Egyek ​a végsőkig (Lorieni Krónikák 7.) 95 csillagozás

Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

A ​mogadoriak megszállták a Földet. Hadihajóik ott lebegnek a jelentősebb városok fölött, és nem akad olyan ország, amelyik nyíltan szembe merne szállni velük. Már csupán a Védők állnak az útjukban, ám nekik társakra, katonákra lenne szükségük ahhoz, hogy felvegyék a harcot a megszállókkal.
Összefognak az USA hadseregével, ám talán még ez is kevés, további erősítésre van szükség. A segítség váratlan helyről érkezik: kiderül, hogy szerte a világon sok más tininél is ugyanúgy kifejlődtek tálentumok, ahogy John, a Negyedik legjobb barátjánál, Samnél. Johnéknak mindenképp a mogoknál hamarabb el kell érniük ezeket a fiatalokat, különben az ellenség a maga sötét céljaira használja fel őket és képességeiket.
Ám a mogadoriak már annyi mindentől megfosztották Johnt – az otthonától, családjától, barátaitól, és még azt is elvesztette, akit mindennél jobban szeretett –, ezért nem érzi késznek magát arra, hogy veszélybe sodorja mások életét. Pedig már nincs mit veszítenie, ráadásul… (tovább)

Eredeti mű: Pittacus Lore: United as One

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Cartaphilus, Budapest, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632665504 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Kilencedik · Tizedik (Ella)


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Sír a lelkem, mert vége egy eszméletlen sorozatnak. Ritkán van az, hogy egy sorozatot egyhuzamban kiolvasok, de ez annyira beszippantott, hogy képtelen voltam letenni. Máskor ebéd után egyet szoktam szundizni, de most inkább olvastam és olvastam bármikor amikor volt öt percem. Kedvenc sorozat lett.

>!
Szilvi00 P
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Szerettem ezt a vérbeli ifjúsági sorozatot, ezért nehéz szívvel búcsúzok a kamaszokból álló és szuperképeségekkel bíró, bátor fiataloktól. Nem okozott csalódást a befejező rész sem. Érzelemdús, akciódús és a végsőkig izgalmas volt, spoiler Mindenki megpróbálta kivenni a részét az emberiség megmentéséből, szükség is volt a Tálentumok mindegyikére. Negyedik átment Rambo-ba, amit néha kis túlzásnak éreztem, de Sam, Hatodik és a többiek is mindent beleadtak. A végső összecsapást lélegzetvisszafojtva olvastam és csak reméltem, hogy nem lesz szükség John mártír vésztervére.

>!
deen
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Újabb sorozattól búcsúzok. Nagyon megszerettem a Védőket és nehezen engedem el őket. A teljes sorozatban számtalan szereplőtől vettem búcsút, a befejezésre viszont azt mondom, hogy kegyes volt velünk az író, hagyott a végére néhány túlélőt. John elvesztette Sarah-t és érthető módon nem tudja feldolgozni, bár a Védők közül mások is hibáztatják magukat Sarah miatt. John bosszút akar, és nem akar több embert elveszíteni, ezért elkezd magányos farkast játszani, ami mint később kiderül talán nem volt olyan jó ötlet. Hiszen a lorieni védők csapatként működnek jól, szükségük van egymásra. Nagyon sok szomorúság és fájdalom volt ebben a befejezésben, de Sam és Kilencedik továbbra is igyekeztek oldani a feszültséget. Sam új talentuma jó sok felfordulást okozott. A cselekményt ismét John és Hatodik szemszögéből láttuk, de bevallom néhány fejezetnél belekeveredtem, hogy most ki is van a középpontban, annyira pörögtek az események. Tetszett, hogy az utolsó pillanatig kétséges volt a harc kimenetele, ezáltal a tetőfokára hágott az izgalom is. Persze Setrákus Ra is tartogatott még új dolgokat a tarsolyában, újabb akadályt gördítve a Védők elé. Nagyon jó sorozatzárás volt. Az epilógus pedig tényleg nagyon kellett, örülök, hogy John és Marina is magára talált a veszteségei után.

