Heroincsempészek 3 csillagozás

Pierre Boulle: Heroincsempészek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

John Butler vietnámi veterán. Ő az egyike azon kevesek közül, aki túlélte a VIETNÁMI POKLOT.
A félelem, mely a dzsungelharcok maradványa, megmarad, és a HEROIN rabja lesz, s mi több, beépül a kábítószerkereskedők szervezetébe, mely kíméletlen pontossággal dolgozik…
Butler kihasználja barátnője Bridget szerelmét is. Butler pillanatokon belül ismét a dzsungelben találja magát, rémálmai helyszínén, továbbá feltűnik egykori őrmestere is.
A heroincsempészek nyomába ered a legerősebb drogellenes szervezet, a V.D.N.I.
A helyszín Rangoon és a dzsungel.

Eredeti megjelenés éve: 1974

>!
Fátum-Ars, Budapest, 1994
296 oldal · ISBN: 9638367385 · Fordította: Balla Katalin

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

kontár


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

SteelCurtain >!
Pierre Boulle: Heroincsempészek

Ha kalandregénynek vesszük, nem elég mozgalmas. Kriminek lapos. Pszichikai műnek nem eléggé önmarcangoló. Történetvezetése kiszámítható, nincs benne semmi drámai. Témája, szinte banális. Tipikusan középszerű.
De csak akkor, ha egyetlen műfaj felől közelítjük meg.
Boulle nemcsak jól tud írni, de a műfaji határokon is bámulatos érzékkel siklik oda-vissza, akár egy sokat tapasztalt vén kobra. Nincs a regénynek egyetlen hatalmas csúcspontja, helyette, Boulle, mint valami kisülő kondenzátor, egyenletesen apró csúcspontokat lövell az olvasóra. Minden negatívumát egybevetve sem gondoltam egy pillanatig sem, hogy közepesre osztályozzam. Ez egy olyan könyv, ahol a részek töredékét sem érik az egésznek. A végére több alternatív befejezést tudtam volna elképzelni, de belátom, egyik sem múlná felül Boulle változatát.
Ezen elgondolkozhatnék, de nem teszem, mert délután például azon gondolkodtam, hogy jó lenne egy sör. Addig gondolkodtam ezen, hogy a sör még mindig a hűtőben van, én meg még mindig szomjas vagyok. Vagyis a gondolkodás egy igen veszélyes folyamat, ezért önvédelemből most már nem is gondolok többet a Heroincsempészekre.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

SteelCurtain >!

– Egyszer, mikor felkértek egy ellenőrzésre, ugyanazokat az alapanyagokat használtam fel mint az egyik ilyen kontár, de nekem csak hatvanöt százalékos tisztaságú anyagot sikerült kivonnom, míg ez a titokban működő kontár rendszeresen nyolcvan százalékot ért el, pedig egyetlen eszköze egy konyhai edénykészlet volt. Ezen a szakterületen – tette hozzá haragosan – vitathatatlanul Cesari volt a győztes.
Ez a Cesari korzikai volt, s a drog világában neve legalább olyan híressé vált, mint Napóleoné. Soha nem végzett semmiféle tanulmányokat, sem a kémiában, sem semmilyen más területen, mindössze egy nála még műveletlenebb alak iskoláját látogatta, aki állítólag hivatásos szakács volt, s aki a szinte csodálatos fogásokra tanította meg. Folyamatosan kilencvenöt százalékos tisztasággal termelt egy Marseille környéki földalatti laboratóriumban. A letartóztatása után senki, sem a szakemberek, sem az amatőrök nem tudták megismételni ezt a teljesítményt.

Kapcsolódó szócikkek: kábítószer, drog · kontár

Hasonló könyvek címkék alapján

Bear Grylls: A tigris ösvényén
Herbert Ernest Bates: A jacaranda-fa
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó
Ross Thomas: Hittérítőragu
Tom Clancy: A kokain akció
Theodore Wilden: Kilenckor indul a new york-i gép
Arturo Pérez-Reverte: A Dél Királynője
Ken Follett: Titkok
Vavyan Fable: Halkirálynő
Brent Weeks: Túl az árnyakon