A ​negyedik (Lorieni Krónikák 1.) 460 csillagozás

Pittacus Lore: A negyedik

Pittacus Lore a Lorieni Bölcsek bölcse. Tizenkét éve él a Földön, készül a bolygó sorsát meghatározó, mindent eldöntő háborúra. Tartózkodási helye ismeretlen. A Lorienről érkeztünk a Földre. Tizenkét évvel ezelőtt. Úgy nézünk ki, mint ti. Ugyanazt a nyelvet beszéljük. Köztetek élünk. De másmilyenek vagyunk. Olyan hatalommal rendelkezünk, amiről nem is álmodhattok. Elképzelni sem tudjátok, milyen erősek és gyorsak vagyunk. Hozzánk hasonló szuperhősökkel eddig csak filmekben vagy képregényekben találkozhattatok, de mi valóban létezünk.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Cartaphilus, Budapest, 2011
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632661841 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Hatodik · Sam Goode · Brandon (Cêpan, John Henri) · Bernie Kosar · Sarah Hart


Kedvencelte 73

Most olvassa 18

Várólistára tette 312

Kívánságlistára tette 257

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Pittacus Lore: A negyedik

Ez most nagyon jól esett annak ellenére, hogy a címkét nem néztem, fülszöveget nem olvastam, és ifjúsági regény. Az írásmód nagyon élvezhető, könnyű haladni a könyvel. Annak ellenére, hogy ez az első kötet, a történet mindvégig izgalmas volt, egy percre sem lankadt a figyelmem. A főszereplőket nagyon megkedveltem, ami egy hangyányit zavart az a nyálas romantikus rész, de még az is megbocsájtható, mert a főszereplők 16 évesek lesznek. Nagyon kiváncsi vagyok a következő részre, ha az is ennyire izgalmas, ennyire pörgős és akciódús, akkor nálam nyert ügye van.

Csoszi>!
Pittacus Lore: A negyedik

A földönkívüliek köztünk vannak. Igazán ígéretes, fordulatos sorozatindító. A Lorien bolygóról származó fiú, a Negyedik szemszögéből követhetjük nyomon az eseményeket. Nagyon tetszett a különleges képességeinek, a tálentumainak a megjelenése, az edzések. Érdekesek voltak a látomások Lorienről. Szívesen olvastam volna még többet erről a távoli bolygóról. A szerelmi szálat picit gyengének éreztem, de nem volt felesleges. Ha ez kimarad a történetből, akkor Negyedik és Henri egyszerűen elmenekült volna a végén, és nem kerül sor az izgalmas harcra a mogadoriakkal. Kíváncsian várom a folytatást és a filmhez is kedvet kaptam.

Szilvi00 P>!
Pittacus Lore: A negyedik

Pontosan ilyen könyvre volt most szükségem!
Egy könnyen emészthető, ugyanakkor izgalmas YA fantasyre!
Igaz, kicsit lassan és sablonosan indult a történet, a szokásos „új kisváros, új iskola, csinos-szőke-szurkolólány-akibe-azonnal-beleszeret-főhősünk" történet, de hát egy sok részes sorozatról van szó, valahol el kell kezdeni :D, annyira nem is zavart a dolog. Főleg, mivel mindezek mellett a földönkívüli szálon is nagy volt a hangsúly, a Lorien-i emlékek, látomások engem mindig elkápráztattak. A szereplők is mind szerethetők voltak, Negyedik bátor és a szimpatikus karakter, Sarah és Sam is rendben volt, Hatodikat pedig az első pillanattól kezdve bírtam! A kedvencem Henri volt, megérintett a múltja, szívesen olvastam volna még többet róla. Jöhet a többi rész is!

turanett P>!
Pittacus Lore: A negyedik

Azt hiszem kedvencet avattam! Teljesen véletlen akadtam bele. Kerestem egy sci-fi könyvet, ennek a borítója valamiért megragadt. A fülszöveg egész ígéretesnek tűnt. Volta képen már az első oldaltól nem bírtam lerakni, annyira olvastatja magát. Hihetetlenül izgalmas, a karakterek szerethetők. Berine kosar! Hogy lehet ilyen nevet adni egy kutyának? Persze őt imádtam, persze volt körülötte valami, amit nem értettem. De persze a végén mindenre fény derült. Nagyon irigyeltem Jonhtól azt a bizonyos képességet.spoiler A vége a számomra kicsit pityergősre sikeredett, de voltak ott öröm könnynek is. Biztos, hogy folytatni fogom a sorozatot.

2 hozzászólás
Lisie87>!
Pittacus Lore: A negyedik

Vannak azért jó ifjúsági könyvek, ahol kevés a nyígás, és inkább cukik és szerethetőek a szereplők, ahol nincs szerelmi háromszög, stb. :D Szóval szeretem én az ilyen könyveket, főleg az ilyen gimiben játszódósakat. Ezek olyan jól ki tudnak kapcsolni, szórakoztatnak és könnyedek. Gyorsan csúsznak az oldalak. Van egy kis plusz is (földönkívüliség), egy kis akció.
Tetszett, jó volt, jöhet jövőre a folytatása! :)

