Egyek ​a végsőkig (Lorieni Krónikák 7.) 103 csillagozás

Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

A ​mogadoriak megszállták a Földet. Hadihajóik ott lebegnek a jelentősebb városok fölött, és nem akad olyan ország, amelyik nyíltan szembe merne szállni velük. Már csupán a Védők állnak az útjukban, ám nekik társakra, katonákra lenne szükségük ahhoz, hogy felvegyék a harcot a megszállókkal.
Összefognak az USA hadseregével, ám talán még ez is kevés, további erősítésre van szükség. A segítség váratlan helyről érkezik: kiderül, hogy szerte a világon sok más tininél is ugyanúgy kifejlődtek tálentumok, ahogy John, a Negyedik legjobb barátjánál, Samnél. Johnéknak mindenképp a mogoknál hamarabb el kell érniük ezeket a fiatalokat, különben az ellenség a maga sötét céljaira használja fel őket és képességeiket.
Ám a mogadoriak már annyi mindentől megfosztották Johnt – az otthonától, családjától, barátaitól, és még azt is elvesztette, akit mindennél jobban szeretett –, ezért nem érzi késznek magát arra, hogy veszélybe sodorja mások életét. Pedig már nincs mit veszítenie, ráadásul… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Cartaphilus, Budapest, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632665504 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Cartaphilus, Budapest, 2016
320 oldal · ISBN: 9789632665528 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Kilencedik · Tizedik (Ella)


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Sír a lelkem, mert vége egy eszméletlen sorozatnak. Ritkán van az, hogy egy sorozatot egyhuzamban kiolvasok, de ez annyira beszippantott, hogy képtelen voltam letenni. Máskor ebéd után egyet szoktam szundizni, de most inkább olvastam és olvastam bármikor amikor volt öt percem. Kedvenc sorozat lett.

Szilvi00 P>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Szerettem ezt a vérbeli ifjúsági sorozatot, ezért nehéz szívvel búcsúzok a kamaszokból álló és szuperképeségekkel bíró, bátor fiataloktól. Nem okozott csalódást a befejező rész sem. Érzelemdús, akciódús és a végsőkig izgalmas volt, spoiler Mindenki megpróbálta kivenni a részét az emberiség megmentéséből, szükség is volt a Tálentumok mindegyikére. Negyedik átment Rambo-ba, amit néha kis túlzásnak éreztem, de Sam, Hatodik és a többiek is mindent beleadtak. A végső összecsapást lélegzetvisszafojtva olvastam és csak reméltem, hogy nem lesz szükség John mártír vésztervére.

Ashriver >!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Méltó lezárása a sorozatnak. Érzelmek sokasága mutatkozott meg benne, főleg a bánat, gyász, szomorúság és harag, de volt ott azért humor is, szerelem, és a végén a boldogság. Ez egy olyan sorozat, amit újra és újra elfogok olvasni.

deen>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Újabb sorozattól búcsúzok. Nagyon megszerettem a Védőket és nehezen engedem el őket. A teljes sorozatban számtalan szereplőtől vettem búcsút, a befejezésre viszont azt mondom, hogy kegyes volt velünk az író, hagyott a végére néhány túlélőt. John elvesztette Sarah-t és érthető módon nem tudja feldolgozni, bár a Védők közül mások is hibáztatják magukat Sarah miatt. John bosszút akar, és nem akar több embert elveszíteni, ezért elkezd magányos farkast játszani, ami mint később kiderül talán nem volt olyan jó ötlet. Hiszen a lorieni védők csapatként működnek jól, szükségük van egymásra. Nagyon sok szomorúság és fájdalom volt ebben a befejezésben, de Sam és Kilencedik továbbra is igyekeztek oldani a feszültséget. Sam új talentuma jó sok felfordulást okozott. A cselekményt ismét John és Hatodik szemszögéből láttuk, de bevallom néhány fejezetnél belekeveredtem, hogy most ki is van a középpontban, annyira pörögtek az események. Tetszett, hogy az utolsó pillanatig kétséges volt a harc kimenetele, ezáltal a tetőfokára hágott az izgalom is. Persze Setrákus Ra is tartogatott még új dolgokat a tarsolyában, újabb akadályt gördítve a Védők elé. Nagyon jó sorozatzárás volt. Az epilógus pedig tényleg nagyon kellett, örülök, hogy John és Marina is magára talált a veszteségei után.

2 hozzászólás
ViveEe P>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Az első rész után azt mondtam, John egyáltalán nem egy hőstípus. Nagyot tévedtem.
Elképesztő sorozat, nagyon izgalmas befejezése.
Tényleg nem tudtam az előző rész vége után Johnnal mi lesz. És nagyon megértettem őt.
Az egyik mog hajó elleni támadásán csak tátottam a szám. Rengeteg volt a harc, az izgalom. Sokszor biztosra vehetjük, hogy ennyi volt.
Vége az időhúzásnak, így vagy úgy legyen vége.
Setrakus megint tudott meglepetést okozni. A végső módszer pedig méginkább. Van benne irónia.
Az epilógus pedig bár megnyugvást nyújt, nagyon fájt a szívem. Mindenki, vagyis majdnem mindenki, kezdi megtalálni a helyét az új világban, a meneküléstől mentes életben.
Bár nem igazán értek egyet Marina és John utolsó részével, de megértem, hogy olyan fájdalmat éltek meg mindketten, hogy ez egyfajta gyógyír mindenkinek.
Viszont nagyon tetszik, amit John elkészített. Nagy emberré nőtte ki magát, és minden kezdeti ellenszenvem ellenére, nagyon megkedveltem őt.
Nagyon örülök, hogy a kezembe akadt ez a sorozat. Kedvenc lett.

