Mortal ​Engines (Mortal Engines 1.) 13 csillagozás

Philip Reeve: Mortal Engines Philip Reeve: Mortal Engines Philip Reeve: Mortal Engines Philip Reeve: Mortal Engines Philip Reeve: Mortal Engines Philip Reeve: Mortal Engines

London is hunting its prey.

For too long, London has been hiding in the hills, safe from bigger, faster, HUNGRIER cities.
Now London must feed.

But as the chase begins, events within the walls take a sinister turn…

The breathtaking first instalment of the award-winning MORTAL ENGINES quartet.

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407189147
>!
Marion Lloyd, 2011
388 oldal · ASIN: B005EM8O5W
>!
Scholastic, New York, 2007
294 oldal · ISBN: 9781407106199

1 további kiadás


Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mesemondó I>!
Philip Reeve: Mortal Engines

Most mondjam azt, hogy brit az író, és meglátszik?…
Nagyon tetszik a világ, amit a szerző felépített. A pörgő történet mellett is van ideje mindenféle apró részleteket bemutatni, rengeteg helyszínt megjeleníteni, a messzi jövő kulturális sokféleségét kiszínezni. Teszi ezt pedig rengeteg nyelvi leleménnyel, sok apró rejtett utalással, és érzékletes leírásokkal. Már a könyv felénél éreztem, hogy szeretnék még sok más történetet is olvasni, amik ugyanebben a világban játszódnak.
Bár a szereplők jórészt kamaszok, a könyvet egyáltalán nem éreztem „YA” hangulatúnak. Sőt, a vége felé eléggé eldurvult, megtartva a világ sajátos ízét, és meglehetősen súlyos döntések születtek mindenki részéről. Több szereplőt nagyon megszerettem, és hála az égnek egyiküknek sem volt „Chosen One” szindrómája, amitől a sorsuk is rögtön jobban érdekelt. Voltak, akikről szívesen olvastam volna többet is; lehet, hogy majd még fogok.
A világ annyira steampunk, amennyire steampunk lehet valami egy posztapokalpitikus Londonban. Nem volt agyonnyomva technoblablával, de sokszor a szerző az olvasóra hagyta, hogy fejtse meg, mit jelentenek az egyes kifejezések (amit én személy szerint élvezek). Bár a távoli jövőben játszódik a sztori, a világ érdekes egyvelege mindenféle történelmi és popkultúra utalásoknak, anélkül, hogy az ember arcába tolná őket.
A sztori feszes, a világ pedig lenyűgöző. Biztos, hogy olvasom tovább.

1 hozzászólás
PatyiMoly>!
Philip Reeve: Mortal Engines

Annak ellenére, hogy számomra, mint gyakorlott Vörös Pöttyös olvasó számára, voltak a regénynek kiszámítható részei…
Egyszerűen elképesztő, hogy Philip Reeve micsoda világot teremtett meg ebben a könyvben.
A mozgó városok.
A város eszik várost elmélet.
A felosztott társadalom.
A hatalom gyakorlása.

Szavakat nem találok erre a képzelőerőre.
Maximum csak annyit tudok mondani, hogy
jöhet a második kötet!

Mert Hester Shaw egy rendkívül életerős, szerethető karakter.
Mert Tom képes volt fejlődni, és túllépni önmagán.
És mert a szereplők kidolgozottsága – emelem kalapom.
Megnyert.
Köszönöm!

Lish>!
Philip Reeve: Mortal Engines

Nekem ez tetszett! Tény és való, hogy a karakterek és a köztük lévő kapcsolatok kidolgozottsága nem tökéletes, erre lehetett volna még időt szánni (Tom olyan egyszerű, mint a faék, ezen nincs mit szépíteni, és a többiek is csak ímmel-ámmal nevezhetőek igazi, jól megfogható szereplőknek, inkább az alapok vannak csak meg majdnem mindenkinél), ennek ellenére én szívesen olvastam és jó kikapcsolódást nyújtott a könyv. Remélem a további részekben előjönnek a most hiányolt részletek spoiler. Ez az elképzelt világ a guruló városokkal és sok egyéb steampunkos kellékkel engem megvett magának, biztosan folytatom a sorozat olvasását.
Egyébként én is a film miatt keveredtem ide :) Láttam az előzetest a moziban, és a látványvilág nagyon megfogott, biztos voltam benne, hogy könyv alapján készült, úgyhogy meg is kerestem gyorsan :) Meg fogom nézni, nagyon kíváncsi vagyok, mit hoztak ki a történetből a filmvásznon.