2 hozzászólás
>!
Ashriver
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Méltó lezárása a sorozatnak. Érzelmek sokasága mutatkozott meg benne, főleg a bánat, gyász, szomorúság és harag, de volt ott azért humor is, szerelem, és a végén a boldogság. Ez egy olyan sorozat, amit újra és újra elfogok olvasni.

>!
ViveEe P
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Az első rész után azt mondtam, John egyáltalán nem egy hőstípus. Nagyot tévedtem.
Elképesztő sorozat, nagyon izgalmas befejezése.
Tényleg nem tudtam az előző rész vége után Johnnal mi lesz. És nagyon megértettem őt.
Az egyik mog hajó elleni támadásán csak tátottam a szám. Rengeteg volt a harc, az izgalom. Sokszor biztosra vehetjük, hogy ennyi volt.
Vége az időhúzásnak, így vagy úgy legyen vége.
Setrakus megint tudott meglepetést okozni. A végső módszer pedig méginkább. Van benne irónia.
Az epilógus pedig bár megnyugvást nyújt, nagyon fájt a szívem. Mindenki, vagyis majdnem mindenki, kezdi megtalálni a helyét az új világban, a meneküléstől mentes életben.
Bár nem igazán értek egyet Marina és John utolsó részével, de megértem, hogy olyan fájdalmat éltek meg mindketten, hogy ez egyfajta gyógyír mindenkinek.
Viszont nagyon tetszik, amit John elkészített. Nagy emberré nőtte ki magát, és minden kezdeti ellenszenvem ellenére, nagyon megkedveltem őt.
Nagyon örülök, hogy a kezembe akadt ez a sorozat. Kedvenc lett.

>!
Saille P
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Ejha! Ami egyszerű YA sci-finek indult, romantikázással, kalandokkal és misztikummal megspékelve – az igazi tragikus hőseposszá vált. Nem túlzok, a sorozat utolsó 3-4 könyve egyre jobban begyorsított, de nemcsak az akciók pörögtek, hanem minden szuperképességük ellenére a lorieniek is sérültek. Majd ahogy az invázió valósággá vált, kezdtek hullani a mogok mellett az emberek és a lorinok is… A sorozat végére megértjük, hogy a háború milyen áldozatokat követel, és hogy mindig követel áldozatokat, hogy néha mindent fel kell áldozni a jövő érdekében, de a halál és a gyász múlhatatlan nyomokat hagy a túlélőkön. És a jövő nem az elképzelt jövő lesz: van akinek jobb, van akinek rosszabb. És, hogy milyen lehet végleg elveszíteni az ártatlanságot és a fiatalságot, elveszíteni a szeretteinket, föláldozni magunkat, és felnőni valamihez, ami túlmutat rajtunk.
Én is csak azt tudom mondani: olvassátok el, megéri!

>!
Peetagey
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Jaj, a szívem! Miután befejeztem a hatodik részt, csak arra tudtam gondolni, hogy most mi lesz, hogy végül milyen lesz a befejezés. spoiler Most pedig nem is tudom, mit mondjak. Az egész történet fantasztikus volt, és már nehéz elhinni, hogy az első néhány résznél furcsa volt Lore stílusa. Amikor befejeztem az előző részt, nem tudtam elképzelni, hogy ennek lehet tökéletes befejezése, mert ahhoz hiányzott néhány személy. De most… A francba, nem értem, miért halogattam ennyit ezt a sorozatot és hogy miért olvasták csak ilyen kevesek. Szuper volt, és nehéz lesz búcsút venni tőle, főleg, hogy nem tudom, pontosan hogyan végzik a többiek. Hogy mindenki boldog befejezést kap-e, ahogyan érdemli.
[Bővebben: https://ertekelesek-minden-mennyisegben.blogspot.com/20…]

>!
Marée_Noire
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Ez a sorozat valamiért mélyebbre hatolt, mint azt bármikor gondoltam volna… Jobban megérintett, aggódtam és izgultam a Védőkért, az emberekért, még néha az arra érdemtelenekért is. ;)
A befejezés tökéletes, reális, mégis reményt keltő; és bár örülök, hogy ez a szakasz lezáródott, mégis nehezemre esik elhagyni ezt a világot, és elfogadni, hogy itt a vége.
„Végeztem a számokkal.”

