The ​Virgin's Lover (The Tudor Court 7.) (The Plantagenet and Tudor Novels 13.) 10 csillagozás

Philippa Gregory: The Virgin's Lover Philippa Gregory: The Virgin's Lover Philippa Gregory: The Virgin's Lover Philippa Gregory: The Virgin's Lover Philippa Gregory: The Virgin's Lover Philippa Gregory: The Virgin's Lover Philippa Gregory: The Virgin's Lover

The ​story of Queen Elizabeth I and her court has been told countlessly in historical fiction. This third novel in a popular series following the machinations and passions of the Tudor court presents lively characters, political intrigue, and soaring emotions swirling around the early years of Elizabeth's reign. Lifelong friend Robert Dudley and Elizabeth share an ardent love affair, but the married Robert is already tainted with a traitor's brush. In addition, his wife, the devoted Amy, will never relinquish him. In tandem with her illicit liaison, Elizabeth conspires with William Cecil, her most trusted counselor, to secure the wealth of her court and country by building a secret cache of gold. The coin of the realm's new value will financially ruin Dudley. Readers already know how history unfolds but will quickly turn pages to the story's end. Elizabeth's manipulations, Dudley's allegiance, and Cecil's political plotting come together in an engaging story. The first two novels… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
HarperCollins, London, 2011
496 oldal · ASIN: B005Z4QUBO
>!
HarperCollins, London, 2005
496 oldal · ISBN: 0007147317
>!
Touchstone, 2005
442 oldal · ISBN: 0743269268

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Genie>!
Philippa Gregory: The Virgin's Lover

Nagyon tetszett, könnyű olvasmány, de azért van mondanivalója. Ez a könyv meghozta a kedvem ahhoz, hogy még több művet (akár szakirodalmat) olvassak I. Erzsébetről. Nagyon érdekes az a sok tény és legenda, ami az ő személyét körbeveszi és amit ez a könyv is latolgat.

Manfred>!
Philippa Gregory: The Virgin's Lover

Magyarul olvastam a könyvet, nagyon tetszett, Philippa hű maradt gördülékeny stílusához. Plusz élményként említeném, hogy a mű során számomra jó néhány szereplő jellemvonása felcserélődött, számos alkalommal nem is tudtam eldönteni ki számomra a legpozitívabb alak.

zbernadett1994>!
Philippa Gregory: The Virgin's Lover

Na most lettem Philippa rajongója. Imádom a történelmet. A 16. század a kedvencem. Igaz, hogy Stuart Máriáért van valami borzalmas megszállottságom, de ez a könyv is nagyon érdekes. Hogyan irányították a férfiak a nagy Szűz Királynőt? Vajon, hogy halhatott meg Amy Dudley? Még, még Philippát :)

Míriel>!
Philippa Gregory: The Virgin's Lover

Érdekes volt Dudley manipulációját lépésről lépésre látni. Hogyan csábítsd el a királynőt, és vond teljes ellenőrzésed és érzelmi irányításod alá. Nem olvastam még semmit Erzsébetről, de a fejemben úgy élt, mint húdefüggetlen és badass hölgyike, aki női bájait is kihasználva vezette Angliát a dicsőség útján. Ehhez képest itt, uralkodása korai szakaszában bemutatva, hogy finoman fogalmazzak: minden nő mögött egy férfi áll. Jelen esetben kettő is kellett, hogy a hisztérikus és rettegő, bizonytalan Erzsébettel valahogy ellavírozzanak a skótok, franciák, spanyolok között. Kíváncsi vagyok, hogy mikor tettek le arról, hogy férjhez akarják adni. Mint tudjuk, ez fontos lépés volt az ország függetlenségének megőrzése érdekében, de itt még senkinek nem jutott eszébe. (És Erzsébet is folyamatosan egy pasiért sírt.)
Szegény Amy meg: hát hülye volt, nincs mit mondani. De ezért sajnálom persze.
Érdekes könyv volt, azt hittem, hogy Philippa Gregory, mint a női jogok szószólója történelmi időkben (A másik Boleyn lány-ban folyamatosan rámutatott, hogy hát igen, a nőknek nincs joguk dönteni semmiben, bárcsak férfinak születtem volna, stb.) Erzsébet alakját arra fogja felhasználni, hogy megmutassa, mire képes egy nő, ha hagyják dolgozni. Ehhez képest Erzsébet alkatilag képtelen volt a stressz elviselésére, és folyamatosan a két pasihoz, Cecilhez (igazi apafigura), meg a szeretőjéhez rohangált. Nem túl hízelgő a női nemre nézve.


A sorozat következő kötete

The Tudor Court sorozat · Összehasonlítás
The Plantagenet and Tudor Novels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alison Weir: Anne Boleyn
Alison Weir: Innocent Traitor
Alison Weir: The Lady Elizabeth
Carolly Erickson: The Unfaithful Queen
Brandy Purdy: The Boleyn Wife
Jean Plaidy: Murder Most Royal
Winston Graham: Jeremy Poldark (angol)
Jean Plaidy: The Kings' Secret Matter
Elizabeth Chadwick: The Scarlet Lion
Marina Fiorato: The Madonna of the Almonds