Ég 1 csillagozás

Piia Leino: Ég

– ​Úgy tűnik, ez nem igazi kutatás – suttogja Iina.
Akseli megrémül.
– Dehogynem! Illetve nem. Nem egészen olyan, amilyennek leírtam. Kevesebb a résztvevő. Pontosabban… csak te. Meg én. Azt hiszem.
– Kábítószert etettél velem, hogy megerőszakolhass?
– Dehogy! Erőszakkal semmiképp. Csak ha akarod.

Finnország, Helsinki, 2058. A polgárháború után a nacionalista párt vette át az uralmat, az országot fal veszi körül, a határon átjutni lehetetlen, a külvilággal érintkezni tilos. Az emberek többsége nyomorog, a kevés tehetősebb a virtuális valóság rabja: az Ég csodálatosabb hely, mint a valóság valaha volt. Akseli kutatóként dolgozik, és próbálja kideríteni, mi az apátia oka: az emberek nem mennek ki a lakásukból, alig beszélnek egymással, nem születnek gyerekek. Amikor korlátlan hozzáférést kap az Éghez, találkozik Iinával – ez olyan nagy hatást gyakorol mindkettőjükre, hogy az igazi világban is találkozni akarnak. És ekkor minden megváltozik…

Piia… (tovább)

>!
Scolar, Budapest, 2021
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635092932 · Fordította: Patat Bence

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 22


Népszerű idézetek

Gy_Ági P>!

A szánakozás ott motoszkál Akseliban, de nem tud mit kezdeni vele. A zöldesszürke üledék nagyon gusztustalan, és fájdalmas, nehezen meghatározható érzést kelt benne. A fájdalom azt súgja, hogy a tenger lehetne olyan, mint az Égben, és a partján szőke gyerekek játszhatnának, akik hallgatnának a nevükre, amelyet Akseli adott nekik. Az érzés nem érik gondolattá, és éppen ezért olyan rémisztő, mint a visszhang az azt kiváltó hang nélkül.

153. oldal (Scolar, 2021)

Gy_Ági P>!

A következő csomag színes, eldobható tányérokkal és bögrékkel van tele. Iina rámered a csillogó léggömbök képével díszített műanyag edényekre, és nem tudja felfogni, minek gyártottak ilyeneket. Annyira törékenynek tűnnek, hogy aligha bírnak ki több mosogatást. Vajon valóban arra tervezték őket, hogy egyszer egyenek róluk, aztán kidobják őket? De miért?

117. oldal (Scolar, 2021)

Gy_Ági P>!

– […] Persze én is örültem, hogy azt hallhatom, hogy a legjobb néphez tartozom. Nagyon kikeltem magamból, amikor apám felmentést kért nekünk a tantárgy alól.
– És megkaptátok?
– Dehogyis. Viszont a tanár attól kezdve folyton a hazafiatlanság súlyos terhéről beszélt, és közben rám meredt, és lassanként kezdtem megérteni, hogy Finnország eléggé ijesztő vallás.

150. oldal (Scolar, 2021)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jussi Valtonen: Nem tudják, mit cselekszenek
Johanna Sinisalo: A Nap Magja
Juha Vakkuri: Megfelelő ember kényes feladatra
Timo Parvela – Bjørn Sortland: A játék
Emmi Itäranta: A teamesternő könyve
Emmi Itäranta: A tiltott álmok városa
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Marissa Meyer: Cress
William Nicholson: A Nagymester foglyai
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs