Négyujjas ​pengetési technikák gitáron 3 csillagozás

Phil Capone: Négyujjas pengetési technikák gitáron

Ha a gitár megszállottjaként – legyünk akár kezdők, akár öreg rókák – szeretnénk elsajátítani a fingerpicking, vagyis az ujjal való pengetés technikáját, s emellett több zenei stílusba is belekóstolnánk: erre a kiadványra van szükségünk. A kötet váltakozó basszus szólamokra, hüvelykujjtechnikákra és jellegzetes akkordfogásokra épülő gyakorlatok egész sorát tartalmazza, amelyeknek segítségével játékunk gyorsabbá és magabiztossá válhat. A gyakorlatok meghallgathatók a mellékelt CD-n. A könyv számos zenei stílust bemutatva bebizonyítja, hogy akár a kezdők is elsajátíthatják azokat a rejtélyes technikákat, amelyeken a gitárrepertoár legendás dalai alapulnak. A gyakorlatok hagyományos kottában és tabulatúra formában lejegyezve is megtalálhatók, továbbá fényképek és áttekinthető ábrák segítik a magyaráztok lehető legjobb megértését.

>!
Officina '96, 2011
256 oldal · ISBN: 9786155065118

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Frank_Spielmann I>!
Phil Capone: Négyujjas pengetési technikák gitáron

A legtöbb hobbigitáros kezébe adnám ezt a könyvet. A legtöbben sikálással játszanak, ami szerintem egy idő után elég unalmassá válik, de talán csak azért mondom ezt, mert én azt nem szeretem. Mikor valaki megmutatta nekem, hogy a jobb kéz mi mindenre képes a gitáron, nagyon meglepődtem. Sokkal több lehetőség van a négy (és öt) ujjas pengetésekben, mint az egyszerű zúzásban. A Beatles Blackbirdje volt az első olyan dal, amit így próbáltam eljátszani, az nem is olyan nehéz. Sokan használják ezeket a technikákat, Bob Dylan, Leonard Cohen, countryénekesek, Jimmy Page, Antonio Carlos Jobim (bossa novát máshogy nem is lehet játszani), Robert Johnson, a régi bluesénekesek, vagy Hajós András, hogy egy magyart is említsek.

A könyv jó kis bevezetés, rengetegféle technika van benne, több stílus is, még a kottaolvasásra is megtanít (nem tudom, hogy jól-e, mert én nem innen tanultam meg). Mondjuk aki soha nem akar gitározni, annak nem ajánlott ez a könyv.

9 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Philip Toshio Sudo: A zen gitár
Dave Hunter (szerk.): A gitár
Alan Ratcliffe: Elektromos gitár kézikönyv
Tony Bacon: Nagy gitárkönyv
Kányádi Sándor: Kaláka – Kányádi
Sebő Ferenc – Nagy László: Nagy László
Ragyog a mindenség
Tarján Veronika: Kuruttyoló békakirály
Frédéric Chopin
Horváth Bence – Lettner Krisztina – Takács M. József (szerk.): A Kaláka (első) 40 éve