A ​Hatok hatalma (Lorieni Krónikák 2.) 293 csillagozás

Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A „Hatok hatalma” egy pillanatra sem engedi lankadni az olvasó figyelmét. Egymást követik az izgalmasabbnál izgalmasabb fejezetek: a mogadoriak főhadiszállásának megrohamozása, a Sarah házánál lejátszódó események vagy Kilencedik felbukkanása egyértelműen filmvászonra kívánkozik. Csupa kiválóan megkomponált, gondosan kidolgozott jelenet, amely csak arra vár, hogy Hollywood lecsapjon rá.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Cartaphilus, Budapest, 2011
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632662220 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Negyedik (John Smith) · Hatodik · Sam Goode · Hetedik (Marina) · Héctor Ricardo


Kedvencelte 51

Most olvassa 9

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 145

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

_Eriii P>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Biztos voltam benne, valahogy éreztem, hogy ez egy szuper sorozat lesz, és hálelluja nem csalódtam. A második rész minden várakozasomat felülmúlta, mert hihetetlenül izgalmas volt. Félnap alatt kinyomtam ezt a részt, és majdnem lerágtam a körmeimet. Hihetetlenül beszippantott, hihetetlenül tetszett. Még mindig zavar az, hogy ifjúsági, mert hihetetlen vérengzések vannak, igaz az is, hogy a kölkök sem emberek. Nagyon ajánlom…..

Klodette>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Még 2011-ben olvastam az első részt, amit imádtam, de egy családi tragédia miatt nem folytattam a sorozatot, utána meg csak halogattam és halogattam. Ám azért megvettem minden részt. Most újra nekikezdtem és nem bántam meg, hogy adtam neki egy második esélyt, mert nagyon tetszett.
Nem volt olyan jó, mint az első rész, mert néha kicsit uncsinak találtam a kolostori részeket, de attól még nagyon jó volt.
Érdekes, izgalmas és egyedi sztori, ráadásul – tudom, hogy hülyén hangzik – rettentő látványos is. Már amennyire egy könyv az lehet.
Tele akcióval és összetett, szerethető szereplőkkel.
Mielőtt nekikezdtem gyors megnéztem a filmet, – amit én régen is szerettem, még a nyilvánvaló hibái ellenére is – hogy felelevenítsem a fontosabb eseményeket.
Örülök, hogy mindegyik rész a polcomon csücsül és csak arra várnak, hogy kézbe vegyem őket és olvassam. :)
Nekem John is szimpi, de eddig Hatodik és Sam a kedvenceim. :)
Azért érdekelne, hogy vajon a jövőben fogunk-e találkozni jó szándékú mogadorival és gonosz lorinnal? Attól lenne még jobb. Drukkolok. *_*

Csoszi>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Jelentem a helyzet fokozódik. Már az első rész is igencsak ígéretes volt, a folytatás azonban még jobbra, izgalmasabbra sikeredett. Jó volt tovább olvasni John-ról, Sam-ről, és Hatodikról, aki egy iszonyatosan belevaló csajszi. Bónuszként új helyszínt is kaptunk (egy spanyolországi kolostort, a maga ridegségével) és új szereplőket, akik közül Marinát és Ellát nagyon megkedveltem. Picit haragudtam John-ra, amikor minden józan ész ellenére, meglátogatta Sarah-t, akit én most már le is írtam, pontosabban megutáltam. Remélem a továbbiakban nem találkozunk vele. A mogokkal és a bestiákkal már a hócipőm tele van. Túl sokan vannak. A harc nem mindig tetszett. spoiler A könyv vége felé megjelenik Kilencedik, aki – már bocsánat a kifejezésért, de – egy kib…tt őrült. Imádom!

ViveEe P>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Sokkal, de sokkal jobb, mint a Negyedik. Már igazán elkezdett érdekelni a történet.
Johnt még mindig utálom. És hál' istennek a minimumon volt a Sarah féle szerelmi szál. Borzalmas.. Viszont Sam és Hatodik nagyon viszik a történetet.
Egyre több lorieni bukkan fel, a tálentumok is nagyon változatosak és izgalmasak.
Nem is tudnék válogatni. Több és ütősebb harci jelenet volt ebben, izgalmasan megírva, elöntött a remény, hogy van esélyük.
Nagyon várom, hogy egyesüljön a csapat. Hogy ott mi lesz…? Hát csak remélni merem, hogy a legnagyobb izgalom, amit látott a világ.
Eddig bizonytalan voltam, de most már tuti, hogy tovább olvasom a sorozatot. :)
Ajánlom. :)

