A ​Kőisten ébredése 16 csillagozás

Philip José Farmer: A Kőisten ébredése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ulysses Éneklő Medve a huszadik század legvégén atomhasadással kísérletezik, s a tudós szó szerint kővé változik. Évmilliók múlva „ébred fel” álmából, amikor egy villám belecsap a kőszoborba. Az eltelt idő alatt a világ drasztikusan megváltozott, és Ulysses rádöbben, hogy istenként imádja egy elkorcsult faj. Mivel úgy hírlik, él valahol e világon egy nő, aki hozzá hasonló, a megelevenedett isten elindul, hogy felkutassa. Csakhogy létezik egy Fa, Wurutana, a Kőisten népének ősellensége, melynek lombjai az egekbe, a gyökerei pedig a pokolba jutnak. Ulyssesre vár a feladat, hogy legyőzze a Fát és furcsa lakóit, s hogy fenekestül felforgassa a poklot és a mennyet egyaránt. És ez nem könnyű feladat – még egy isten számára sem!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris könyvek

>!
Cherubion, Debrecen, 1994
190 oldal · ISBN: 9637841288 · Fordította: Nemes István

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Noro
Philip José Farmer: A Kőisten ébredése

Ahogy Farmerhez illik, ez a könyv is szinte groteszkbe hajlóan ötletes, eredeti világot mutat be. Bár a történet középső része eléggé lineáris, és a szereplők is viszonylag egyszerűek, egy ilyen rövid kis könyvet a bizarr világ, és annak roppant színes leírása önmagában is elviszi a hátán.

>!
Melani
Philip José Farmer: A Kőisten ébredése

Ez egy tök jó könyv, nagyon tetszett. Igaz, hogy régi, de elég érdekes. Jó az alapötlet, és a történet is jó, én csak azt rónám fel neki, hogy tovább is folytatódhatott volna. Egy nyitva hagyott lezárása van, ha úgy nézzük, akkor kerek történetet kapunk, de a végét mi magunk adhatjuk hozzá, az már nincs leírva.

>!
Morpheus
Philip José Farmer: A Kőisten ébredése

Elég gyenge, igazából semmi értelme nem volt annak, hogy az elejétől a végéig csak háborúztak. Kiváló (sic!) gyilkolós számítógépes játékot lehetne belőle készíteni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After – Túlélők világa
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Ann Aguirre: Horda
James Dashner: Az útvesztő
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája
Stephenie Meyer: A burok
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn