Karlstein ​gróf 47 csillagozás

Philip Pullman: Karlstein gróf

Kedves Olvasó! Betábláztad már az őszi szünetedet? Mit szólnál egy kis kiránduláshoz a svájci hegyekbe? Élményhétvége a boldog békeidőkben, a romlatlan természet lágy ölén: lövészverseny, bűvészparádé… Hmm? Kiváló sör és kolbász mellett ráadásul vérpezsdítő házi bonyodalmakkal is szolgál a Víg Vadász fogadó: ármány, szerelem, ami belefér (olyan forgalma van, hogy asztalt-szobát foglaltatni erősen javallott, de mivel nem lehetséges, bízzunk az intézmény hallatlan rugalmasságában.) Aki olvasta már Philip Pullman más könyveit, tanúsíthatja a szerző ötletgazdagságát, ezért is figyelemre méltó, hogy fantázia ide, fantázia oda, ő is a legutolsó kis cselédet ugrasztja mindenért…

Eredeti megjelenés éve: 1982

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2003
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635479794 · Fordította: Borbás Mária

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

krlany I>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Ez egy egydélutánra való ifjúsági regény. Kellően fordulatos és izgalmas, van benne kísértetlovas, és rémmesének sem utolsó, de azért eléggé kiszámítható. Jól szórakoztam, de azért maradandó élményt nem okozott.
Pullmantól még nem olvastam semmit, de már akartam, és most ez akadt a kezembe, bármennyire is mással kellene kezdeni az ismerkedést. Egyelőre még nem látom, hogy miért szeretik oly sokan, de biztosan majd egyszer annak is eljön az ideje..

10 hozzászólás
Judyt IP>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Bár ez a történet „csupán” 78%-os értékelésen áll jelenleg, nekem mégis belopta magát a szívembe. Az elején ugyan kicsit vontatott, emiatt lassabban is haladtam, de a karakterek többsége jólelkű teremtés és bizony többen vannak, akiknek sütnivalója is akad.
Igazi ifjúsági, kalandos hangulatú rémtörténet ez, a keresztutak legendájának megelevenedésével.

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2003
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635479794 · Fordította: Borbás Mária
lenne P>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Jó kis mese volt. Az előszóban olvashattuk, hogy eredetileg színdarabnak készült, és annak tökéletes is lehetett. Pullman többi könyvéhez képest annyira nem átütő, de mindenesetre aranyos. @Veron-nak nagy köszönet a kölcsönadásért!

Lahara IP>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Nem olyan volt, mint amire számítottam, de kellően kalandos, pont októberi éjszakákra való könyv valaki olyannak, aki szereti a gyereknek írt könyveket.

padamak>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Nagyon izgalmas kis kaland, főleg így havas téli napon/éjszakákon olvasva. A történet jól követhető és folyamatosan fenntartja az érdeklődést/feszültséget, amihez hozzájárul a fejezetek felütéssel sürgető „lezárása”. A szereplők átláthatóak és könnyen megszerethetőek, szinte valamennyivel azonosulni lehet – köszönhetően a könyv egyik zsenialitásának: a közepére tudatosan megszerkesztett több szereplő által E/1-ben elmondott eseménysor-füzérnek. spoiler Élveztem és jól esett.
Iskolai lyukasórákon, várakozás idején és a jó meleg ágyban is kiváló olvasmány volt. Ajánlom téli figyelmetekbe!

Veron P>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Mese Pullman-módra:) Nincs olyan mély mondanivalója, mint az északi fénynek, de azért szórakoztató kis mese, sztem fiatalabbaknak is….

Gyalogkakukk>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Hogy saját karcomra válaszoljak: nem, nem érdemelte meg a kidobást ez a könyv, akárki is tette! Ez egy teljesen korrekt kis mese(?)-kaland(?)-rém(?)-regény. Nem formabontó, nem újszerű, nem váltja meg a világot… De nem is ez volt a célja, hiszen eredetileg középiskolai színdarabnak íródott (ez azt hiszem, nem akkora poénlelövés, az előszóban olvasható), ott pedig jobban számít, hogy színes, izgalmas, pergő legyen a történet. És ez könyv formában is sikerült: szinte egy ültő helyemben kiolvastam. Aki egy könnyed olvasmányra vágyik (különösen, aki szereti a telet és a hideget ;)), annak tiszta szívből ajánlom.

Kisildikó P>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Nagyon aranyos mese, van benne pár végletes jellem, akiknek a gondolkodásmódján jókat nevettem.
Alapvetően nem szeretem az ilyen könyveket (ezért kapott csak három csillagot), de esti mesének kiválóan alkalmas. (Persze nem a legkisebbeknek, annál ijesztőbb.)

pat P>!
Philip Pullman: Karlstein gróf

Ez a könyv nem volt annyira jó, mint amit az Úr Sötét Anyagai trilógia érdemdús szerzőjétől várna az ember. De egyet meg kell hagyni: ha fagyról, hóról, sötét éjszakáról van szó, abban Pullman verhetetlen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Cressida Cowell: Így lopd el egy sárkány kardját
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!
Acsai Roland: Hunyadi László
Marcus Sedgwick: Vízözön és vesztegzár
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
Geronimo Stilton: A nagy dinoszauruszverseny
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
P. L. Travers: Mary Poppins