Nusee>!
Pittacus Lore: A negyedik

Nem volt rossz, de kirívóan jó sem. A földönkívülis ifjúsági könyvek befogadhatóbb verziója. Az alapsztori nem sok újat kínál, de egész jól kreálták meg a karaktereket. Hatodik megjelenése nem jött rosszkor, de elég önző döntés volt,viszont együtt lehet, hogy többre mennek majd. Sarah szimpatikus volt, Sam is jó barát alapanyag volt Negyediknek. Még az is lehet, hogy folytatós lesz,rákukkantok a filmre is azért :)

25 hozzászólás
papeerzsepi>!
Pittacus Lore: A negyedik

Húúú! Annyira ódzkodtam ettől a könyvtől, a földönkívüliek miatt… De aztán kihíváslistára tettem, így elolvastam. Kedvenc lett. Kíváncsi vagyok a folytatásokra, bár a film állítólag nem lett szuper jó belőle, de majd azt is lecsekkolom…
Update: Megnéztem a filmet… A srác szinkronja borzalmas, csak remélni tudom, hogy az eredeti nem ennyire rossz. A filmben sok minden nem teljesen úgy van mint a könyvben, de ezt már megszokhattam.

Petrus601>!
Pittacus Lore: A negyedik

Véégre egy újabb olyan könyv, amit nagyon el akartam olvasni, 5 csillagosra számítottam és az is lett!
A fimet imádtam belőle, de könyvben sokkal jobb, ez után nem kérdés, hogy a további részei is váró/kívánságlistások lesznek.
Nagyon jó kis történet, jól összetéve. Izgalmas, eseménydús. Itt is érvényesül az a „szabály”, hogy: még csak egy fejezet és leteszed…ahha, kiolvasod az egész könyvet egy ültő helyedben!:)
Az összes szereplőt imádtam, mindegyiknek akadt egy-egy olyan tulajdonsága, amivel megfogott, igen, még Mark is.:)
5*

Navi P>!
Pittacus Lore: A negyedik

Jó volt, érdekes volt, bár ez most annyira nem kötött le. Lehet csak azért, mert még régen a moziban láttam, így nagyjából tudtam, mire számítsak. Egy kicsit klissés, egy kicsit kiszámítható, de jó :) Kíváncsi vagyok a folytatásra. Bernie Kosarra nem emlékeztem, meg a fájó veszteségre sem, de emiatt fogom ma megnézni a filmet megint. Az ennél sem hagy nyugodni, hogy nagyon-nagyon nehéz lett volna életkorban passzoló színészeket találni a szerepekhez??
Az Adele szám a filmben számomra mindent visz :)

Catmagaddon P>!
Pittacus Lore: A negyedik

Igazán magávalragadó történet. Izgultam, féltem, aggódtam, nevettem és sírtam…
Nem láttam még a filmet, de ezek után mindenképpen látnom kell.
Jó úton haladok afelé, hogy újabb kedvencel bővítsem az egyébként is elég hosszú listám. ↖(^ω^)↗


Népszerű idézetek

csartak P>!

Na és azt tudod, hogy a világvége 2012. december huszonegyedikén jön el?
Sam vigyorogva bólint.
– Igen, hallottam. Ez a Föld lejárati ideje, a maja időszámítás vége.
– Lejárati idő? – kotyogom közbe. – Mint a „minőségét megőrzi eddig és eddig” felirat a tejesdobozokon? Szóval akkor a Föld is megsavanyodik?

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith) · Sam Goode · világvége
7 hozzászólás
mandarina>!

– Hiányzol – mondom.
– Hiányzom? De hát itt vagyok melletted.
– Ez a legrosszabb. Amikor úgy hiányzik valaki, hogy közben ott van melletted.

262. oldal

Sunshine>!

Henri mindig azt mondta: az emlékezés ára a fájdalom, ami vele jár.

336. oldal, 34. fejezet

elizabet_k>!

– Lemaradtam valamiről? – kérdezi.
– Nagyjából tíz csodálatos, velem töltött percről – felelem mosolyogva.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith) · Sarah Hart
Sunshine>!

Nagyon lassan múlik az idő. Vannak ilyen napok, amikor úgy tűnik, mintha egy perc negyedóráig tartana, és fél nap kell ahhoz, hogy elteljen egy óra.

163. oldal

mandarina>!

Ne add föl a reményt! Az legyen a legutolsó, amiről lemondasz. Ha a reményt elveszíted, mindent elveszítesz. Amikor már úgy érzed, hogy minden elveszett, amikor minden sötét és kilátástalan, a remény még akkor is megmarad.

Sunshine>!

– Semmiért nem adnám a veled töltött időt, kölyök. Az egész Lorienért sem. Az egész nyamvadt világért sem

1 hozzászólás
e_doki>!

– Remény mindig van, John. Jöhetnek új fejlemények. Még nagyon sok mindent nem tudunk. Ne add föl a reményt! Az legyen a legutolsó, amiről lemondasz. Ha a reményt elveszíted, mindent elveszítesz. Amikor már úgy érzed, hogy minden elveszett, amikor minden sötét és kilátástalan, a remény még akkor is megmarad.

Shanara>!

[…] aki nem tanul a történelemből, az arra kárhoztatik, hogy megismételje. De másodszorra már sokkal nagyobbak a tétek.

156. oldal

Sunshine>!

Ha elég régóta hazudsz, egy idő után hozzászoksz.


A sorozat következő kötete

Lorieni Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Levithan: Nap nap után
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám
Tahereh Mafi: Ne hazudj
Cecelia Ahern: A Vétkes
Dan Wells: Ruins – Romok
Lauren Oliver: Delírium
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye