A ​bestia képmása (A bestia képmása 1.) 32 csillagozás

Philip José Farmer: A bestia képmása

Childe magándetektív. Hozzászokott már, hogy mások dolgába üsse az orrát, bármily mocskos ügy legyen is az. Azonban a gyomorfelkavaró rémségekre nem készült fel, melyek a sűrű Los Angeles-i szmogban várnak rá, miközben pályafutásának leggusztustalanabb ügyében nyomoz. Ébren éli át a szexuális brutalitás és természetfölötti bestialitás lidérces álmát; viszonyba keveredik egy kígyóasszonnyal; egy disznó formájú nő leli benne kedvét; és amikor lefekszik egy kísértettel, rádöbben, hogy olyan nő karjaiba került, aki most akarja kiélni minden vágyát, melyet több száz évnyi szellem formájú kitaszítottsága miatt elfojtani kényszerült. De mit tehet ez ellen Childe? Hogyan mondhatná el a rendőrségnek, hogy egy másik univerzumból érkező szexőrült vámpírok és farkasemberek tömegét fedezte fel…

Eredeti cím: The Image of the Beast

Eredeti megjelenés éve: 1968

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1992
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637457283 · Fordította: Nemes István

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

rex501>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Nem volt annyira rossz, mint azt ahogyan vártam. Igaz, nem sikerült lesokkolnia a történetnek, de azért volt néhány olyan jelenet, ami tényleg undorító volt számomra. A sok horrorisztikus elem ellenére sem éreztem borzongást, így ez számomra egy elég gyengécske történet. Érdekesnek találtam viszont azt, hogy hogyan is kerülnek a különböző szörnyetegek az emberek világába. Azt hiszem, hogy el fogom olvasni a folytatását is.

Morpheus>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Igazán különleges, erotikus sci-fi, sőt akár perverznek is mondható. A maga műfajában szerintem egyedülálló. Kár, hogy a második része került a kezembe először, az túlságosan mélyvíz volt akkoriban, visszatekintve az adott pontszámra. Ám mégis furdalta a kíváncsiság az oldalamat, mi lehet az előzmény? Hú… Hát igen. Félelmetes, buja és forró, mint a katlan. Csak bátor embereknek ajánlom! :D

Roszka>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Azt hiszem, amikor ez íródott, sokkal nagyobbat szólt, mint manapság!
Jól megírt történet, szexel és horrorisztikus elemekkel megtűzdelve.

DittaV P>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Nos… hm… Hamar végeztem vele, nem izgultam magam halálra tőle, még azt sem mondanám, hogy undorodtam, mert ma már kb. minden effélét megírtak újra és durvábban. A maga idején lehet, hogy ez sokkolt valakit, engem nem igazán, sőt a magam részéről többet vártam volna, ha már horror, de hát nem… Na, szóval nem vártam sokat, nem kaptam sokat… Az író többi könyve nem érdekel a jövőben… A karakterek felejthetőek voltak, senkiben sem volt extra… A főszereplő szánalmas, ha mondhatok ilyet… Utálja a társát, aki megöltek, de azért muszáj nyomoznia, miközben a rendőrség és mindenki más is szarik az egészre… Ah… na mindegy már, kár a szóért.

Haarkon>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Philip Jose Farmer A bestia képmása című „műve” csaknem kifogott rajtam. Tudtam hogy botrányos már mielőtt a kezembe vettem volna, de lelkesedésem töretlen volt, gondoltam ez is egy darabka sci-fi történelem. A szexfüggő démonok azonban minden várakozásomat alulmúlták. Talán ha 16 évesen kerül a kezembe a regény még élveztem is volna, de így… Csak mazochistáknak!

Zakkant_Tudós>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Akadtak benne jó kis fejezetek, összességében mégis gyengébbnek, vontatottabbnak éreztem mint a folytatását, a Fenevadakat – abban indulnak be igazán a történések.
A könyv Utószava, amit Theodore Sturgeon írt, nagyon elgondolkodtató és sok igazságot tartalmaz.

Petra0913 P>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Miért olvasunk alacsony százalékon álló, szinte az összes értékelésben lehúzott könyveket? Mert szeretnénk elszörnyedni, hogy „erre kár volt papírt áldozni”, vagy „nagyon beteg a történet és az is, aki írta”, esetleg „kár volt a fordítói munkáért”. Az is lehet, hogy épp ellenkezőleg, kultúrharcosként szeretnénk kiállni a meg nem értett mű mellett, mert igenis értéket képvisel.
Nos, nem is tudom melyik kategóriába tartoztam, mielőtt elkezdtem olvasni és így utólag kissé közömbös maradtam. Pedig közömbösnek lenni elég nagy hiba.
Az alapötlet zseniális. Ezt elfogulatlanság nélkül kijelenthetjük. Az már más kérdés, hogy nem igazán nyerte el a tetszésem, mégis lekötött valamiért. Nesze neked ambivalencia. Mégsem ezért kapott csak három csillagot, hanem az írói stílus miatt. Nem igazán békültem ki vele, még a könyv végére sem. Viszont, annyi pozitívumot elmondhatok róla, hogy a második részt is elolvasom, mert kíváncsi vagyok rá. :D

qkelius>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Szórakoztatónak szórakoztató, többet nem is érdemes mondani erről a műről.

