Roogna ​kastély (Xanth világa 3.) 9 csillagozás

Piers Anthony: Roogna kastély

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Millie, ​Dor dajkája kísértet volt 800 évig. Xanth mágiájának hála, most újra élő, őrjítően vonzó nő. Bármely férfit megszerezhetne magának, akit akar… kivéve azt az egyet, akit tényleg akar: Jonathant, a zombit. Dor, Bink és Kaméleon fia immár tizenkét éves, teljes jogú varázsló, és Xanth trónjának várományosa Trent Király után. Trent úgy véli, itt az ideje, hogy a fiú leckét kapjon az önálló gondolkodásból és problémamegoldásból, amire majd szüksége lesz az uralkodáshoz.

A feladat szinte magától adódik: Dor induljon el, és szerezze meg az elixírt, amellyel Jonathant vissza lehet hozni az életbe. A megoldás azonban nem túl egyszerű: Az elixír titkát csak a Zombi Mester ismeri – aki 800 évvel korábban élt, a Roogna Kastély építése idején.

Dor visszamegy hát a múltba, egy mágikus faliszőnyeg és egy speciális varázslat segítségével, ahol egy barbár megszálló testében találja magát – szemközt egy rémületes kinézetű óriáspókkal. Később találkozik a 800 évvel fiatalabb,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1979

>!
Delta Vision, 2016
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633951132 · Fordította: Tóth Sándor

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

zamil>!
Piers Anthony: Roogna kastély

Na ez már egy fokkal jobb lett mint az előző. Itt érdekesebb, és határozottan szórakoztatóbb a történet. Dor karaktere igazán jó, és szépen fejlődik végig a regényen, jól kezeli a tizenkét éves karakter kalandját a felnőtt világba. A karakterek szerethetőek, nem is tudok választani kedvencet mert több is beugrik egyből. A humorral eddig se volt gondom, ez itt se változott.
Szóval ez egy jobb rész lett.

Nuwiel P>!
Piers Anthony: Roogna kastély

Piers Anthony nem viszi túlzásba, immáron a harmadik könyvben alkalmazza ugyanazt a receptet: végy egy csetlő-botló karaktert, adj neki egy küldetést, adj mellé egy társat, majd kövesd végig, ahogy a kalandjai során fejlődik, és legyen egy kis happy end. Nem egy bonyolult formula, valami titkos összetevője mégis lehet, ha angolul már negyven kötetnél jár a sorozat, és már a következő három címe is megvan. Pedig tényleg nem nyújt semmi kiemelkedőt, a küldetés célja banális, Dor felnőtté válásának folyamatában sincs semmi különös. Nem is nevettet meg annyira, mint egy Korongvilág történet, de azért kellően szórakoztató. Talán ez a kulcsa: nem ingadozik nagyon a színvonala, az első kötettel feltette a lécet egy erős középszintre, és nem is akar azon emelni, megelégszik azzal, ha azt megtartja.

legrin P>!
Piers Anthony: Roogna kastély

Az eddigi legérdekesebb kötet, szépen símul bele a korábbi történésekbe. Dor fejlődése is alaposan nyomon van követve.

Nagyon fantasy, minden kötelező eleme megtalálható a regényben.

Mandorla>!
Piers Anthony: Roogna kastély

Nagyon tetszett-a pókot imádtam a legjobban. Az akkori varázskörnyezet nagyon érdekes volt-és tetszett Millie sorsa.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus
R. A. Salvatore: Otthon
Brandon Sanderson: Elantris
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Brandon Sanderson: A királyok útja I-II.
Greg Keyes: Született Királynő
Terry Brooks: Az ifjak
David Farland: Rúnalovagok