Feltárul… ​Az ókori Egyiptom 1 csillagozás

Philip Steele: Feltárul… Az ókori Egyiptom

Lépj vissza az időben az ókori Egyiptom világába, és fedezd fel e rejtélyes, 3000 éves civilizáció titkait! Ismerd meg az egyiptomiak kultúráját, hiedelmeit, és lépj be az aranyozott tetjű piramisok, mumifikált fáraók, furcsa temetési szertartások és leleményes sírrablók lenyűgözővilágába!
A változatos feladatok segítenek életre kelteni a múltat – kis vitorlást építhetsz, amely a Níluson is megállni a helyét, megalkothatod a saját vízórádat, és süteményt is süthetsz egy évezredes egyiptomirecept alapján.

>!
Egmont-Hungary, Budapest
64 oldal · ISBN: 9636273898 · Fordította: Bakon László, Schwanner Zita

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Katherine_Grey
Philip Steele: Feltárul… Az ókori Egyiptom

Az angol szerző ismeretterjesztő műve igazi játékoskönyv. 64 oldalon olvashatunk Egyiptom lakóiról, tájairól, kultúrájáról és művészetéről, ám a hagyományos információszerzést 15 ötletes feladat kíséri. A könyvet forgató olvasók megtanulhatják kezelni az időszalagot, leolvasni egy térképet, készíthetnek papír fáraókoronát és papiruszcsónakot, megalkothatják egy egyiptomi ház és egy piramis makettjét, agyagozhatnak színes lótuszcserepet Ehnaton-módra, díszes kanópuszedényt és riasztó udzsat-szemet, csinálhatnak maguknak egyiptomi tükröt és valódi vízórát, összeszerelhetnek egy saját sadufot vagy egy szisztrum-csürgőt, rajzolhatnak és játszhatnak mozgatható fejű oroszlánnal vagy saját készítésű mehent, kitüntethetik magukat házilag alkotott aranyléggyel, vagy megsüthetnek egy egyiptomi süteményt, a mézes-köménymagos csigát. Emellett rengeteg jó minőségű, nagyméretű fénykép, rajz, sírfestmények, szobrok és régészeti leletek rekonstrukciói, magyarázó ábrák és fogalomjegyzék található a könyvben: igazi, élményszerű ismerkedés lehet végigolvasni, végigjátszani a kötetet, s így közelebb kerülni egy sok ezer éves kultúrához.


Hasonló könyvek címkék alapján

Terry Deary – Peter Hepplewhite: Őrült egyiptomiak
Christiane Desroches-Noblecourt: Tutanhamon
Dieter Kurth: Az ókori Egyiptom titkai
Tony Wolf: Az egyiptomiak
Anne Millard: Nagy civilizációk
Joyce Tyldesley: Egyiptom
Romano Solbiati: Egyiptom/Athén/Róma
Matthias Raden: Ókor
Cath Senker: Az ókori Egyiptom 30 másodpercben
Joyce Tyldesley: A múmiák titkai