Lujzi ​élete 23 csillagozás

Petróczki Kitti: Lujzi élete

Vedd a saját kezedbe végre az irányítást és tegyél magadért!
Hidd el van hova tovább!
Meglátod! A történet, Lujzi élete, téged is magával fog ragadni, és ki fog rángatni a szürke hétköznapokból.
Itt az ideje, hogy belefogj ma, a saját jövőd építésébe!
„ A régi szép idők most vannak ”
Én meg vagyok győződve róla, hogy ez a könyv, megadja neked azt az apró lökést az életedben, amely elindíthat a saját jövőd felé!

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Smaragd, Kecskemét, 2019
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150069777

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Ruby_εïз IP>!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Nem mondom, hogy kellemes olvasmány volt, ahogy azt sem, hogy ki tudtam kapcsolni közben. Folyamatosan azon járt az eszem, hogy ilyen valóban létezik? És naná, hogy létezik. Lujzi egy jó lelkű lány, aki csak az álmait akarja követni, és tartozni szeretne valakihez, családot akar. Az ő szemszögből követhetjük nyomon a sztorit, ami egyáltalán nem humoros, sokkal inkább elgondolkodtató. Tisztelem érte az írónőt, hogy ezt így, feketén-fehéren leírta.

1 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Számomra igazán nagy meglepetés volt ez a könyv, mert nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog. Sok olyan gondolatot tartalmaz, ami az én életemben is fontos, ezáltal tudott közelebb kerülni hozzám a kötet. A QR-kódos megoldást pedig imádtam, főleg, hogy több számomra kedves zene is belekerült a listába. Ezek a zenék igazán jól megalapozták a könyv hangulatát és különlegessé tették.

Összegezve én azt mondom, hogy ez egy igazán jó kis kötet, amit érdemes elolvasni, mert sok olyan gondolat van benne, amit az ember a saját életébe is átvihet. A zenék pedig szuperek voltak hozzá, jól hozták a hangulatot. Ha olyan könyvet keresel, ami motiválón hat rád, akkor ez a te könyved! Lujzi karakterfejlődése sokunk számára minta lehet.

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/05/p…

1 hozzászólás
Pesu >!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Ez a könyv.. húha.. nem is tudom hol kezdjem! Annyi minden van benne, annyi dologról szól, hogy ezt olvasni kell és álmélkodni. Ez tényleg bárkiről szólhatna, akár rólad is! Bár.. elég kalandos élete volt ilyen fiatalon már Lujzinak, így azért bárkiről csak nem. ;) A szeretet annyi féle megnyilvánulásra, az áskálódás, az emberek kihasználása, a karma, a vallás, a szerelem, a barátság, önmagunk megítélése.. és még annyi mindenről szól, hogy az hihetetlen! Könnyű a nyelvezete, olvastatja magát. Na és ez a QR-kódos megoldás, hát hűha! Ilyet még sosem láttam könyveknél és ez nagyon menő. QR-kódok segítségével bizonyos részekhez zenék vannak csatolva. Nagyon hangulatos! Végülis.. ez a jövő. A technika. Ez nagyon új még, de van benne ráció. Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Számomra egyetlen hibája van az pedig a rengeteg személy, a rengeteg név. Sokszor összekavarodtam már ki-kicsoda. Voltak akik már rég nem voltak a sztoriban aztán a nevük végül újra felbukkant és tudtam, hogy már voltak benne de, hogy akkor mit csinált meg kik voltak pontosan… sokszor már nem tudtam követni! De ezen kívül szerintem szuper könyv és megéri elolvasni! :)

Nagyon szépen köszönöm az írónőnek a könyv egy példányát! Nagyon boldoggá tett, hogy felkért erre! ❤

2 hozzászólás
Detty77 >!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Egy kihíváson találtam erre a könyvre, és mielőtt belekezdtem, elolvastam a véleményeket, hogy mégis, mire számítsak! Nagyon különleges történet Lujzi viszontagságairól, felnőtté válásáról. A sikerek, kudarcok, örömök és bánat mindennapi naplója, mely segítséget nyújthat és útmutatást ad(hat). Robival, a testvéreivel és a szüleivel való kapcsolata egy igazi hullámvasút volt. Húga spoiler döbbenetes volt. Nem gondoltam volna, hogy végül spoiler találja meg a boldogságot♥Drukkoltam neki(k)! A hajós részek nagyon személyesek érintettek off, így teljes mértékben át tudtam érezni… Köszönöm, egy élmény volt!

