Kedden ​öltek meg 10 csillagozás

Piotr Weresniak: Kedden öltek meg

Maciek Szumannak azonban mégis sikerült életben maradnia. De ki ez az alak, akire rálőttek egy varsói szupermarket előtt? A nyomozás azonnal megindul. Egyre több dologra derül fény, az olvasó azonban egy percre sem nyugodhat meg, hiszen minden megvilágosodó vonatkozás újabb és újabb kérdőjeleket hoz magával. Piotr Weresniak a fiatal lengyel forgatókönyvíró nemzedék kiemelkedő képviselője. Ez a filmes szemléletmód teszi izgalmassá a regényt is. Rövid fejezetekben, szinte követhetetlenül gyors tempóban pörögnek az események. A jelen idejű narráció pedig még tovább fokozza a feszültséget. A háttérben kibontakozik a mai Varsó, amiről talán keveset tudunk, ám az események valahogy mégis olyan ismerősnek tűnnek.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Myzt Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
288 oldal · ISBN: 9789633431337

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Chris>!
Piotr Weresniak: Kedden öltek meg

A vége kifejezetten tetszett, előtte azért voltak unalmasabb részek.

fiszi>!
Piotr Weresniak: Kedden öltek meg

Izgalmas, fordulatos, sok szálon futó történet volt, icipicit lezáratlan, de meglepő végkifejlettel.

Veronika_Szakács>!
Piotr Weresniak: Kedden öltek meg

Hosszú ideje volt már várólistán nálam ez a könyv, főleg a szuggesztív borítója miatt, de a fülszöveg is meggyőző volt. A negatív kritikák és a könyv mérsékelt hazai sikere miatt viszont eléggé tartottam tőle, hogy csalódást fog okozni, emiatt elég soká vártam vele.
Mostanra gyűjtöttem össze a bátorságomat, és azt kell mondjam, nem bántam meg. Se a várakozást, se azt, hogy elolvastam. Talán most voltam megfelelő lelkiállapotban, talán csak most jött el a pillanat, hogy nem vártam semmi extrát tőle, csak azt, amit nyújtani tud, de tényleg tetszett. Kimondottan jól szórakoztam. Csak úgy pörögtek a lapok az ujjaim alatt. A rövidke fejezetekre tagoltság miatt még intenzívebb volt az „akciókönyv” élmény, és a szálak összekuszálódása is izgalmas volt. Tetszett, ahogy Weresniak keverte a kártyákat, ahogy újra és újra keresztezték egymás útját a főbb szereplők, gyakran úgy, hogy nem is tudtak arról, hogy épp egymás mellett haladnak el, vagy épp egy irányba tartanak. Életszerű volt, hihető. A leírások elképesztően jól sikerültek, tényleg élővé váltak a szereplők, valóságossá, az egyikük szolibarnán, a másik kapucniban rettegve, a harmadik a büdös zoknijában…
Könnyebb volt beleélnem magam ebbe a történetbe, mint a lassabb folyású, teljesen más gondolkodásmódra épülő skandináv krimikbe.
Persze ez a könyv sem tökéletes, de egy kis délutáni borzongásra pont jó.

Pikírt>!
Piotr Weresniak: Kedden öltek meg

Kettős érzéseim vannak. Voltak részek amik tetszettek benne, volt ami untatott. Mindenesetre egyszer mindenképpen érdemes elolvasni.

Zoltán_Nádor>!
Piotr Weresniak: Kedden öltek meg

Lengyel rendszerváltós krimi. Kicsit mintha hasonlítana a Szürke galambra. De az sokkal, de sokkal mélyebb. Nagyon tetszettek a lengyel helyszínek Pl. a kórház. Weresniak nagyon profi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marek Krajewski: Halál Breslauban
Władysław Jarnicki: A gyanú árnyékában
Barbara Krzyszton: Karolina, ne zavarj!
Józef Hen: A pókerjátékos arca
Håkan Nesser: A Borkmann-elv
Adam Bahdaj: A fekete esernyő
Jerzy Edigey: Az elámi nyílvessző
Krystyna Boglar: Szaniszló király órája
Joe Alex: Magam vagyok a pokol!
Tadeusz Konwicki: Kis apokalipszis