Guszti, ​a tehenek barátja 11 csillagozás

Pieter de Poortere: Guszti, a tehenek barátja

Ezekben az egyoldalas, szöveg nélküli képregényekben Guszti, a tehenek flamand barátja a mindennapok és a történelem valós helyzeteit éli át. Szórakoztató képkockáin keresztül a valóság kifacsart oldalával találkozhatunk. A könyveket lapozgatva a nevetés és a sírás váltakozó rohamai ragadják magukkal a kedves olvasót. Kizárólag felnőtteknek ajánlott!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Artcomix Nyitott Könyvműhely

>!
Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2009
48 oldal · ISBN: 9789639725768

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Molymacska>!
Pieter de Poortere: Guszti, a tehenek barátja

Én a Guszti köteteket a másik kiadott kötettel kezdtem, aminek fő vezérfonala, hogy történelmi témákra szerencsétlenkedi össze magát Guszti. Az a kötet tetszett, mert megvolt benne a közös vezérfonal (történelem), illetve Guszti nagyon hasonló viselkedési módjai is.
Mint tehenek barátja, érdekes kötet volt, de számomra nem volt egy olyan vezérgondolat, ami összeszedné és gatyába rázná kicsit Gusztit. Nyilván értem, hogy a társadalmi problémákat parodizálta ki, és ez több-kevesebb sikerrel működött is, de mégis sokszor kevés volt.
Újfent imádtam, hogy (nagyrészt) szöveg nélküli a képregény, hiszen így minden apró megmozdulást figyelni kell. Nagyon szépen átjött, amit Guszti szeretne mondani.
Nekem ez a kötet kevés volt. Igen, poénos, kedves kis történetek, de alapvetően ennyi. Egyszerolvasós, és inkább a történelmi Gusztit ajánlom.

Hamlet>!
Pieter de Poortere: Guszti, a tehenek barátja

Kopasz, kövér, és Hitler-bajszos. Traktorral jár óbégatni a meccsekre az ultrák közé, csak a sör, a csöcsök, meg a gagyi tévéműsorok hozzák lázba, és soha, de soha nem jön össze neki semmi. Ki az? Sajnos nem az exportképes, lúzermagyar képregényfiguránk, hanem egy vicces belga őstermelő. Garcia őrmester és az Indul a bakterház Koltai Robijának eddig titkolt szerelemgyereke. Guszti, a kedves kis kecskebaszó, aki akár magyar is lehetne.
http://konyves.blog.hu/2009/05/15/tipikus_magyar_a_kecs…

1 hozzászólás
HoneyBunny>!
Pieter de Poortere: Guszti, a tehenek barátja

Hamlet (alább) értékelése szerethetőbb, mint maga a képregény. Nekem egyáltalán nem olyan vicces, mint amennyire az akart lenni. De ha megtudom, ki rakta a gyerekkönyvek közé….grrr


Hasonló könyvek címkék alapján

Bill Watterson: Bosszú, édes bosszú
Art Spiegelman: A teljes Maus
René Laloux – Moebius: Az idő urai
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – Párák évszaka
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 12. – Vége
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.
Bill Watterson: Kázmér és Huba képeskönyve lusta vasárnapokra
Grethe Fagerström: Peti, Ida és Picuri
Merényi Dániel: Napirajz 2. – Még tovább súlyosbítva a mindent