A ​Képzeletbeli Utazók Klubja (Ulysses Moore 12.) 12 csillagozás

Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja

Hajnalodik és kezdetét veszi Kilmore Cove történetének leghosszabb napja.
Miközben az eső mindent szürke fátyolba burkol, az öböl nyugalmát robbanások zaja, fel-felvillanó fények és csattanások törik meg. Korántsem arról van szó, hogy vihar tombol Kilmore Cove felett! Spencer kapitány legendás hajójának, a Mary Greynek nyolc ágyúja lövi a falut.
Ebben a kétségbeejtő helyzetben a Covenant ikreknek egyedül kell szembeszállniuk minden ellenségek legfélelmetesebbikével. Még Ulysses Moore sincs a közelben, pedig ő az egyetlen, aki képes lenne legyőzni Spencert…

Eredeti cím: Il Club dei Viaggiatori Immaginari

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2016
308 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633578391 · Fordította: Túri Zsuzsanna · Illusztrálta: Iacopo Bruno

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

ribizli0414>!
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja

Hát véget ért… Nem siettem az utolsó rész elolvasásával, mert tudtam, hogy utána nagyon fog hiányozni, hogy nincs tovább.
Nagyon nagy élmény volt ez a sorozat. Boldog vagyok, hogy felfedeztem, elolvastam, átéltem és sok mindennel gazdagabb lettem. Fantasztikus az író maga, a történet felépítése, a karakterek, a csavarok és nem tudok máshogy tekinteni erre a 12 részre, csak nagy tisztelettel. Remélem, hogy mások is rátalálnak majd ezekre a könyvekre és idővel méltó figyelmet kap, mert megérdemli. Köszönet az @Alexandra_Kiadó-nak, hogy elhozta nekünk mind a 12 részt, csodálatos, igazán minőségi kiadásban tarthatjuk a kezünkben mindet. Minden kalandot kereső, fiatal lelkű embernek ajánlom!
Egy idézettel búcsúztatom a sorozatot, amit biztos, hogy újra fogok még olvasni.

„ Ha tudtok olvasni ott, ahol mások nem tudnak, ha írtok vagy rajzoltok, miközben a társaitok folyamatosan unatkoznak, ha van szemetek lefényképezni azt, amit mások észre sem vesznek, és válaszra váró kérdések zsonganak a fejetekben, akkor a Képzeletbeli Utazók Klubja pontosan rátok vár.”

Erzsébet_Szászi>!
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja

Nagyon jó lezárása lett a történetnek ez a kötet. Szépen összetalálkoztak a szálak, és jól elvarrta őket az író. Mindezek mellett zseniális módon varázsolt bele kiskapukat, amelyekből tovább folytatódhat a sztori. Közben persze izgalmas is volt, nekem most kicsit túlságosan is. Nem tetszett, hogy Kilmore Cove összes lakója ennyire belevonódott a történésekbe. Jobban élveztem mikor csak a háttérben mozogtak a gyerekek és Ulyssessék.
A hibával együtt is úgy gondolom, hogy ez az egész sorozat igazán remek. Ajánlom minden kalandokat kedvelő gyerkőcnek és gyereklelkű felnőttnek. Ha jelenik még meg magyarul a sorozat további részeiből, azokat is biztosan el fogom olvasni.

Amberius>!
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja

Ha befejezek (akárhányadjára olvasom) egy Ulysses Moore könyvet, szinte elhiszem, hogy mindez megtörtént, és majdnem elsírom magam, hogy valójában nem létezik Kilmore Cove, Jason, Julia és Rick.

MsNoris>!
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja

Fantasztikus, a kedvenc könyvsorozatom! :) :)
Izgatottan várom a folytatást! :)

KockaCica>!
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja

Hát igen.. Itt aztán volt mitől félni! Vagy legalábbis úgy gondolom, nem a legmegnyugtatóbb érzés, ha ágyúzzák a házad, és majmok támadnak rád… Mégis, minden pánik, vélt veszteség, megpróbáltatás ellenére, egy kis segítséggel elérhető a boldog vég. Egy boldog vég, ami nem feltétlenül az egész sorozat végét jelenti. Nem, nem. Korántsem jött el a történetük vége. Annak ellenére sem, hogy akár lehetne itt a lezárás, mert szinte alig vet fel néhány kérdést.. Bár elég bosszantó kis kérdések azok, amik benne maradnának az olvasóban, de kerek lenne… Viszont így, hogy tudok a folytatásról, megint várhatok éveket, hogy egy hét örömöm legyen;)
http://kockacica.blogspot.hu/2017/03/pierdomenico-bacca…


Népszerű idézetek

Erzsébet_Szászi>!

A szőke letette a kagylót
– Imádom ezt az embert – jegyezte meg, miközben felfedezett néhány újabb ősz hajszálat.
– Pirésről – felelte a szőke, és a gardrób elé lépett. – Közlöd vele, hogy fél óra múlva rázuhan a fejére egy meteorit, mire ő megkérdezi: „Egy cukorral óhajtja a teát, uram, vagy kettővel?”

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: meteorofóbia
Erzsébet_Szászi>!

– Rendben, tehát két lehetőség van – összegezte a tényállást a göndör.
– Vagyis?
– Az első, hogy a főnökünk elitta az agyát.
– És mi a második?
– A második, hogy egy majomhorda fogságban tartja egy preparátor műhelyében, aki kitömött egy sárkányt.

71. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ransom Riggs: Üresek városa
Rick Riordan: Neptunus fia
Jessica Townsend: Nevermoor
Christopher Paolini: Örökség
Neil Gaiman: Sosehol
Tina Markus: Pircsi és a zombizűr
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a szekrény
Póli Matilda: Futó tűz
John Flanagan: Jégföldje