BookTime>!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Annyi élményem és annyi emlékem van ezzel a könyvvel. Hogy őszinte leszek hiányzik a történet, hiányzik Lujzi és úgy az egész világ. Amikor kezembe vettem és belelapoztam, nyakam tettem volna rá, hogy egy Szjg 2.0-t fogok olvasni, csak felnőtt karakterekkel, erre a könyv nemhogy könnyed nem volt, egyenesen arcon vágott és feltörölte velem a padlót, de mégis minden sorát imádtam és alig várom, hogy újra olvasshassam majd, hogy valami új, valami mély üzenetet találhassak benne, ami eddig elkerülte talán a figyelmem! Szóval köszönöm, hogy ezt a csodát olvashattam, úgy érzem jogosan van a kedvenceim között :D
Ha szeretmétek még bővebb véleményem olvasni a köntyvről, akkor itt megtaláljátok a blogomra írt kritikát :D https://booktime26.blogspot.com/2020/04/konyv-amelyet-b…

2 hozzászólás
Kovács_Ági_3>!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Őszintén megmondom az elején nem tetszett. Sőt! Már úgy volt, hogy fogom, és félre teszem, majd később olvasom. De nem tudtam félretenni.

Mindig húzott hozzá, hogy olvassam. Most, ahogy befejeztem az olvasást, baromira hiányzik. Hiányzik a történetei, a spirituális megközelítései az egyes dolgokhoz. Világi nézetei, gondolatai… Ahogy a családjához viszonyul és a családja a Lujzihoz. Nehezen tudom elengedni. Nem tudom, létezik ilyen, hogy egy történet ennyire foglyul ejtsen?

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/10/petroczki-kitti-luj…

2 hozzászólás
Máté9112>!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Nem gondoltam volna hogy tetszeni ez a könyv. Csak egy kihívás miatt vállaltam az olvasast és nem bántam meg. Sok olyan gondolat van benne ami számomra is fontos és meghatarozza az életem. A QR kodos megoldás pedig zseniális. Ajánlom mindenki figyelmébe

1 hozzászólás
Vyktoria>!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Lujzinak nincs arca. Lujzi te vagy, Lujzi én vagyok. Ez a kötet nem egy szerző által kreált, a föld felett lépdelő jól megírt sztori. Ez maga az élet. A mi életünk, a törtetők élete. Néhol felsikoltottam, néhol elborzadtam, de minduntalan rá kellett jönnöm, hogy Lujzi mi vagyunk. Emberek. Ki így ki úgy, de mi éljük meg az életet. S ha odafigyelünk a másikra rájövünk, hogy mind ugyan azt az életet éljük, csak más köntösbe bújtatva. Mindannyian az álmainkért és az önmegvalósításért küzdünk, szeretetre vágyunk és fájdalmakkal harcolunk. Mindannyian élünk, úgy ahogy Lujzi tette…

https://hazairok.blogspot.com/2021/03/recenzio-petroczk…

Emese0727_falakmögött P>!
Petróczki Kitti: Lujzi élete

Rám nagy hatással volt a könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom. Lujzi a barátnőm lett :) http://www.xn--falakmgtt-57ab.com/petroczki-kitti-lujzi-elete/

“Azt mondta, “a csend is üzenet” “

“Szeretném tudni, hogyan kell nem szeretni”

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

Már nem akarom megváltani a világot, mert megérett a pusztulásra, […]

Papírra_vetett_gondolataim>!

Tisztelnem kell a munkát, és büszkének kell lennem arra, amit elérek, de mindezt alázattal.

32. oldal

Papírra_vetett_gondolataim>!

Azért születtünk, mert feladatunk van, és mindennek megvan a maga ideje : a születésnek, az önmegvalósításnak, a céljaink elérésének és a halálnak is.

61. oldal

Papírra_vetett_gondolataim>!

Keresztjét mindenki viselje maga,
S a szívébe haragot ne ültessen soha.
Ha a szívébe mégis haragot ültetne,
Számítson a nehezebb keresztre.

24. oldal

Vyktoria>!

A vég szép lassan, némaságba burkolózva jött el. Nem volt végszó, csak elmúltunk…

Vyktoria>!

Azt mondta, „a csend is üzenet”. Igazából szeretem a csendet. Azt a fajta csendet, amikor hallom, hogy valaki akit szeretek, mellettem szuszog, megfordul az ágyban. Nem szeretem a csendet mióta egyedül vagyok. Túl sokat gondolkodom. Rájöttem, hogy a csend megfojt, és a saját hangomat hallani sem olyan, mint amikor valakihez ténylegesen beszélek… Valahol mégis szeretem a csendet. Azt a fajta csendet, amikor tudom, hogy szavak nélkül is elmondhatom, amit gondolok és érzek…

Vyktoria>!

A csend számomra relatív. Olyan mint a magány: nem kell, hogy egyedül legyek egy szobában ahhoz, hogy magányos legyek, és van, hogy nem kell, hogy mellettem legyen valaki ahhoz, hogy a gondolataim társaságában jól érezzem magam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gárdos Péter: Hajnali láz
Michelle Marly: Édith Piaf és a szerelem dala
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Méhes György: Szép szerelmek krónikája
Sandra Gulland: Napóleon felesége
Syrie James: Charlotte Brontë titkos naplója
Alyssa Palombo: A velencei hegedűs
Juliet Grey: A fényűzés napjai
Jean-Christophe Rufin: Vad tengereken
Daisy Goodwin: Sisi angol szerelme