Egy ​óra múlva itt vagyok… 4 csillagozás

Pintér József: Egy óra múlva itt vagyok…

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– ​Egy óra múlva itt vagyok! – ígéri mindig Láng Vince, a szerencsétlen véletleneket szinte mágnesként vonzó fiatalember, de ígéreteit váratlan és hajmeresztő kalandok miatt soha nem tudja betartani. A harmincas évek végén találkozunk vele először a váci úti „köpködőben”, hozzá hasonló szegény csórók között, akik arra a csodára várnak, hogy munkát kapjanak. És ez a hihetetlen csoda épp Vincével esik meg: sofőrt keresnek! Egy valódi gróf személyautójára! Ez a csoda azonban még három napig se tart: Vince mindjárt az első nap karambolozik a német követség Mercedesével. A Mercedes utasa Otto Schultzer követségi titkár, aki azonban egyáltalán nem diplomáciai feladatokat végez a magyar fővárosban…
Az elegáns kis Steyr után egy szemeteskocsi – micsoda süllyedés a ranglétrán! Vince szégyelli is bevallani Vera nővérnek, aki olyan kedves volt hozzá a karambol után a kórházban. És ebből származik a bajok egész sorozata, melyek tetőpontja egy idegen névre szóló munkaszolgálatos behívó a… (tovább)

>!
Kossuth, Budapest, 1975
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630903806

Kedvencelte 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
mohapapa I
Pintér József: Egy óra múlva itt vagyok…

Na jó, szocialista-realista jellemfejlődése ez Láng Vincének a javából! De a Tersánszky-s kópéság, a fantasztikus szereplők garmadája, az egész hangulat nagyon feldobja, sőt eltörli a szocreál hátteret.
S persze az egész mögött ott van a filmváltozatban Harsány Gábor játéka… Ami a könyvet olvasva elválaszthatatlanná válik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Szabó Magda: Tündér Lala
Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Janikovszky Éva: Égigérő fű
Janikovszky Éva: Málnaszörp és szalmaszál
Lázár Ervin: Gyere haza, Mikkamakka!
Csukás István: Keménykalap és krumpliorr
Janikovszky Éva: Már megint