Holt ​vizek 7 csillagozás

Pierre Boileau – Thomas Narcejac: Holt vizek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​fiatal orvos, aki gyógyulni tér haza Franciaországba, nem gondolja, hogy egyik tűzfészekből a másikba kerül, s hogy miután vietnami menekülteket mentett a Dél-kínai-tengeren, most a saját családját kell megmentenie. Ha tudja. Szellemileg fogyatékos húga ugyanis már az őrület felé sodródik, apja pedig eltűnt. És anyja, a grófné, hallani sem akar sem a csendőrségről, sem – a lánya számára – az ideggyógyintézetről. Nem kockáztathatja a család jóhírét. Lespiniére doktor tehát magánnyomozásba fog, s ahogy lassan felgöngyölíti a szálakat, a háborúk és természet csapások borzalmai után az eltorzult emberi kapcsolatok poklát is megismeri.
A sikeres szerzőpárosnak (magyarul eddig három könyvük jelent meg, a Nőstény farkasok, Kamaszok, Ördöngösök) egyik leglebilincselőbb és legszebb műve ez a regény, nem utolsósorban azért, mert a tragikus történetet egy megindító érzelmi szál szövi át: a fiatal doktor alig serkenő szerelme egy haldokló vietnami lány iránt, és a cselekmény… (tovább)

>!
Árkádia, Budapest, 1990
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633071453 · Fordította: Somogyi Pál László

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Pierre Boileau – Thomas Narcejac: Holt vizek

Egy doktor az Orvos Határok Nélkül (M.S.F.)szervezetének tagja áldozatos tevékenységéből kényszerűen kiszakadva, betegen tér vissza szülőföldjére, szülőházába, ahol felnőtt, s ahonnan a családi viszályok elől elmenekült. Napokkal érkezése előtt eltűnt apját keresi, s a kutakodás közben fellelt nyomok utóbb tragikus megoldást sejtetnek…A hangulat valahogy nagyon francia, engem kicsit emlékeztet Simenon Maigret történeteinek hangulatára. S ez a hangulat nagyon megfogott, (igen még el kell jutnom Bretagne-ba és környékére ha megélem…). A nyomozás során főhősünk szerelembe esik – ráadásul apja egykori szeretőjével, s ez erős pszichés hatásokat eredményez nála. Újabb gyilkosság történik…Végül persze kiderül ki a bűnös, s ez végleg megváltoztatja főhősünk szándékait. Nekem nagyon tetszett a hangulat és a miliő miatt, ajánlom!

kisssan27>!
Pierre Boileau – Thomas Narcejac: Holt vizek

A remek szerzőpáros ismét jó krimit ad, élvezetes fordításban.

hattori>!
Pierre Boileau – Thomas Narcejac: Holt vizek

Semmi különös, de jó volt olvasni. Érdekes, jól kibontva, megfelelően adagolva a leíró részek meg minden. Nem durrant nagyot – egy jó kis történet.


Népszerű idézetek

Bla IP>!

Néhány percig úgy bőgtem, akár egy taknyos kölyök. Aztán megint a felszínre vetődtem, és hogy úgy mondjam, fel mertem emelni a szemem a rám leső elméletek sorára. Először is apámat nem ölték meg. Képtelenség. Ez a feltevés csak azt bizonyította, hogy szellemileg nem vagyok rendben.

113. oldal

Bla IP>!

Igen időnként féltem anyámtól. Az ok régi volt, a kisemmizettségnek az az állati érzése, amelyről alighanem beszéltem már neked. Sose foghattam anyám mellét az ajkaim közé. Márpedig az a csecsemő, akit szoptatós üveggel nevelnek fel, olyan, mint az elkallódott kis négylábú, amelyet épp, csak nem engednek elpusztulni…

161. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Central Park
Guillaume Musso: Az éjszaka és a lányka
Guillaume Musso: Holnap
Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
Honoré de Balzac: Széplányok tündöklése és nyomorúsága
Guillaume Musso: Az írók titkos élete
Émile Gaboriau: Az orcivali bűntett
Pierre Souvestre – Marcel Allain: Egy geniális kalandor a XX. században
Guillaume Musso: Visszajövök érted
Marc Elsberg: Blackout