>!
Marion Lloyd, 2011
388 oldal · ASIN: B005EM8O5W
Banditaa P>!
Philip Reeve: Mortal Engines

Nahát! YA is, disztópia is, mégis mennyire más!
Már az alapötlet is nagyon eredeti, ugyan a történet néha picit meseszerű, de a vége engem például porrá tört, abszolút nem ezt vártam. Azt gondoltam, hogy a végére lesz egy csavar, a főszereplők összekerülnek és a következő kötetekben együtt kalandoznak, harcolnak, stb. spoiler Szóval van most egy unhappy ending, én meg félek belekezdeni a következő kötetbe, tudván, hogy Reeve bármikor fejbe vághat – és meg is teszi.
Ilyen YA-t, sokat!

Amare>!
Philip Reeve: Mortal Engines

A film trailerjének kijövetele óta érdekelt a könyv és most végre ljutottam ahhoz hogy elolvassam. Ritkán van az hogy nagyon tetszik egy cselekmény hajtotta történet, de ez elnyerte a tetszésemet. Az ötlet baromi kreatív, elképzelni sem tudom, hogy születhetetett meg az író fejében. A történelme színes, ahogy a karakterei is. A kedvenc karakterem a múzeumi igazgató volt, sajnálatos számára a könyv vége ebből a szempontból, meg majdnem minden más szempontból is. Az is tetszett, hogy a sztori Európában játszódik és Amerika az ameik üresen áll, általában a könyvekben ez mindig fordítva van.

FitzwilliamDarcy667>!
Philip Reeve: Mortal Engines

Igazából jó volt a könyv. Pont ennyit tud, egy jó könyv ami nem is akar igazán több lenni. Van egy teljesen jó világa, amit nagyon jól felépít és bemutat, van egy kis történetecske több szálon futtatva, de nagyon gyorsan pörgetve. Ezt emelném ki igazán, hogy a könyv nem lassít le egy pillanatra se, mindig történik valami ha nem is akció akkor is kiderül valami ami lendíti a történetet. A karakterek is okésak mindenki fejlődik valamennyit, viszont a halálok annyira jelentéktelennek vannak beállítva, hogy az már kicsit zavaró. Megesik egy haláleset és már tovább is léptünk. Valentine-nál pedig egyáltalán nem éreztem hogy nagy hatással lettek volna rá az események és teljesen máshogy reagált mint amit a karaktere addig képviselt. Összességében jó volt ez, nagyon gyorsan lehet vele haladni és kellemesen elvan a maga kis kényelmes átlagosságával.

takiko P>!
Philip Reeve: Mortal Engines

Posztapokaliptikus sztorikból hatalmas dömping van mostanában. Nehéz újat mutatni ebben a témában, ahhoz hogy egy ilyen történet újszerűnek hasson, vagy totálisan egyéni alapötlet kell, vagy legalább annyi, hogy a szereplők egyike-másika érdekes, szerethető, izgalmas személyiség legyen. Szerintem ebben a történetben egyik sem volt meg.
Tom meglehetősen bugyuta főhősnek bizonyult, Hester talán érdekesebb volt, de sokat róla sem tudtunk meg. A történet vége egészen izgalmasra sikerült, de… nekem ez kevés volt. A háromnegyedét untam.


A sorozat következő kötete

Mortal Engines sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Philip Pullman: Northern Lights
James Dashner: The Maze Runner
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Suzanne Collins: Mockingjay
John Marsden: The Dead Of Night
Patrick Ness: Monsters of Men
George Mann: The Affinity Bridge
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Marissa Meyer: Scarlet (angol)
Catherine Fisher: Incarceron (angol)