Az ​emlékmás 25 csillagozás

Piers Anthony: Az emlékmás

Kicserélik a titkosügynök énjét, ellopják és átformálják a tudatát. Csak egyre nem számítanak: hogy a rideg, számító és szakszerű ítélet-végrehajtó gyilkos beleszeret egy lányba. Az utána való vágyakozást elfelejtik kiölni belőle. Az Emlékezet RT.-hez fordul segítségért. Egy Marsra történő utazás emlékélményeit plántálják az agyába, aminek következtében lassan megvilágosodik előtte minden. Azonosulva új énjével, titokban visszatér a Marsra. Gyilkos bandák vadásznak rá. Sorsa megpecsételődött. A titok, amely egyre határozottabban dereng elő tudatából, felismerésre készteti: már nemcsak a saját és szerelme élete a tét, hanem az egész emberi civilizáció léte. Nincs választása: szembeszáll a gyilkosokkal…

Eredeti cím: Total Recall

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Fabula, Kaposvár, 1990
344 oldal · ISBN: 963788517x · Fordította: Szántó Péter

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

amanda888 P>!
Piers Anthony: Az emlékmás

Ahhoz képest, hogy egy „gagyi” történetet vártam, meglepően jó könyvet kaptam. Nem igazán emlékszem a filmekre, talán ez most jól is jött, nem tudtam mi lesz a vége, milyen események köveik egymást. Magvas gondolatokat nem kell keresni, ha valaki egy sci-fi-s, akciós, kémes könyvet keres, némi retró hangulattal, annak tökéletes kikapcsolódás. Abszolút nem untam, amíg olvastam. Jó, néhány helyen volt némi szemforgatás, de elenyésző. Sőt, még meglepő részek is voltak!

Andrée P>!
Piers Anthony: Az emlékmás

Így, hogy a filmet-filmeket láttam, már nem volt olyan nagy meglepetés a könyv.
Az eleje mondhatni klasszikus sci-fi-akció, némi krimis beütéssel. Mindez nagyon szórakoztató és magát olvastató módon megírva. Elég sok kreatív a korát megelőző és mondhatni „csodálatraméltó” kütyüvel és high-tech megoldással. Ami végül is az egész történetet végig kíséri. A közepe-végétől pedig nagyon érdekes módon (és erre a filmből nem is igazán emlékszem), egy idegen faj is képbe kerül. Illetve nekik a céljaik a marsi építménnyel, az emberi fajjal és némi háttértörténettel az idegenek múltjáról, valamint a bolygóközi „misszionárius” fajokról. Ez a rész még jobban is érdekelt, mint a sok akciózós rész. Számos nekem tetsző gondolattal és ötlettel szolgáltak a No’uik.

Th3DarkKn1ght P>!
Piers Anthony: Az emlékmás

Nagyon lassan indult be, de miután eljutunk az Emlékezet Rt.-hez, felveszi a film tempóját. Remekül kiegészíti a filmet, az idegenes részt szívesen megnéztem volna a mozgóképes változatban is. Kellően szórakoztató olvasmány, ha semmi komolyabbra nem vágyik az ember.

keccsu>!
Piers Anthony: Az emlékmás

Valamikor láttam a Schwarzenegger-es filmváltozatát és akkor nem nagyon tetszett.Nemrég egy antikváriumban megláttam a könyvet, nagyon jó árban és általában „a könyv jobb mint a film” alapon megvettem.Miután kiolvastam, elmondhatom, hogy tetszett.Izgalmas, pörgős a cselekménye.A lényeg, hogy lekötött olvasás közben.

Tiger205>!
Piers Anthony: Az emlékmás

A film új (remake) megjelenése előtt elolvastam. A korábbi film (Svájci néger főszereplésével) szolgai mása a könyv. Se több, se kevesebb. A célra jó volt.

5 hozzászólás
Eynregiujkonyvek I>!
Piers Anthony: Az emlékmás

Úgy emlékszem, előbb olvastam a regényt 1990-ben, mint a filmet láttam volna, és nagyszerű élmény volt. Tökéletesen kidolgozott történet remek akciókkal. Részletesebb, mint a film, több információ van benne, egy teljes fejezet foglalkozik például ama bizonyos idegen létesítménnyel. Részletesen itt írtam a regényről: http://regiujkonyvek.blogspot.hu/2018/01/piers-anthony-…

BakosJuci MP>!
Piers Anthony: Az emlékmás

Semmi írói magaslat, de tökéletes olvasmány egy hosszú vonatútra. A filmet híven tükrözi, néhol kicsit bővebben mesélve (ez jót tesz a megértésnek és a történetnek). Mivel Arnitól nem tudtam elvonatkoztatni (ebben a borító sem sokat segített), így több esetben azt éreztem, hogy a filmet nézem újra, de élveztem. És micsoda nők vannak benne… XD


Népszerű idézetek

Andrée P>!