Catmagaddon P>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Mostmár hivatalos! Ez a sorozat helyet kapott a kedvencek között. Nemrég fejeztem be a záró kötetet és még eléggé a hatása alatt vagyok.
Egy kicsit sem lepett meg, hogy John átment bosszúáló terminátorba. Várható volt és szükségszerű. Rettenetesen izgultam végig és nem okozott csalódást a befejezés. Pontosan ilyen meglepő fordulatot vártam az eddigiek alapján.
Imádtam!

1 hozzászólás
Peetagey>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Jaj, a szívem! Miután befejeztem a hatodik részt, csak arra tudtam gondolni, hogy most mi lesz, hogy végül milyen lesz a befejezés. spoiler Most pedig nem is tudom, mit mondjak. Az egész történet fantasztikus volt, és már nehéz elhinni, hogy az első néhány résznél furcsa volt Lore stílusa. Amikor befejeztem az előző részt, nem tudtam elképzelni, hogy ennek lehet tökéletes befejezése, mert ahhoz hiányzott néhány személy. De most… A francba, nem értem, miért halogattam ennyit ezt a sorozatot és hogy miért olvasták csak ilyen kevesek. Szuper volt, és nehéz lesz búcsút venni tőle, főleg, hogy nem tudom, pontosan hogyan végzik a többiek. Hogy mindenki boldog befejezést kap-e, ahogyan érdemli.
[Bővebben: https://ertekelesek-minden-mennyisegben.blogspot.com/20…]

RoseMarry>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Imádtam *-* Nagyon jó lezárása volt a sorozatnak, bár szomorú is vagyok kissé, hogy véget ért. Tetszett az invázió leírása és végig izgultam az egészet. A lezárás pedig szokás szerint hatásosra sikerült.

Marée_Noire>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Ez a sorozat valamiért mélyebbre hatolt, mint azt bármikor gondoltam volna… Jobban megérintett, aggódtam és izgultam a Védőkért, az emberekért, még néha az arra érdemtelenekért is. ;)
A befejezés tökéletes, reális, mégis reményt keltő; és bár örülök, hogy ez a szakasz lezáródott, mégis nehezemre esik elhagyni ezt a világot, és elfogadni, hogy itt a vége.
„Végeztem a számokkal.”

Gyöngyi_Z>!
Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Huh, hát ez gyorsan véget ért. Szinte már túl gyorsan.
Nagyon fognak hiányzni a Védők, a kimérák, a lorieni tálentumok, az újra kezdés minden pillanata, az új emberi Védők beilleszkedése. Annyira fantasztikusat alkottak az írok, hogy szinte fáj, hogy nem olvashatok még többet a csapatról. Persze egy pár oldalban mindenkit megemlítenek és megmutatják mi is történt egy év alatt, de azért én kicsit telhetetlen vagyok.
Ez a szűk egy hónap, míg a „sorozatban éltem” fantasztikus és felejthetetlen élmény volt.
Ez a sorozat nagy kedvenc lett, még a kis hibáival és szerény véleményem szerint túl gyors lezárásával. :) ❤
Mindenképpen újra olvasós lesz!
Remélem még egyszer a kiadó kiadja majd a könyveket és beszerezhetem az első két részt is. ^.^
Ég veletek Lorieni Védők! Hiányozni fogtok!


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

Soha semmit ne posztolj ki a netre! Ez az első szabály.
Persze valamikor mind megszegtük az első szabályt, és a végén mogok vadásztak ránk. Mert néha a kétségbeesés erősebb, mint hogy ne légy hülye. Megesik. Nem ítélkezünk.

Szilvi00 P>!

– Figyeljetek, mást már nem tudok mondani. Együtt jutottunk el idáig, és ezt is együtt csináljuk végig. Nincs több menekülés, se bujkálás, se szavak. Addig küzdünk, míg győzünk!

Szilvi00 P>!

– Most utoljára – jelentem ki anélkül, hogy szembefordulnék a többiekkel. A szavak fagyosak a számban. – Elegem van, hogy olyanoktól búcsúzom, akiket szeretünk. Elég az érzelgősségből. Elég a gyászból. Mától kezdve addig ölünk, míg nem győzünk!

Kapcsolódó szócikkek: Kilencedik
ap358 P>!

– Szóval a vicceimtől pszichopata áruló lettél.

86. oldal

Sz_Misi>!

-Oké, figyelj, ha ezt az egészet azért csinálod, mert szerinted lehet, hogy meghalunk, nincs rá semmi szükség!
-Ja, nekem nincs „lehet” – néz velem farkasszemet Kilencedik. – Én mindenképpen túlélem ezt a szarságot. Nálad viszont beütött ez az „elrepülök egyedül, nincs szükségem a barátaimra” dolog,…

245. oldal

Sz_Misi>!

Nem is rossz tudni, hogy nincs jövő. Felszabadító.

246. oldal

Caladril>!

Talán jobb nem tudni, hogy az életünkből mennyi a szerencse és mennyi a sors keze. Jobb, ha csak megyünk előre.

118. oldal

Milli>!

Ha látod a jövőt, elkezdesz felkészülni minden eshetőségre.

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Tizedik (Ella)
ap358 P>!

Együtt imádkoztam a nővérekkel, hallottam, ahogy a mennyországról beszélnek, amiben az emberek hisznek, de sosem mertem magamat elképzelni abban a világban. Nem képzeltem el, hogy utána… utána nem képzeltem el semmit. Amíg nem találkoztam Nyolcadikkal. Vele el tudtam képzelni, mi lesz utána.

110. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét örökség
Christopher Paolini: Eragon
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Philip Pullman: Az arany iránytű
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Ransom Riggs: Üresek városa
Philip Reeve: Ragadozó városok
Rachel Ward: A menekülés
Rick Riordan: Neptunus fia