Szilvi00 P>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Az egyetlen bajom ezzel a könyvvel a fülszövege. Szerintem semmi szükség filmre és arra, hogy Hollywood lecsapjon rá, illetve így reklámozni a kötetet. azt sem tudom készült-e film a második részhez Nekem a könyv tökéletesen megfelel.
Ettől függetlenül egyetértek az ott leírtakkal. Remekül sikerült a folytatás, pontosan ezt vártam. Minden fejezete izgalmas és akciódús volt már az elejétől kezdve. Kedvencem szereplőmmé lépett elő „harcos" Hatodik, de a többieket is szerettem. Sarah éppen csak felbukkant pár oldal erejéig, hogy aztán jó nagyot csalódjak benne.
Engem nagyon magával ragadott a történet, a nyáron biztosan folytatom a sorozatot a következő részekkel

2 hozzászólás
turanett P>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Azt kell ,hogy mondjam, hogy a történet egyre jobb lesz. Hihetetlenül izgalmas! Nem bírtam lerakni, egy ültő helyemben kiolvastam. Marina és Ella nagyon cuki karakterek, de Adeline-re nagyon haragudtam! Hogy felejthette el a küldetését, hogy hagyhatta magára Marinat. spoiler Sam is egyre jobban fejlődik. Bírom, hogy ő az x az egyenletben :D Nagyon drukkolok érte. John sajnáltam ebben a részben, kissé pofára esett. Nagyon haragszom Sarahra. Izgatottan várom a folytatást! :)

linokumiko P>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Végre, sok utánajárás, várakozás és befektetés után sikerült beszereznem a második kötetet. A többi részt viszonylag könnyen megszereztem, de valamilyen furcsa okból ezt a részt marha nehéz volt. Teljes lett a sorozat, hát elkezdtem lelkesen olvasni.
Nem mondanám, hogy rossz, de azt se, hogy jó. Nem tipikus második kötet, mivel eseményekben gazdag és felbukkannak új szereplők is. A John-HatodikSam szál menekülésről szól a mogadoriak spoiler elől.
Marina szála szimpatikusra, szerethetőre, emberire sikeredett. Csurog némi infó összeesküvésről, a többiekről és Sam apjáról. Sőt, elég sok morzsát elvetnek az írók, amikre később győzzön is emlékezni az olvasó.
A szálak közti ugrálás nem mindig volt egyértelmű, mivel mindegyik E/1-ben íródott és nem mindig volt egyértelmű, hogy ki is mesél éppen. Szerencsére más-más betűtípussal is jelölték az elbeszélőket.
Ha egészében nézem, akkor jó a sztori, ötletes és egyszerű. Bár ebből sem hiányoznak a szokásos csavarok és sablonok.

>!
Cartaphilus, Budapest, 2011
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632662220 · Fordította: Illés Róbert
3 hozzászólás
Catmagaddon>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Teljesen beszippantott. Lerágtam az összes körmöm. Minden fejezet izgalmas és eseménydús volt. A fülszöveggel ellentétben viszont szerintem nem kéne megfilmesíteni… Az első is hatalmas csalódás volt. A John és Sarah szerelmi szál nekem az első részben is egy nagyon cuki, de teljesen érdektelen rész volt, ebben pedig hatalmas csalódás. Sam és Hatodik nagy kedvenceim és a könyv végére megérkezett Kilencedik. Egy őrült, zakkant srác akit máris imádok. Alig várom, hogy tovább olvassam a történetüket.

Agatha>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Régen találkoztam ennyire semmitmondó fülszöveggel – és ha ez egy sorozat első része lenne, amikor sem a történettel, sem a szereplőkkel vagy az író(k) stílusával nem lennénk tisztában, tuti csak nagyon kevesen vennék a kezükbe.
Ott hagytuk félbe hőseink kalandjait, hogy Henri halála után John/Negyedik Sammel, (ember)barátjával és az időközben felbukkant Hatodikkal folytatja a menekülést a mogadoriak elől. Jó párszor nyomukra akadnak, szöknek és harcolnak, néha sikerül félrevezetni őket.
Sok apró morzsát is szórtak elénk az írók, többet tudunk meg Hatodikról, Sam apjáról és úgy általában a Kilencekről. És okosan, úgy megy előre a történet, hogy a fiatalok tele vannak bizonytalansággal és kétségekkel a céljaikat illetően, most keressék-e a többieket vagy biztonságosabb egyedül maradniuk, de akkor meg meneküljenek egész életükben?
Van egy másik szálunk is, olyan 2-3 fejezetenként bukkan fel: Hetedikkel ismerkedünk, aki egy spanyol zárdában él már hosszú ideje a Cépánjával együtt. Bevallom, ezek a részek jobban tetszettek. Egyrészt „emberileg” közelebb kerültünk a szereplőkhöz, tetszett, ahogy ábrázolták Marina/Hetedik Cépánját, aki kicsit belefásulva a folytonos üldözésbe, az emberi vallásban keresett menedéket, és hogy a lány hogyan küzd emiatt. Másrészt a mindennapok részesei lehettünk (a kolostor árvaházának mindennapos konfliktusai, a büntetések, a gonosz lányok és Ella felbukkanása, Marina tálentumainak fejlődése). spoiler
Lekötött, izgalmas, haladós, és a végén pont annyi kérdéssel zárult, hogy nem tépem a hajam, de biztosan folytatni fogom.

Tüncsimüncsi>!
Pittacus Lore: A Hatok hatalma

Na már most, azt hittem, hogy az első részben lévő szereplők személyiségének kialakítását nem lehet tovább fejleszteni, de tévedtem. A Negyedik még mindig kedvenc, de Hatodik is nagyon közelít hozzá. Tetszett, hogy több szemszögből láttam az eseményeket.
A könyv eleje egy picit vontatottra sikerült, azért a fél csillag levonás, de a végére egy nagyon jó történet kerekedett belőle. Alig várom a folytatást :)


Népszerű idézetek

Sunshine>!

Ha ismersz olyat, aki alkoholba akarja fojtani a bánatát, világosítsd föl, hogy a bánat tud úszni.

113. oldal

Sunshine>!

Akinek nincsenek hibái, annak erényei sem lehetnek.

50. oldal

Sunshine>!

– Te jól érzed itt magad, Héctor?
– Időnként.
– Akkor miért maradsz? Bárhova mehetnél.
Megvonja a vállát.
– Több oka is van. – Ismét teletölti a poharát. – Először is nincs más, aki gondoskodna anyámról. Ráadásul itt az otthonom, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy máshol jobb lenne. Az a tapasztalatom, hogy a díszletek megváltoztatása kevés ahhoz, hogy megjavuljanak a dolgok.

114. oldal

Sunshine>!

– Mi a titkod, hogy mindig ilyen vidám vagy?
– Alkohol – feleli fanyar mosollyal. Tölt magának a palackból. – Másoknak nem ajánlanám. De nekem bevált.

113. oldal

Sunshine>!

– Hol születtél?
– A Lorien nevű bolygón, háromszázmillió mérföldre innen.
– Hosszú lehetett az út idáig, John.
– Majdnem egy évig tartott. Legközelebb könyvet is hozok.
[…]
– Most még vigyorog, de nemsokára itt lesznek – figyelmeztetem.
– A morlockok?
– Ahogy mondja.
– Akik Az időgépben szerepelnek?
– Pontosan. Az a könyv a bibliánk.
– Hadd találjam ki: te meg a barátod, Sam Goode, az eloi népéhez tartoztok?
– Igazából a lorinokhoz, de az eloi is jó lesz.

Kapcsolódó szócikkek: Lorien (bolygó) · Negyedik (John Smith)
Sunshine>!

– Tisztára, mint egy földönkívüli! – kiált fel teátrálisan, aztán észbe kap, és hátrapillant. – Bocsi, ne vegyétek zokon – teszi hozzá sután.

33. oldal

Sunshine>!

Elmosolyodom.
– Mi olyan vicces? – kérdezi Sam
– Csak eszembe jutott, hogy négyünk közül hárman földönkívüliek, ketten pedig szökésben lévő terroristák vagyunk, de egyikünknek sincs érvényes jogosítványa. Valami azt súgja, érdekes útnak nézünk elébe.

35. oldal

Sunshine>!

Az élet olyan, mint a jó bor: az utolsó cseppig ki kell élvezni.

49. oldal

k4g3>!

– Egyelőre akkor csak hárman vagyunk. Negyedik plusz hatodik plusz Sam.
– Imádom a matekot! – szólal meg Sam. – Sam egyenlő x -szel. Az x a változó.

29. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Negyedik (John Smith) · Sam Goode
Sunshine>!

…a szeretet, ami minden kötelezettségnél erősebb.


A sorozat következő kötete

Lorieni Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Scott Westerfeld: Behemót
Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A káosz temploma
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
James Frey: Endgame – Toborzás
Láng Attila D. – Láng Krisztina: Sara Royce
Fehér Klára: A földrengések szigete
J. Goldenlane: Napnak fénye
Richard Paul Evans: Vadászat Jáde Sárkányra