Mire ​megyünk Istennel? 5 csillagozás

Philip Yancey: Mire megyünk Istennel?

Vajon mit nyer a hitéből az üldözött kínai paraszt, az egyetemista, aki túlélte egy ámokfutó vérontását, az egykori szexrabszolga, és az apartheid áldozata, akit megfosztottak szeretteitől? Philip Yancey legújabb könyvében tíz embert próbáló helyzetről tudósít, ahol nemcsak újságíróként, hanem a kegyelem üzenetének közvetítőjeként is jelen volt. Benyomásai, amelyeket a helyszínen elhangzott előadásai szövegével egészít ki, bemutatják, mihez kezdenek hitükkel a keresztények ebben a sokszínű világban, a legképtelenebb élethelyzetekben ma, a 21. században.

Eredeti cím: What Good is God

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Harmat, Budapest, 2012
310 oldal · ISBN: 9789632881218 · Fordította: J. Füstös Erika

Enciklopédia 4


Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Népszerű idézetek

>!
Véda MP

[…] Isten úgy szeret, ahogy vagyok. Mindenki más feltételeket állít. […] Egyedül Isten szeret úgy, ahogy vagyok.

86. oldal

>!
Gwener

Az egyház magatartásán nem más, mint Isten hírneve áll vagy bukik. A világ szeme rajtunk, mégis milyen gyakran ejtünk foltot ezen a hírnéven! Bírálóink kárörömmel hibáztatják Istent a követői által elkövetett súlyos hibákért.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyház · Isten
>!
Gwener

Isten megteremtette az anyagi világot, minket a közepébe ültetett, ő pedig testet öltve ellátogatott közénk. Az a legkevesebb, hogy hálásak vagyunk érte.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isten
>!
jendre P

Ellie Wiesel Nobel-díjas író egyszer egy közismert rabbival beszélgetett, és feltett neki egy kérdést, ami régóta nem hagyta már nyugodni.
– Hogyan tud hinni Istenben Auschwitz után, rabbi?
A rabbi egy hosszú percen át hallgatott, majd alig hallhatóan azt felelte:
– Hogyan lehetne nem hinni Istenben Auschwitz után?
„Mi maradna nekünk Isten nélkül ebben az Auschwitz által elsötétített világban?” – kérdezi Wiesel.

38. oldal

>!
Véda MP

-Tudják-e, hogy Jézus beszélt a szakmájukról? Felolvasom mit mondott: „Bizony mondom néktek: a vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában.” Jézus kora vallási vezetőihez intézte szavait. Vajon mit érthetett ez alatt? Vajon miért épp a parázna nőket emelte ki?
Néhány perc csöndet követően egy fiatal kelet-európai nő szólalt meg tört angolsággal:
– Mindenki számára létezik olyasvalaki, akit lenézhet. Kivéve minket. Mi a lehető legmélyebben vagyunk. A családunk szégyell minket. Nincs a világon olyan anya, aki azt mondaná a kislányának: „Kicsim, szeretném, ha prosti lennél, amikor nagy leszel!” A legtöbb országban törvényszegésnek számít, amit csinálunk. Higgye el, pontosan tudjuk, mit gondolnak rólunk az emberek! Kurvának, szajhának, lotyónak, cafkának neveznek minket. És annak is érezzük magunkat. Nálunk senki sincs mélyebben. És az, akinek már nincs lejjebb, néha segítségért kiált. Ezért örülünk, ha Jézus jön és segít. Talán ezt akarta mondani.
Igen, talán ezt.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jézus Krisztus · prostituált
>!
Lyanna P

Jézus radikálisan más üzenet hozott. Eszerint nem azt kapjuk, amit érdemlünk, hanem épp az ellenkezőjét. Büntetést érdemlünk, és megbocsátást kapunk, Isten haragja járna nekünk, de ő a szeretetét kínálja. A fajok, kultúrák, osztályok, nyelvek, vallások által megosztott világban Jézus a világegyetem leghatalmasabb energiáját, a kegyelem erejét engedte szabadon. Ez ad új reményt az erőszakos és megosztott világnak.

288. oldal

>!
Véda MP

-Isten jóságában gond nélkül tudok hinni – mondta.- Csak azt nem tudom, mire megyek vele.
Meghallgattuk az érveit, többféle válasszal is előrukkoltunk, de ő úgy hessegette el valamennyit, mint holmi idegesítő rovarokat.
Hetekkel később Dalas Willard háromszáz oldalas könyvét böngészve megakadt a szemem egy mondaton. „Az isteni teljesség felé haladva semmi olyan nem történt és nem is történhet velünk, amit ne lehetne jóvátenni.” Megmutattam ezt a mondatot a barátomnak.
-Ehhez mit szólsz? – kérdeztem. Elfogadod, hogy valamire mégiscsak mehetünk Isten jóságával, mert semmi sem jóvátehetetlen?
-Talán- felelte, és szomorkás tekintetében mintha felcsillant volna a remény. – Talán még az én helyzetemre is létezik jóvátétel.

39. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

David Wilkerson: Kés és kereszt
Thomas Jeier: Volt egy álmuk
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Ördögh Szilveszter: Koponyák hegye
Győrfi Károly: Keresztényüldözés a 21. század elején
Timothy Dailey: A feltámadó Apokalipszis
Győrfi Károly: Európa értékrendi válsága, úton a vég felé
Fenyvesi Theresa: A fehér vándorsirály
Nicole Legian: A tigris ökle
Pak Janmi: Élni akartam