Pirkadatra ​várva 9 csillagozás

Pirkadatra várva

Már ​a kötet borítója is utal a tartalomra: az előtérben egy csuklyás alak látható, mögötte sejtelmesen izzó fények törnek elő egy erdőből. Aki ezt a képet az irodalom „sötétebb” oldalával hozza összefüggésbe, az nem is téved nagyot. Az antológia írásai a ma egyre ismertebbé váló misztikus thriller témaköréből kerültek ki, felölelik a dark fantasytól a finoman ívelt történelmi íráson keresztül az egyszerű, frappáns rémmeséig szinte minden témakört. Ebből is látszik, hogy a Michael Mansfield által fiatal írókból alakított Tinta-Klub egy olyan virtuális alkotói tömörülés, amely a misztikus thriller népszerűsítését tűzte ki célul. Tagjai között megtalálhatók folyamatosan publikáló írók, így talán nem ismeretlen Michael Mansfield, Honfy Ágnes Ilona, vagy John Cure neve; de helyet kaptak a kötetben tehetséges fiatal írók is. A kezdő novellafüzér például Hematith munkája, aki a középkorba kalauzolja az olvasót négy kellemesen borzongató dark fantasy novella erejéig. A következő mesével… (tovább)

>!
MitHol, Budapest, 2007
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630621588

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Caulker
Pirkadatra várva

Kellemes kikapcsolódás a misztikus irodalom kedvelőinek. A történetek változatos stílusúak, és témájúak. Viszont pár novella sablonossá vagy kuszává válik. Ezért a mínusz egy csillag. Sidi Schwimmer Hajtűkanyar című írása például eléggé kizökkentett az olvasásból. A kötet legjobb novellái szerintem az „Elsőszülöttek” és „Az idő börtönében”.

>!
Risus P
Pirkadatra várva

Nagyon jók! Mindegyik történet magával ragadó. Nem lehet őket összehasonlítani, mert egyediek! Igaz mindegyikben megtalálhatóak a szellemek, gyilkosságok, misztikus és a sötétség. Ha valaki fél a bohócoktól, akkor az Elveszett lelkek írást hagyja ki :)

>!
Gunnar
Pirkadatra várva

Sokat vártam tőle, de sajnos abszolút felejthető.


Hasonló könyvek címkék alapján

H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
H. P. Lovecraft: Holdárnyékban
Győrfi András – Hauck Ferenc (szerk.): Dagon árnyai
H. P. Lovecraft: Árnyak a kapu előtt
H. P. Lovecraft: A suttogó Cthulhu
H. P. Lovecraft: Zarándokút Kadathba
H. P. Lovecraft: Az őrület hegyei
H. P. Lovecraft: Sötét testvériség
Fekete I. Alfonz: A mosolygó zsonglőr
E. T. A. Hoffmann: A király menyasszonya