Tizenegy ​gyűrű 7 csillagozás

A legendás NBA-edző önéletrajza
Phil Jackson: Tizenegy gyűrű

#1 ​NEW YORK TIMES BESTSELLER. Michael Jordan és Kobe Bryant legendás edzőjének, a tizenegy NBA-bajnoki gyűrűvel büszkélkedő Phil Jacksonnak páratlan önéletrajzi kötete már magyarul is olvasható!

Phil Jackson az NBA történetének talán legnagyszerűbb trénere. Hírnevét a Chicago Bulls vezetőedzőjeként alapozta meg: regnálása alatt – 1989 és 1998 között – a Bulls hatszor ért fel az NBA csúcsára, majd 2000 és 2010 között a Los Angeles Lakers együttesével öt bajnoki címet ünnepelhetett. Jackson tartja a rekordot a játékosként és vezetőedzőként nyert bajnoki gyűrűk számában is.

A Tizenegy gyűrű című könyvben Phil Jackson felfedi, mi volt saját és csapatai páratlan sikerének titka. Többek között elmeséli, hogy miként vette rá Michael Jordant, a világ legjobb kosárlabdázóját, hogy önzetlenebbül játsszon, még ha ez MJ pontkirályi címébe is került; hogyan faragott NBA-bajnokcsapatot a legkülönbözőbb képességű játékosokból; miként bírta rá Dennis Rodmant és más „nehezen… (tovább)

>!
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156345028 · Fordította: Szabó Mihály István, Szabó György András

Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kissakos I>!
Phil Jackson: Tizenegy gyűrű

Phil Jackson: Tizenegy gyűrű A legendás NBA-edző önéletrajza

A világ összes „10 legjobb edző” listáján előkelő helyen szerepel Phil Jackson. Nagyon érdekes világlátás, és óriási sporttörténelmi sztorik Michael Jordan ről, Koberól, Shaqről…A kosárlabda, és a sport szerelmeseinek kötelezo olvasmány

b3ck>!
Phil Jackson: Tizenegy gyűrű

Phil Jackson: Tizenegy gyűrű A legendás NBA-edző önéletrajza

Ami Alex Ferguson az európai fociban, Kemény Dénes a vízilabdában, az Phil Jackson az NBA-ben. Sőt. Minden idők egyik legjobb edzője (és a szerkesztője) olyan kötetet rakott össze a kosárlabda és a lelki, zen buddhista alapok párhuzamos tárgyalásával, amit kifejezetten élveztem, miközben gyakran el is gondolkodtatott. Egyszerre szól ez a könyv vezetésről, sportról, sztárságról, lelkiségről, mindezt úgy keverve, hogy az eredmény nem egy cukormázas szirup, sokkal inkább egy jó ízzel fogyasztható, tartalmas beszélgetések mellé illő skót whisky, de a bódító hatások nélkül. (Aki a kosárlabda rejtelmeire vágyik, az sem fog csalódni azért.) Örülök, hogy végre magyarul is megjelent a könyv.


Népszerű idézetek

Piteka>!

Ahogy Kabat-Zinn írja Bárhová mész, ott vagy című könyvében: „Az a szokásunk, hogy nem veszünk tudomást jelen pillanatainkról az elkövetkező pillanatok miatt, egyenesen oda vezet hogy egyáltalán nem vagyunk tudatában az élet szövetének, amelynek mi is egy-egy szála vagyunk.”

141. oldal

Phil Jackson: Tizenegy gyűrű A legendás NBA-edző önéletrajza


Hasonló könyvek címkék alapján

Roland Lazenby: Kobe Bryant
Roland Lazenby: Michael Jordan – A Levegő Ura
Gyímesi János: Ti, 55-ösök
Báthory László: Michael Jordan
Hajnal Dániel: Air
Dennis Rodman: A féreg
Dávid Kornél – S. Tóth János: Dávid Kornél
Dennis Rodman: Légy vad!
Fahidi Éva: A Dolgok Lelke
Viola Stern Fischer – Veronika H. Tóth: A Mengele-lány