A ​titkos város (Ulysses Moore 7.) 30 csillagozás

Pierdomenico Baccalario: A titkos város

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Velence. Egy titokzatos ház padlásán Anita Bloom, aki restaurátor édesanyjával érkezett a lagúnák városába, különleges könyvecskét talál. Amikor belelapoz, olyan érzése támad, mintha valaki figyelné. Aztán a rajzok megelevenednek… A könyvet ugyanolyan rejtélyes írásjelekkel írták, mint amilyeneket Ulysses Moore naplóiban használtak. Csak egy módon tudhatja meg, hogy mit jelent a szöveg, és mi a kapcsolat a könyv és a Kilmore Cove-i szerző között. El kell jutnia az eldugott cornwalli faluba, hogy Juliától, Jasontől és Ricktől kérjen segítséget…

Az időkapu, Az Elfeledett térképek boltja, A Tükrök háza, A Maskarák szigete, A szikla őrei és Az első kulcs után ez Ulysses Moore hetedik könyve.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2009
292 oldal · ISBN: 9789632970783 · Fordította: Köhler Ágnes, Falvay Dávid

Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Hollóhát
Pierdomenico Baccalario: A titkos város

Az új gyerekek egyelőre nem rosszak. Kettesben még kevéskék ahhoz, hogy elvigyék a történetet, de a régi csapatba illesztve szerintem működni fog a dolog. Kellett a vérfrissítés, több képzeletbeli utazó, más portálokkal, meg minden. Bár eddig nem sokat láttunk az egészből, leginkább az előkészületeket. Ahogy az első könyvben nem lépték át az időkaput, most ugyan úgy nem jutottunk közelebb a címben szereplő titkos városhoz. Kivéve persze, ha a titkos város alatt mégsem a haldokló falut értették, hanem Kilmore Cove-ot, mert oda szerencsére visszataláltunk. Mondjuk kicsit túlbonyolította a dolgokat, hogy Anita és Tommi elolvasták az előző Ulysses Moore könyveket, és azért tudták hová kell menni. Ettől a könyv a könyvben kavarástól eddig is idegenkedtem, pedig ennyi rész után igazán megszokhattam volna.

>!
Oláh_Zita P
Pierdomenico Baccalario: A titkos város

No kérem, lehet itt még az izgalmakat fokozni. Kicsit szokatlan indítás, pár kitérő, de a jól megszokott helyszín és szereplők nem maradnak el, csak újabbakkal bővülnek. A „titkos könyvek” ötlete zseniális, és persze nemcsak az, hanem az egész könyv hangulata, szóhasználat, leírása, egyszóval minden. A függővége pedig csak arra sarkall, hogy minél előbb kezdjem el a következő kötetet.

2 hozzászólás
>!
Erzsébet_Szászi
Pierdomenico Baccalario: A titkos város

Teljesen új történet kezdődik. A régi ismerősök, Julia, Jason, Rick és Nestor mellé új szereplők is érkeznek. Egyelőre nem tudom, hányadán állok Anitával és Tommival. Az új kaland is izgalmasan indul, ezért ez a függővég meglehetősen bosszantó. Mindenképp el kell olvasnom a következő rész(eke)t.

>!
ribizli0414
Pierdomenico Baccalario: A titkos város

Mindegyik rész után elfog az érzés, hogy ez valami fantasztikus egy sorozat. Itt tartunk a 7. résznél, és habár az első 6 rész után jött egy álzárlat, a történet folytatása egy cseppet sem veszített az izgalmakból, pedig egy új szálon folytatódik a történet. Baccalario az előző részeket olyan elképesztő csavarral csatolta az új történetszálhoz, hogy az agyamat majdnem eldobtam. Még mindig zseniális a történetvezetés, egyszerűen imádom.
Több új szereplőt is megismerünk, akik mind nagyon szimpatikusak és az „ellenség” is pont annyira taszító, amennyire lennie kell. A velencei és a cornwall-i helyszínek még mindig csodálatosak és bár a kezdeti triónk Jason, Rick és Julia kevesebbet szerepeltek, az a gyanúm, hogy a következő részben annál többet fognak.
És a borító… Akihez eljut ez az értékelés, biztosan megjegyzi, hogy már megint a borítóról áradozok, de EZ! *-* Ez felülmúlta az eddigieket. Egy kedves moly hívta fel rá a figyelmem, mert elképzelhető, hogy amennyire vigyázok rájuk, nem veszem észre; ezek nélkül olvasom és csak a végén szoktam tüzetesebben áttanulmányozni. spoiler

>!
Caladril
Pierdomenico Baccalario: A titkos város

A legrosszabb rész eddig ebben a sorozatban. Elképzelni nem tudom, mi történt, de mintha nem is ugyanaz az ember írta volna ezt a könyvet, mint az előző hatot. Többnyire rém unalmas volt, néhol sejlett fel csak az eddig megszokott izgalom árnyéka. Az új szereplők a régiek közelébe sem érnek, de hogy ezt ellensúlyozza, az író őket is totál kiforgatta önmagukból. Szinte rájuk sem ismertem! Ha az előző kötetekben így viselkedtek volna, a 2. részig sem jutok el soha.. A gonoszok is az eddigi legbénábbak, valahogy nekem nagyon nem passzolnak ebbe a történetbe.
Az egész egy nagy plötty. Nem indulunk sehonnan, és nem is jutunk sehova. Totál megszakította az eddigi cselekményfolyamot, és nem a jó értelemben. Jaj! Pedig úgy megszerettem ezt a sorozatot.. :/

>!
H_Anita
Pierdomenico Baccalario: A titkos város

Sok mindent már nem tudok írni a könyvsorozatról. Igazából mind érdekes, mi ezért, mi azért, és, hogy ne spoilerezzem el a dolgokat, nem tudok sokat írni. Csak annyit, hogy Velence <3 és, hogy az új szereplő a névrokonom. :))


Népszerű idézetek

>!
Eszter_Fanni

Velencében a házszámok rejtélyes sorrendben követték egymást, valami titkos kód szerint, amit csak a postások ismerhettek.

13. oldal


A sorozat következő kötete

Ulysses Moore sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Rick Riordan: Az elveszett hős
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Maggie Stiefvater: A hajsza
Kathryn Littlewood: Bliss – A varázslatos pékség titkai
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Christopher Paolini: Örökség
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Nyulász Péter: Ciprián