>!
Baraby P
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Még az sem tudta elrontani ezt a sorozatot, hogy túlságosan széttagolva olvastam. Hónapok teltek el az egyes részek között, így viszont minden új rész olvasásakor a könyv eleje azzal telt, hogy az előző részek emlékmorzsácskáit próbáltam összekapargatni.
Onnantól, hogy minden a helyére került viszont szinte minden részét imádtam. Nem volt ez másképp a sorozat zárókötetével sem.

Maga a történet izgalmas és pörgős, tényleg nincs benne semmi üresjárat. Van viszont rengeteg akció, sok vér és ahogy azt már megszoktuk, áldozatok is
Az utolsó részre sem fogyott el a lendület és sikerült az előző részek színvonalát hozni.

Biztos, hogy újra fogom olvasni egyszer az egész sorozatot. Elejétől a végéig megszakítás nélkül. Azt hiszem, úgy még jobb lesz :)
Addig is hiányozni fognak a szereplők, de én egyelőre végeztem a számokkal :)

>!
agi452 
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Egy kiváló, izgalmas, lebilincselő sorozat méltó befejezése! A cselekmények végig sodró lendülettel visznek magukkal, képtelenség letenni! Az egyik kedvenc sorozatommá nőtte ki magát a történet, melyet minden „beépült” földönkívüliek, különleges képességek iránt rajongó fantasy szeretőnek bátran merek ajánlani :)


Népszerű idézetek

>!
Szilvi00 P

Soha semmit ne posztolj ki a netre! Ez az első szabály.
Persze valamikor mind megszegtük az első szabályt, és a végén mogok vadásztak ránk. Mert néha a kétségbeesés erősebb, mint hogy ne légy hülye. Megesik. Nem ítélkezünk.

>!
Szilvi00 P

– Figyeljetek, mást már nem tudok mondani. Együtt jutottunk el idáig, és ezt is együtt csináljuk végig. Nincs több menekülés, se bujkálás, se szavak. Addig küzdünk, míg győzünk!

>!
Szilvi00 P

– Most utoljára – jelentem ki anélkül, hogy szembefordulnék a többiekkel. A szavak fagyosak a számban. – Elegem van, hogy olyanoktól búcsúzom, akiket szeretünk. Elég az érzelgősségből. Elég a gyászból. Mától kezdve addig ölünk, míg nem győzünk!

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
>!
ap358 P

– Szóval a vicceimtől pszichopata áruló lettél.

86. oldal

>!
Sz_Misi

-Oké, figyelj, ha ezt az egészet azért csinálod, mert szerinted lehet, hogy meghalunk, nincs rá semmi szükség!
-Ja, nekem nincs „lehet” – néz velem farkasszemet Kilencedik. – Én mindenképpen túlélem ezt a szarságot. Nálad viszont beütött ez az „elrepülök egyedül, nincs szükségem a barátaimra” dolog,…

245. oldal

>!
Sz_Misi

Nem is rossz tudni, hogy nincs jövő. Felszabadító.

246. oldal

>!
Caladril

Talán jobb nem tudni, hogy az életünkből mennyi a szerencse és mennyi a sors keze. Jobb, ha csak megyünk előre.

118. oldal

>!
Milli

Ha látod a jövőt, elkezdesz felkészülni minden eshetőségre.

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Tizedik (Ella)
>!
ap358 P

Együtt imádkoztam a nővérekkel, hallottam, ahogy a mennyországról beszélnek, amiben az emberek hisznek, de sosem mertem magamat elképzelni abban a világban. Nem képzeltem el, hogy utána… utána nem képzeltem el semmit. Amíg nem találkoztam Nyolcadikkal. Vele el tudtam képzelni, mi lesz utána.

110. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

James Dashner: Az útvesztő
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Ransom Riggs: Üresek városa
Ian McDonald: Síkvándor
Philip Reeve: Ragadozó városok
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett
Rachel Ward: A menekülés
Paul Davids – Hollace Davids: A Birodalom királynője
Rick Riordan: Neptunus fia
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly