Tidelands (The Fairmile 1.) 1 csillagozás

Philippa Gregory: Tidelands Philippa Gregory: Tidelands Philippa Gregory: Tidelands Philippa Gregory: Tidelands

England ​1648. A dangerous time for a woman to be different . . .

Midsummer’s Eve, 1648, and England is in the grip of a civil war between renegade King and rebellious Parliament. The struggle reaches every corner of the kingdom, even to the remote Tidelands – the marshy landscape of the south coast.

Alinor, a descendant of wise women, crushed by poverty and superstition, waits in the graveyard under the full moon for a ghost who will declare her free from her abusive husband. Instead, she meets James, a young man on the run, and shows him the secret ways across the treacherous marsh, not knowing that she is leading disaster into the heart of her life.

Suspected of possessing dark secrets in superstitious times, Alinor’s ambition and determination mark her out from her neighbors. This is the time of witch-mania, and Alinor, a woman without a husband, skilled with herbs, suddenly enriched, arouses envy in her rivals and fear among the villagers, who are… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Simon & Schuster, London, 2020
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471172755
>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781501187162
>!
Simon & Schuster, New York, 2019
448 oldal · keménytáblás

1 további kiadás


Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

rosemary_goth P>!
Philippa Gregory: Tidelands

Mivel kedvenc írónőmről van szó, természetesen elfogult vagyok. Ő az, akinek a könyveit, ha meglátom a polcon a könyvesboltban, gondolkodás nélkül röptetem a kosárba. off
Aki ismeri a mukásságát, az tudja, hogy minden regénye alapos kutatás ereményeként születik meg. Eddig persze úgymond könnyű dolga volt, hiszen volt miből dolgoznia, a híres történelmi szereplők életéről búven akadt azért kutatnivalója.
Ez a könyv azonban merőben más. De persze Philippa Gregory számára nem okozott nehézséget, hiszen a középkori angol történelem a kisujjában van.
A történetről:
Nem akarok spoilerezni, úgyhogy csak annyit árulok el, hogy szerintem nagyon jól kitalálta, és alig várom, hogy a folytatás is megjelenjen. Én tuti vevő vagyok rá. Teljes mértékben élvezhető, alapos mese, szinte időutazás-élménye lesz tőle az ember gyerekének.
A karakterekről:
Ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Szerethető, és kevésbé szimpatikus szereplők, jól körülírva, természetesen csak annyiban, amennyire a történet szempontjából releváns.
Az írástechnikáról:
Tipikus Gregory. Számomra ő az ÍRÓ (na jó, az egyik). Imádom a történelmi regényeit, így persze az sem kérdéses, hogy ez a könyve is imádatom tárgyává vált. off
Azt hiszem, ha azt mondom, hogy alig vártam, hogy megtudjam, mi lesz ennek a résznek a vége, és aztán, amikor elértem, akkor meg szinte fogaimat vicsorgatva mondtam magamnak, hogy „na ne máááár, nem lehet még vége! Még csak most lendültem bele igazán!”, akkor mindent elmondtam róla.
Imádtam a könyvben, hogy teljesen hétköznapi emberek jelennek meg a lapjain, teljesen hétköznapi problémákkal. Csak persze egy másik korból. Romantikus is, és közben mégsem, amolyan Gregory-s módon, ahogyan tőle már megszokhattuk. Csak annyira, amennyire a szerelem is hozzátartozik az élethez.
Kicsit olyan érzés, mintha bekukucskálnál az ablakon és meglesnéd, hogy ők hogyan élnek/éltek.
Ha szereted az ilyen jellegű történeteket, akkor biztosan nem fog csalódást okozni. Csak ajánlani tudom.

Magyar nyelvű kiadás:
https://moly.hu/konyvek/philippa-gregory-a-fuvesasszony


A sorozat következő kötete

The Fairmile sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Plaidy: Daughter of Satan
Mary Jo Putney: A Distant Magic
M. J. Rose: The Witch of Painted Sorrows
Alison Weir: Anne Boleyn
Marina Fiorato: The Glassblower of Murano
Alison Weir: The Lady Elizabeth
Tracy Chevalier: Girl with a Pearl Earring
Winston Graham: Jeremy Poldark (angol)
Diana Gabaldon: Outlander
Daisy Goodwin: Victoria