A ​másik királynő (A Tudorok 9.) (Plantagenet és Tudor regények 15.) 56 csillagozás

Philippa Gregory: A másik királynő

Stuart ​Mária, a skótok királynője, bízva unokatestvére, I. Erzsébet királynő jóindulatában, 1568-ban Angliába menekül a skótok felkelése elől. Ám a meleg fogadtatásra számító Mária hamarosan házi őrizetben találja magát a legfőbb angol lord, George Talbot, Shrewsbury grófja és annak friss arája, Bess grófné foglyaként. Az angol pár örömmel vállalja a másik királynő őrizetét, annak reményében, hogy a Tudorok királysága alatt sok hasznuk származik majd ebből. Amint azonban Mária átlépi küszöbüket, életük veszélyes fordulatot vesz.
Megdöbbenve veszik észre, hogy otthonuk az Erzsébet királynő elleni összeesküvések központjává válik, ahol titkos levelek százai jönnek-mennek, kémek rejtőznek még a spanyolfalak mögött is, s hirtelen az egész keresztény világ figyelme illusztris vendégük – vagyis inkább foglyuk – felé fordul. Erzsébet tanácsadója, a saját kémhálózatára támaszkodó William Cecil ördögi elszántsággal veszi kezébe az irányítást és számol le mindazokkal, akik királynője… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Cartaphilus, Budapest, 2012
460 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632662688 · Fordította: Mészáros Viktor

Most olvassa 2

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Narutofan98 P>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Lehet kezdek kiégni egy kicsit a Tudor-korból, bármennyire is imádom az erről szóló történeteket. Stuart Mária története jó volt, nagyon is élveztem, hiába tudom, hogy mi lesz a végzete a skótok királynőjének, aki szívem csücske volt Az uralkodó című sorozatban. Maga a kötet jól volt megírva, viszont néha elvesztem a részletekben.

Bur3sz>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Annak ellenére, h a kedvenc írónőm, ez a regény nem a legjobban sikerült számomra. Nehezen vettem a hármas tagolást. Igaz, a végére belejöttem, ám mégis azt mondom, olvastam Phylippatól jobbat is.

2 hozzászólás
cinegér>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Sokkal rosszabbra számítottam, mint amilyen volt.Úgy tűnik a pesszimizmusnak is meg van az előnye :). Az igazi gond az volt, hogy túl lassan haladt a történet és a lényegről igazán nem volt szó, hogy hogy jutott el Mária a vérpadra, mintha ez mellékes lenne.
És ami még zavart az a szóismétlés, bár ez lehet fordítási hiba is.

Szilka159>!
Philippa Gregory: A másik királynő

A Tudorok sorozat minden könyvét imádtam, kivéve ezt. Eléggé untam én is, ahogy itt néhány értékelésben olvastam. A hármas tagolással nekem nem volt bajom, volt a sorozatban ilyen már. A cselekmény nem túl fordulatos, alig történik valami. Csak becsületből és kíváncsiságból olvastam végig, de hiába, mert az csak elnagyoltan derült ki, hogy ért véget Mária élete.

Keikorca P>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Nagyon jó volt a hármas tagolás, hogy több nézőpontból láthat rá az ember ugyanarra a problémakörre és így még világosabbá válik, mennyire labilis volt Mária helyzete.

doszka>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Szerintem ilyen értékelést még sosem adtam PG könyvre. Ha nem az övé lett volna, valszeg le is teszem, de így, hogy a széria utolsó része volt, végignyögtem. Több, mint 1 hónap alatt, mert mellette olvastam érdekesebb könyveket is.
Nem jött be a tagolás sem és most a történet sem kötött le és mindezt nagyon nagyon sajnáltam, mert az eddigi könyvei tetszettek.

Vikiwi>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Nem volt ez rossz – csak jó sem.
Pedig én valóban szeretem PG könyveit, de ezzel már ott kezdődtek a gondok, hogy nem voltak szimpatikusak a szereplők(főleg Mária nem), így az elejétől kezdve élvezni sem tudtam.
A nagyobb gond azonban, hogy unalmas volt. Az egész könyv abból állt, hogy költöztek egyik várból a másikba. Nem érdekelt, valljuk be őszintén.
Mindegy, remélem a következő jobb lesz! :)

Törökmogyoró>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Izgalmas és érdekes könyv. Tudor Erzsébet uralkodásához hozzá tartozik a Stuart Máriával folytatott „háború”. Ez a könyv az ellentétük végkifejletével ismertetett meg. Zseniális volt Philippa Gregory ezen műve is, akár csak a többi. Többet tanulok belőlük, mint amennyit a tőri órákon tanultunk. =)

adry>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Nekem ez ugyanannyira tetszett, mit az előző részek. A hangulata ugyanolyan izgalmas, érzelmekkel dúsított mint eddig. Nem csalódtam benne! Mondjuk az érződik, hogy más a fordító.

Silmantin>!
Philippa Gregory: A másik királynő

Érdekes olvasmány volt, és rengeteg új információval gazdagodtam a XVI. századi Angliáról és magáról Stuart Máriáról is.


Népszerű idézetek

Törökmogyoró>!

Bárkit meg lehet kérdezni, aki szép hercegnőt szeretett! Nem lehet azt tudni, mit gondol az ilyen.A hercegnők természete rejtélyes, ellentmondásos, kiismerhetetlen, mint a tenger.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alison Weir: Lady Jane
Alison Weir: Lady Elizabeth
Alison Weir: Boleyn Anna
Winston Graham: Demelza
Daisy Goodwin: Viktória
Carolly Erickson: Néhány boldog óra
Carolly Erickson: A hűtlen királyné
Marina Fiorato: A Mandulaliget Madonnája
Emily Hart: A zabolátlan
Ken Follett: Az idők végezetéig