vadpingvin>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Az utószóban írják is, hogy nem kéne kategorizálni a könyveket, de hát valahová csak muszáj besorolni. Ez afféle horror-pornó akar lenni. Lehet, hogy tényleg sokkoló volt az akkori közönségnek, de a ma emberének már nem igazán; mi már kicsit többet tudunk lenyelni. Így nekem elmaradt a borzongás. Történet sem igazán van. Biztosan sokan bedőltek a sokat ígérő piros figyelmeztetésnek, aztán tették unott arccal a polcra a végén a regényt. Én is.

Alumnus>!
Philip José Farmer: A bestia képmása

Hallomásból azt hittem, ez valami kultikus remekmű, de rá kellett jönnöm, hogy primitív, gagyi ponyva.


Népszerű idézetek

Zakkant_Tudós>!

    Rengeteg olyan egyszerű gondolkodású ember létezik, aki habozás nélkül bekategorizálja, mit jelent a

pornográfia              science fiction
isten                       kommunizmus
jó                           szabadság
rossz                      lelki béke
jog                          obszcenitás
törvény és rend        szerelem

és ezen kategóriák alapján gondolkodik, cselekszik, törvényt alkot, néha könyvet éget, bebörtönöz és gyilkol. Ezek a nagy Kategorizálók, akik semmiben sem különböznek a leghalálosabb és legpusztítóbb hatalomtól, mely valaha létezett ezen a bolygón. (…)
    Mindaz, ami hasonlít az igazsághoz, meg lehet kérdőjelezni és módosítani. (…)
    A fejlődés az élet legjellemzőbb tulajdonsága. Nem elég azt mondani, hogy az élőlények változnak; ki kell mondanunk, az élet maga a változás. Az, ami nem változik, a világegyetem legalapvetőbb törvényével száll szembe; ami nem változik, nem is él; és annak a szemében, aki nem változik, az élet nem is létezhet.
    Ezért veszélyes a Kategorizáló. A visszamozdító. Ő csak egy parancsolatot ismer: Megállj! Ő a halál barátja, az élet ellensége. Nem akar (és nem is tud) elfogadni létező dolgokat… a mozgást, a változást, a fejlődést; meg akarja állítani azokat. (…)
    Ez az élet ellentétje, a halál előszele – ez egyfajta öngyilkosság a maga és a hozzá hasonlók számára. (…) Az ilyen elsiklik a tények fölött, nem látja az igazságot, és Cimkéket ragaszt; és ezzel kimondottam halálos – az ilyenektől óvakodnunk kell.

218 - 220. oldal, írta: Theodore Sturgeon

2 hozzászólás
Zakkant_Tudós>!

A fickó hobbija – szenvedélye inkább – abszolút ártatlan és egyben szórakoztató – érzelmileg megtisztító – milliónyi gyermek és felnőtt számára, akik sosem szűntek meg igazából gyerekek lenni. Bár a házat az ősrégi horrornak és mesterkélt hollywoodi változatának szentelték, a ház maga szinte terápiás értéket képviselt.

73. oldal

Zakkant_Tudós>!

    Woolston Heepish több mint tizenöt évig élt házasságban. A felesége gyerekeket akart, de ő nemet mondott rá. A gyerekeket nem lehet távol tartani a könyvektől, magazinoktól, festményektől és rajzoktól, maszkoktól és kosztümöktől, játékoktól és szobroktól. A kisgyerekek nagyon rombolóak.
    Néhány év után a felesége feladta azt a vágyát, hogy bébijei legyenek. Tarthatna talán egy kutyát vagy macskát? Heepish erre azt válaszolta, hogy bár tényleg igazán sajnálja, de a macskák karmolnak, a kutyák pedig rágnak és a szobába pisilnek.
    A gyűjtemény egyre nőtt, a ház lakótere egyre zsugorodott. A bútorokat eltávolították, hogy még több tárgynak legyen hely. Aztán elérkezett az a nap, amikor nem volt már hely Mrs. Heepish számára sem.

60. oldal


A sorozat következő kötete

A bestia képmása sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Stephen King: A Setét Torony – A Setét Torony
Gail Carriger: Szívtelen
Charlaine Harris: Holtak klubja
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Stephen King: A halálsoron