A ​Maskarák szigete (Ulysses Moore 4.) 38 csillagozás

Hívatlan vendégek
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jason, Julia és Rick készen állnak egy újabb utazásra. Peter Dedalus – az egyetlen ember, aki segíthet nekik meglelni az Első kulcsot – átment az időkapun, és most a 18. századi Velencében bujkál. A gaz Oblivia Newton már a nyomában van, ezért a gyerekeknek sietniük kell. Elsőként meg kell tudniuk, ki is az a titokzatos Fekete Gondolás. Úgy tűnik azonban, még csak a nevét sem hallotta senki… Az időkapu, Az Elfeledett térképek boltja és A Tükrök háza után ez Ulysses Moore negyedik könyve.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2007
288 oldal · ISBN: 9633704813 · Fordította: Falvay Dávid

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

A cica rúgja meg, amiért nincs nálam a folytatás!
Ez a könyv nemcsak belülről az eddigi legszebb, a történet is remek. Velence, álarcok, titkok, titkok és titkok. Nagyon meg kell dicsérnem az írót, mert ahogy haladunk a történetben nemhogy laposodna a sztori, hanem sokkal több a titok és a szereplő. Ciki vagy nem ciki, de én ezt a sorozatot legalább annyira szeretem, mint a Harry Pottert vagy a Narniat.
Ja, és akarok egy saját Metiszt és Villa Argót Nestorral, persze Oblivia nélkül :-)

kratas P>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Ez a rész nekem kicsit laposabbnak tűnt, mint az eddigiek. Hiába lépett be a toronyőr a történetbe, kellene valami izgalom…

Hollóhát>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

A Kilmore Cove-i kalandok után ismét egy időutazós rész következik. Nem nagyon tudnék mibe belekötni, sokkal jobbra sikerült, mint az egyiptomi kiruccanás. Ügyesen adagolta az információkat, új oldalát láttuk a „főgonosznak”, jók voltak a rejtvények. Komolyan, a harmadik, negyedik részre érett össze igazán a sorozat. Minél többet tudunk meg a kulcsokról, Ulysess Moore személye annál rejtélyesebb lesz. Szép lassan körvonalazódik a régi baráti kör, akik Moore úrral együtt ismerték a kapuk titkát.

anesz P>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Ebben a kötetben kissé lassan indulnak be az események, de a vége igazán izgalmasra sikeredett. Még jó, hogy itt van nálam a folytatása is!
Velencének ismeretlen részében kalandozunk. Megtalálják az órásmestert a gyerekek, de semmi sem úgy alakul, ahogy elképzelték. Ráadásul a címszereplők is bekavarnak, így bonyolódnak a szálak. A falubeli pletykagépezet is beindul. Végre megismerkedhetünk a világítótorony őrével is. Mogorvasága ne riasszon el senkit!
Most is izgalmas, kalandos, fordulatos időutazásban vehettem részt. Jöhet a következő!

ribizli0414>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Ha ez előző rész végén úgy gondoltam, hogy már nem lehet jobban fokozni az izgalmat vagy a minőséget, akkor hatalmasat tévedtem! Ez a rész is egy csoda volt, gyönyörű csoda. Hogy miért? Az értékeléseket olvasva nem csak én gondolom úgy, hogy ez a kötet bizony a leggyönyörűbb kiadás az ifjúsági könyvek között. Szinte minden! oldal illusztrált, a külső borítót levéve a kemény lapos borítás is elképesztően kidolgozott – mintha egy titkos kódexet tartana a kezében az ember –, a fejezetek közül pedig a Velencében játszódóak sárgás, óhatást kaptak, a rengeteg kép és „nyom” pedig… csodálatos munka, nem is láttam még szebb kiadást.
A történet izgalmai pedig a tetőfokra hágtak, olyan titkokkal és csavarokkal volt megspékelve ez a kötet, hogy csak ámultam. A gyerekek a 18, századi Velencébe utaznak nem minden gond nélkül, és ebben a titokzatos városban, ahol mindenki álarc mögé bújik derítik fel a kirakós következő darabkáit. Egyszerűen annyira izgultam értük, mert a második rész óta megfordult a kocka és Oblivia mindig egy lépéssel előttük jár. Néhol nehezemre esik elhinni, hogy 11 évesek volnának, mert a gondolkodásmódjuk, rátermettségük, bátorságuk idősebbnek mutatja őket. spoiler
Összességében csak azt tudom mondani, hogy olvassátok. Nem tudom, mihez hasonlítani a sorozatot, a három gyerek főszereplő ne tévesszen meg senkit, nem hajaz az égvilágon egyik ismert sorozatra sem, sőt, annyira egyedi a hangulata, a világa, az időutazás módja, hogy páratlan élmény lesz, meglátjátok! :)

Oláh_Zita P>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Ezeknek a könyveknek nemcsak a tartalma izgalmas, hanem a belseje is gyönyörűen díszített!
Remelem nemsokara kiadjak a többi reszt is, ami meg hianyzik a sorozatbol, mert ha a 12ik kötetnek is olyan függovege van, mint altalban a többinek, akkor jó lenne tovabbolvasni!
Kívancsi leszek, hova lehet meg ezt az idoutazast es kincskeresest fokozni?

2 hozzászólás
Caladril>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Ebben a részben aztán nem volt hiány izgalomból! Peter, „Ulysses”, Hamugróf, a koldusok, na és persze Oblivia gondoskodtak róla. Mindkét helyszínen zajlottak az események, nagyon jó volt! Nestort és a gyerekeket is egyre jobban a szívembe zárom.

MsNoris>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Fantasztikus, a kedvenc könyvsorozatom! :) :)

Annabet>!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Észre vettem, hogy a legtöbb kaland regényben egy lány és két fiú van, és az egyik fiú szerelmes a lányba (pl.: Percy Jackson, Idődetektívek) Ugyanez a helyzet itt is.

Chris >!
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete

Az én szememben most vált igazán izgalmassá az egész történet. Jó látni, hogy Moore nem csak úgy ad hoc módon bánik a szereplőivel, hanem mindent eltervezett előre, így a történet felépítése végig logikus. Persze, ifjúsági regényről lévén szó, a gyerekszereplőknek igazi jellemük nincs, de ez itt egyáltalán nem zavart, mert csak a kalandokra és az izgalomra figyeltem. A kiadás pedig az egyik legszebb, amit valaha is olvastam.


Népszerű idézetek

Habók P>!

…az olyan régi házakban, ahol szellemek szoktak rejtőzni, szinte mindig akad egy titkos szoba, ahová csak egy titkos átjárón keresztül lehet bejutni. Na, és ezt a szobát úgy lehet megtalálni, hogy kívülről meg kell számolni az ablakokat.

GSzabina>!

Csupán az álmok matrózai vagyunk,
S nem vagyunk horgony, naszád, sem kapitány.
Egyszerű hajósinasként dolgozunk,
Sose tudjuk meg, mi lesz az útirány.


A sorozat következő kötete

Pierdomenico Baccalario: A szikla őrei Visszatérés a kezdetekhez

Ulysses Moore sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Rick Riordan: Az elveszett hős
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése
Lois Lowry: Hírvivő
Maggie Stiefvater: A hajsza
Kathryn Littlewood: Bliss – A varázslatos pékség titkai
Póli Matilda: Futó tűz
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Christien Boomsma: Boszorkányvér