A ​ragadozó aranya (Ragadozó városok 2.) 6 csillagozás

Philip Reeve: A ragadozó aranya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Anchorage a nagy jégmezőn menekül.

A magasból egy apró, viharvert léghajó közeleg. Utasai, Tom és Hester a már nem létező Londonból jutottak el idáig. Ellenségektől és a múlt árnyaitól üldözve, sötét titkokkal a szívükben kikötőt keresnek. Ám Anchorage nem a várva várt biztos menedék. A járvány sújtotta, szellemektől kísértett város a halott kontinens, Észak-Amerika felé tart, útját pedig tűzvihar és halálos veszély övezi.

A Ragadozó városok sorozat második része, A ragadozó aranya Philip Reeve lélegzetelállító világába viszi el újra az olvasót, ahol csak a legerősebb maradhat életben, miközben az emberi civilizáció felfalja önmagát.

>!
Cartaphilus, Budapest, 2019
320 oldal · ISBN: 9789632666891 · Fordította: Acsai Roland
>!
Cartaphilus, Budapest, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632666372 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Hester Shaw


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

>!
ValerinLanz P
Philip Reeve: A ragadozó aranya

Szinte felfoghatatlan, ami ebben a kötetben történt. A csendes kezdetet leszámítva csak kapkodtam a fejem ide-oda.
A borító nagyon szép lett, remélem a folytatásoknál is megmarad ez a koncepció. A címet imádom, a magyarázatot tekintve még inkább spoiler, és mintha az egész történet izgalmasabb lett volna, mint az első kötetben. De talán csak én éreztem így.
Jó volt újra Tomról és Hesterről olvasni. Örültem, hogy túlélték a megpróbáltatásokat spoiler, és itt azért egy kicsivel már idősebbek is voltak szerencsére. Hester még mindig vagány, Tom pedig ugyanaz az aranyos, kedves srác, de szerencsére a naivitását levedlette.
Üldözésük közepette érkeznek egy mozgó városba, Anchorage-be, ami Amerika felé tart. spoiler Itt kezdődtek a problémák, itt jutott eszükbe hőseinknek, mennyire különböznek. Mert Tom végtére is történész, szívesen maradt volna a városban Freyával, de Hester meg a levegőbe vágyott. spoiler Jaj, Hester, komolyan? Rendben, teljesen érthető, hogy bepöccentél, de ilyet tenni… De a következő döbbenet még csak ezután jött, és nem hittem a szememnek. spoiler
Izgalmas volt a kötet második fele is, és a végén örültem, hogy Freya is megváltozott, és leszállt a magas lóról. Kedvencem Tom és Hester mellett most Caul volt, az Elveszett Fiú. spoiler
A vége… na, az kicsit érdekesre sikerült. spoiler Szóval most enyhén tartok a folytatástól, de kíváncsi vagyok, innen milyen irányba megyünk tovább.


Népszerű idézetek

>!
Melinda_Kléri 

Caul még erősebb bűntudatot érzett, amiért kedveli a szárazokat. Annak kellett volna örülnie, hogy az Elveszett Fiúkhoz tartozik. Hogy a Bácsikának dolgozhat. A Mindent Jobban Tudó Bácsikának.

>!
Melinda_Kléri 

A lány gyerekkora óta csak magára számíthatott, és bár tudta, hogyan ugorjon fel egy száguldó városra, hogyan kapjon el és nyúzzon meg egy macskát, és hogy rúgjon meg egy rablót ott, ahol a legjobban fáj, történelmet sohasem tanult.

Kapcsolódó szócikkek: Hester Shaw

A sorozat következő kötete

Ragadozó városok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George Mann: Mechanikus London
Vivien Holloway: Végtelen horizont
M. R. Carey: Kiéhezettek
Catherine Fisher: Incarceron
China Miéville: Perdido pályaudvar, végállomás I-II.
David Mitchell: Felhőatlasz
Naomi Alderman: A hatalom
Dan Abnett: Mindhalálig
Dan Abnett: Légió
Marissa Meyer: Scarlet