Nevenincs ​és sosemvolt hercegnők 49 csillagozás

Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

A Hercegnőkben szerepel Hamupipőke és néhány más híresség, de főként olyan hercegnőkkel találkozunk a lapjain, akiket méltatlanul elfeledtek.
De ez még nem minden.

A Hercegnőkben különleges történeteket találunk, anekdotákat, titkokat és arcképeket. Néhány megnevettet, néhány ijesztő, és van, ami álmodozásra késztet.
És ez még mindig nem minden.

A Hercegnőkben nem csak hercegnők vannak. Vannak benne napernyők, csókok és kövek is. Kertek, egy herceg, gyászlepkék. Rejtélyek, egy világtérkép. Szerelem. Ahogy az már lenni szokott.
De van még benne más is.

A Hercegnők úgy mesél a hercegnőkről, ahogyan még soha senki, úgy mutatja be őket, ahogyan mások még soha.
És még ezzel is keveset mondtunk…

Eredeti cím: Princesses oubliées ou inconnues

Eredeti megjelenés éve: 2004

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2011
90 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632442945 · Fordította: Pacskovszky Zsolt · Illusztrálta: Rébecca Dautremer

Enciklopédia 10


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

KönyvParfé>!
Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

A könyv néhány mondatban leírja azokat az információkat, amelyeket az adott hölgyről tudni érdemes. Némelyekről olvastam volna még bővebben, de kárpótoltak azok a hosszabb, rövidebb tudnivalókat, melyek magyarázatként szolgáltak egy-egy kifejezéshez. Mikre gondolok? Mondjuk az etikett fogalmára, vagy hogy a tánc miért fontos a hercegnők életében. Rendkívül informatív könyv, így most már tudom, hogy léteznek baldachinos túraágyak, amelyek képesek vitorlás hajóvá változni, és ha ékszert viselsz, nem mindegy milyen kő kerül bele. Sejtelmem se volt ezidáig, hogy a holdköves gyűrűtől elmúlik a csuklás és nincs több csúnya gondolat, se rossz jegy matematikából.
Olvashatsz még különleges történetekről, titkokról, melyek megnevettetnek, vagy épp elszomorítanak.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/01/05/philippe_lechermei…

8 hozzászólás
ziara>!
Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

Különleges könyv, csodaszép illusztrációkkal. Nekem többször a Királylányok könyve jutott eszembe a rajzokról, de ott sokkal egyértelműbbek a szövegek, mint itt. Ez elvont, elrugaszkodott, különleges, de magával ragadó. Adél (egy hét híján nyolc évesen) is nagyon élvezte.

imma P>!
Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

ebből a könyvből tudtam meg, hogy nem sajtszagú a lábam, és hogy összekeverem a filozófiát a víziló fiával, egyszóval végtelenül bájos, és gyönyörűen illusztrált könyv ez.
sajnos az olykor túlzó szamárságokra egyszer-kétszer összevontam a szemöldököm, de ettől az apróságtól eltekintve tökéletes olvasmány. még az is rá van írva, hogy hány éveseknek ajánlják. 6 éven felülieknek. például nekem.

1 hozzászólás
csucsorka IP>!
Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

Jó, most hagyjuk, hogy mennyire régóta vágytam erre a könyvre, mennyire csoda-gyönyörnek tartottam távolról.. nem a csalódás hangján fogok most szólni.

Ez a könyv minden gyönyörű rajza, formája, mérete és ötlete ellenére egy nagy zagyvaság. Szerettem volna felolvasni 4 és 6 éves korosztálynak, el is kezdtük, de minden második szava olyan, mintha 20 év feletti lenne a célközönség.
Ezeket a szavakat szerintem kb. egy hatodikos vagy hetedikes gyerek érti, ő meg már nem hiszem, hogy leül egy ilyennel.

Persze, nekem tetszhetne, de haragszom azokra a mesekönyvekre, amik nem tudnak a gyerekek nyelvén beszélni.
A rímeket is elengedhettük volna.. Három hercegnő leírása rímelt, aztán kettő nem, aztán egyszer csak azt veszem észre, hogy olvasom és megint verselek, de olyan csenevész magánhangzópárocskák voltak azok is, amik voltak, hogy bár ne lettek volna…

Felemás élmény lett, így Mufurcina hercegnő javaslatára Csórika ellopott másfél csillagot; boccs, srácok.

2 hozzászólás
Amrita I>!
Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

Nincs is igazi nyár meg szabadság nagyalakú képes mesék olvasása nélkül! Egyre jobban esik ez a műfaj, különösen hosszas reggeli kávézások mellé. Az adott könyv is jól esett, bár vegyes érzéseim voltak vele kapcsolatban. Volt benne egy csomó igazán ötletes, vicces dolog, különösen a második felében. A hercegnő portrék közül nagyon jót derültem Varangyinán és a hercegnő teszt is mókás volt a végén. Hívogató a piros borító (!) és jó elbogarászni a részletgazdag rajzokon. A könyvnek cselekménye tulajdonképpen egyáltalán nincsen, csak egy képzelt arcképcsarnok, ez engem mondjuk nem zavart, de el tudom képzelni h vannak akiket nem kötne le.
Ami miatt mégsem élveztem teljes mértékben, hogy néha becsúsztak indokolatlan durvaságok, mert sajnáltam a magányosan, távoli szigeten sínylődő ügyetlen hercegnőt és a keserű (és magányos és boldogtalan?) Éj hercegnőt. Furcsa volt, hogy a könyv olyan részvétlen velük szemben, mint vérbeli ügyetlen (hercegnő?) ezen kicsit be is sértődtem, mert miért ne szerethetne meg így egy herceg?! A halál megjelenítése néha nagyon direkt és durva, ez szerintem nem minden gyereknek könnyen figyelmen kívül hagyható és ijesztő lehet. Engem felnőttként is sokkolt, nem erre számítottam.
Problémás a különböző nemzetekre való utalás és a kissé klisés ábrázolásuk, ez megint nem az én tyúkszemem amire rálép, de érzékeny téma, indiánt, romát ábrázolni kimondottan pozitív, de ha már felvállalja akkor jobb lenne rendesen utána járni, hogy ők hogy szeretik ha ábrázolják őket. Ha már a szépiridalomra kacsintgató gyerekiridalomról van szó akkor erre nem árt figyelni.
De összességében üdítő nyári élmény volt, @imma nak köszi a kölcsönzést! :)

1 hozzászólás
gybarbii>!
Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

Minden, amit a herceglányokról, hercegekről, királynőkről, legyezőkről, címerekről, zászlókról, palotákról, étkezésekről, kertekről, erdőkről, állatokról, virágokról stb. stb. tudni érdemes gyönyörű illusztrációkkal kiegészítve! :)

Gabye>!
Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

Az illusztrációk egyszerűen zseniálisak!! A színek és formák mind nagyon rendben vannak és annyira passzolnak a szöveghez. Külön imádtam az egész oldalas bogarásznivaló kéepekt. Aztán ami még tetszett, azok a mottók és a hercegnők nevei..Viszont magával a szöveggel nem vagyok maradéktalanul elégedett. Nekem ez klasszikusan a kevesebb néha több esete. Jobb lett volna kicsit több infót kapni ezekről a hercegnőkről érdemben, nem csak azt az egy-két mondatot, hanem inkább valami mesefélét vártam volna..Ettől függetlenül tetszett, kellemes délutáni lapozgatnivaló volt erre az esős időre.

3 hozzászólás
Szimirza>!
Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők

Ez valami csodálatos volt! Sok mesekönyvet olvastam mostanában, de ez egyik kedvencem lett, mert a történetek is szépek, de az illusztrációk .. nos azok teljesen elvarázsoltak.


Népszerű idézetek

Sicc>!

Emlékeztető:
Jusson eszedbe: nem szabad elfelejtened, hogy mire kell emlékezned!

36. oldal

12 hozzászólás
SophieOswald>!

Aludni annyi, mint ismeretlen történeteket mesélni magunknak.

10. oldal

SophieOswald>!

Duzzogni olyan, mint megpróbálni odébb tolni egy mozdíthatatlan falat.

25. oldal

imma P>!

PISLANT
Lantfajta, amelynek a húrjait szempillákkal kell verdesni.

12. oldal

imma P>!

Több mindenre figyelni kell, ha egyszarvúval akarunk találkozni: a legszebb ruhánkat kell felöltenünk, majd el kell mennünk egy erdőbe, ott pedig le kell ülnünk egy rönkre egy út mélyedésében. Ilyenkor az egyszarvú előbukkan az erdő sűrűjéből. Közelebb jön, fejét az ölünkbe hajtja, és elalszik. Olykor gondjairól vagy kisebb betegségeiről is mesél.

63. oldal, Egyszarvú

Kapcsolódó szócikkek: egyszarvú
3 hozzászólás
Aquarius >!

Az erdőben sok törpe él (általában hetesével)…

64. oldal, Erdő


Hasonló könyvek címkék alapján

Monika Weitze: Mese a rózsaszín elefántról, aki nagyon szomorú volt, aztán újra jobban érezte magát
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Szegedi Katalin: Palkó
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
G. Szász Ilona: Cókmók, a morgolódó szekrénymanó
Timo Parvela: Szerencsekerék
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít
Gévai Csilla: Holdfényszüret