Elege volt az álmokból. A valóság sokkal szebb azoknál.

344. oldal

Tiger205>!

Megpördült, és beugrott egy várakozó Jancsi Taxiba. Azonnal lebukott, hogy a fejét elrejtse.
A Jancsi-bábu hátrafordult, és megvillantotta gépies mosolyát.
– Üdvözöljük a Jancsi Taxiban! Hova vihetem ma este?
– Csak indulj már! Gyorsan!
A bábu hallgatott, majd ugyanazon a barátságos hangon megszólalt:
– Volna szíves megismételni az irányt?!
Quaid hátrapillantott az ablakon. A két férfi már elég közel volt ahhoz, hogy megismerje őket: az a két zsaru volt, akik már a metróállomáson is üldözték. Ezek szerint a törülköző ellenére megtalálták a nyomát!
– Akárhová! – kiáltotta, még mindig hátranézve. – Gyerünk, gyerünk!
Látta, hogy Richter valami komolyabb fegyvert vesz elő, és célra emeli.
– A francba!
A Jancsi nem mozdult. A taxi se.
– Sajnos, ezt a címet nem ismerem – mondta mosolyogva a bábu.
Most már Helm is célra emelte a maga fegyverét. Még jó háztömbnyire lehettek, de azok a fegyverek onnét is kisebbfajta ágyúnak látszottak.
– McDonald's! Menj a McDonald's-hoz! De most rögtön!
Richter és Helm lőni kezdtek. A taxi azonban még mindig nem mozdult.
– Sajnálatos módon tizennégy McDonald's-üzlet van, a külvárosokat is számításba véve mondta mosolyogva Jancsi. – Ha volna szíves megmondani, hogy pontosan melyikbe is…
Ami elég, az elég! Quaid tudta, hogyha pillanatokon belül nem indulnak, akkor kész! Megragadta a bábut, és kitépte rögzítéseiből. Ledobta a hátsó ülésre, sajnos azonban, rögtön észrevette, a bábuval együtt a kormánykerék is kijött.
Golyók törték össze a hátsó ablaküveget. Quaid egy pillanatra arra gondolt, milyen jó is volt régen, amikor a járműveket kötelezően golyóálló üveg, vagy plasztik borította. Áthajolt a sofőrülésen, és óvatosan megfogta a kormányrudat, amelyen eddig a kerék volt. A kocsi megindult.
A Jancsi feje megszólalt hátulról:
– Ha volna szíves bekapcsolni a biztonsági övet!
A kormánykerék nélkül alig tudta irányítani a járművet. Mi a fenét csináljon?
Amit lehet, válaszolt magának komoran, miközben golyók süvítettek el a füle mellett. Felpörgette a motort, és megpróbálta irányítani az érzékeny kormányrudat, hogy befordulhasson egy bal felől eső mellékutcába. Újabb ablak tört össze, ő pedig ettől kicsit erősebben nyomta meg a kormányrudat. A kocsi szabályos körben pörögni kezdett, Quaid pedig átröpült a túlsó ülésre.

12. fejezet - Jancsi

Tiger205>!

A fogadószobában csinos kis szőkeség ült, és fehér ecsetkével festegette a körmeit. A vörös lakk azonnal bevonta az ujjai hegyét. Ahogy Quaid végigmérte, egy pillanatra úgy tetszett neki, hogy a nő fölül nem visel semmit, melleit pedig kékre festette. Azután változott a rávetülő fény, s ekkor rájött, hogy ezt a hatást a mostanában divatba jött „látja? nem látja? na látja!” stílusú, változó átlátszóságú blúzanyag kelti. Ha bizonyos szögből, bizonyos fényben nézzük, a nő teljesen felöltözöttnek hat, más szögből, más fényviszonyok között azonban meztelennek. Az igazság valahol a kettő között van, s a látvány meglehetősen csábító, ahogy izeg-mozog.

5. fejezet Emlékezet

Tiger205>!

Egy bevándorlási tisztviselő a műszerfalhoz kúszott, és sikerült beindítania a riasztót.
Hatalmas fémlapok süllyedtek le a mennyezetből, egymás után. Eltakarták az ajtókat, ablakokat balra, jobbra, elöl, hátul. SQQRRCHANG! SQQRRCHANG! SQQRRCHANG!

15. fejezet Űrkikötő

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robin Cook: Invázió
Stephenie Meyer: A Vegyész
Andy Weir: A marsi
Stephen King: A tűzgyújtó
Dean R. Koontz: Égi jel
Stephen King (Richard Bachman): A menekülő ember
R. J. Hendon: Nightingale
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Mur Lafferty: Hat ébredés
Stephen King: A búra alatt