozott volt pl. koràbban Sam apjànak szökèse a mogoktòl, s az, hogyan baràtkozott össze Adammal….de mègis szeretem a sorozatot.

Marée_Noire>!
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja

Ez a sorozat egyre jobb! ;) Izgalmas, szó szerint lélegzetelállító „kalandok” sora, többször is levegővétel nélkül drukkoltam a Védőknek, hogy időben rájöjjenek a buktatókra, és szorítottam, hogy veszteség nélkül vészeljenek át újabb és újabb csatákat. Ők aztán tényleg az életükért harcolnak, ám ennél többet is tesznek: az emberiséget is meg akarják menteni, nem csak a saját bőrüket. :)
Kezdem is a következő könyvet, és alig várom az év végét, hogy a kezembe vehessem az utolsó részt! :O


Népszerű idézetek

Darolyn >!

– A kisállataid mögé bújsz! – zengi. – Ez dicstelen. Harcolj velem tisztességesen, fiú! Nincs több trükk.
Felemelt kézzel rámosolygok, mert minden irányból madarak érkeznek.
– Pillanat! Csak még egy utolsó.
És ekkor egy rinocérosz hullik alá az égből.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith) · orrszarvú
Amy_Cahill>!

– Ó, csodás! – válaszolja. Hallatszik, mit morog a sofőrnek.
– Egy rakás kanos tinédzsertől függ a világ megmentése.

179. oldal, Tizenkilencedik fejezet

Sunshine>!

– És maga micsoda? Az egy százalék, aki visszavág?

Sunshine>!

– Van ezen az izén egy nyamvadt rádió? Egész ütőn halállal kapcsolatos történeteket fogunk mesélni?
Adam gyorsan helyreigazítja utánam a kapcsolókat. Szerintem halvány mosolyon kapom, valószínűleg megkönnyebbült, hogy az út halálos fenyegetéssel terhelt részének vége.
– Nincs rádió – közli. – Dúdolhatok nektek mogadori slágereket, ha szeretnétek.
– Jaj, ne! – válaszolom, és Marina hátul kuncog.

Kapcsolódó szócikkek: Adam · Hetedik (Marina)
Sunshine>!

Walker ügynök is a hajót bámulja. Lehetetlen figyelmen kívül hagyni a hatalmas, az eget is elfoglaló földönkívüli tárgyat. A nő rám néz.
– Ugye el tudjátok pusztítani azt az izét?
– Persze – felelem. Igyekszem utánozni Kilencedik laza kérkedését. Ő a mögöttünk haladó kocsiban valószínűleg azt magyarázza az őt kísérő ügynököknek, hogyan fogja puszta kézzel széttépni azt a hajót. – Megoldjuk. Nincs gond!

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith)
Amy_Cahill>!

– Arról beszélsz, hogy átállítod?- kiált fel Walker.- A játéknak ezen a pontján? Elment az eszed!
– Nem hinném – felelte Kilencedikre és Samre pillantva. – A barátaimmal nagyon meggyőzőek tudunk lenni.
– Aha – vigyorog rá ádázul Kilencedik. – Én pokoli meggyőző vagyok!

178. oldal, Tizenkilencedik fejezet

Milli>!

– Egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet – feleli rá Kilencedik.

15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
Sunshine>!

Kilencedik minden teketória nélkül szintén lekapja a sajátját. Ő is Hatodiknak adja.
– Ja, tessék! Vidd el a kedvenc ékszeremet és ó, úgy tűnik két világ sorsát is. Csak semmi nyomás!
– Semmi nyomás – ismétli Hatodik vigyorogva, miközben elveszi az amuletteket.

Kapcsolódó szócikkek: Hatodik · Kilencedik
Sunshine>!

– Azt mondta, hogy felfelé menjünk – mutatok a liftre.
– Igazából – szól közbe Kilencedik – ők jönnek le.
A szálloda egyetlen működő liftje lefelé indul, felette apró fényvillanások jelzik az emeleteket. Meggyújtom a Lumenemet, jólesik a lángok sistergése. Walker kezébe igazítja a fegyverét.
– Nyugi, srácok! – szól közbe Kilencedik. – Elintézem.
Felemeli az egyik kanapét, és holmi faltörő kos gyanánt tartja. Walkerrel oldalra lépünk, teret hagyunk neki. Csilingel a lift, kinyílnak az ajtók. Az erősítésnek küldött négy katonát Kilencedik üvöltéssel és feléjük hajított kanapéval üdvözli.

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik · Negyedik (John Smith)
Sunshine>!

– Ha lehet, kapjak vissza pár gyémántot! Tudod, későbbre. Új lakást kell vennem, hála ennek a pocsék házfelügyelőnek.
Szúrós szemmel nézek rá.
– Most komolyan beszélsz?
Vállat von.
– Mi van? Gondolnom kell a jövőre.


A sorozat következő kötete

Lorieni Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Paul Monette: A Ragadozó
Paul Davids – Hollace Davids: A Birodalom királynője
Melissa Landers: Elválasztva
Rick Riordan: A titán átka
Gordon Korman: A császár hagyatéka
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
James Frey: Endgame – Toborzás
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Nathan Archer: Betondzsungel