The ​Taming of the Queen (The Tudor Court 5.) (The Plantagenet and Tudor Novels 11.) 3 csillagozás

Philippa Gregory: The Taming of the Queen Philippa Gregory: The Taming of the Queen Philippa Gregory: The Taming of the Queen

Why ​would a woman marry a serial killer?
Because she cannot refuse…

Kateryn Parr, a thirty-year-old widow in a secret affair with a new lover, has no choice when a man old enough to be her father who has buried four wives – King Henry VIII – commands her to marry him.
Kateryn has no doubt about the danger she faces: the previous queen lasted sixteen months, the one before barely half a year. But Henry adores his new bride and Kateryn's trust in him grows as she unites the royal family, creates a radical study circle at the heart of the court, and rules the kingdom as Regent.
But is this enough to keep her safe? A leader of religious reform and the first woman to publish in English, Kateryn stands out as an independent woman with a mind of her own. But she cannot save the Protestants, under threat for their faith, and Henry's dangerous gaze turns on her.The traditional churchmen and rivals for power accuse her of heresy – the punishment is death by… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Simon & Schuster, London, 2016
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471152429
>!
Simon & Schuster, United Kingdom, 2015
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471132971

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Mesemondó IP>!
Philippa Gregory: The Taming of the Queen

(English review on Goodreads)
Philippa Gregory-t többen támadják a pontatlanságai miatt. Nekem elég pontos volt; a történelmi regény azért regény, mert az író bizonyos fokú szabadsággal nyúl az eresményekhez, és főként a szereplők jelleméhez. Az utószóból kitűnik, hogy a szerző alaposan megfontolta, kit miért ábrázolt úgy, ahogy. Nekem ez elég is volt.
Több ilyen történetre lenne szükség a popkultúrában. Kateryn Parr nem egy Mary Sue; nem csábos, nem szókimondó, nem karakán. Kate Parr túlélő. Hozzámegy egy királyhoz, aki öt feleséget fogyasztott el előtte, és hajlandó bármire – bármilyen áldozatra, bármilyen tettetésre – hogy túléljen. Sokan szidnák érte – de PG regényének a végére, a királyné helyébe képzelve magunkat, olvasva a gondolatait és az érzéseit, szerintem kevesen cselekednének másként, ha za életükről volna szó. Kateryn Parr okos, művelt, büszke nő; de az ő szemében sem a testi szerelem, sem pedig a büszkeség nem éri meg, hogy bitófára menjen érte valaki. Talán ettől még okosabb is a többieknél.
Mesemondóként külön értékeltem a Kékszakáll-utalásokat. Nagyon ráillik Henrikre.
Nagyon jó köny volt, érdekes, izgalmas, és szépen kidolgozott karakterekkel teli. Azt hiszem, Gregory eddigi összes nőszereplője közül Kate áll a szívemhez a legközelebb (talán a Folyók Asszonyát kivéve). Szeretettel ajánlom.


A sorozat következő kötete

The Tudor Court sorozat · Összehasonlítás
The Plantagenet and Tudor Novels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alison Weir: Anne Boleyn
Alison Weir: Innocent Traitor
C. J. Sansom: Tombland
Ken Follett: A Column of Fire
Marina Fiorato: The Madonna of the Almonds
Carolly Erickson: The Unfaithful Queen
Tracy Chevalier: Girl with a Pearl Earring
Margaret George: The Autobiography of Henry VIII
Alison Weir: The Marrige Game