Katicamesék 13 csillagozás

Petrőczi Éva: Katicamesék

A ​sokműfajú – költő, irodalomtörténész, műfordító és publicista – Petrőczi Éva nem újonc „katica ” ügyekben. Éppen hároméves volt, amikor Pécsett anyukájával játszani kezdték, hogy ő egy pettyét vesztett kis katica, akire az elveszett, majd megtalált kis fekete pontocskát vissza kell ragasztani. A költészet barátai eddig csak felnőtteknek szóló bogaras verseivel, rádiós és tévés portréjával találkozhattak. Most viszont ebből a több, mint hatvan éve tartó „katicáskodásból” megszületett a Katica Kata pettye című verses mese. A kötet másik műve – A bicikliző katica – pedig egy fiú katica, a gömbölyűsége miatt sokat bánkódó, de találékony Gergő története.
    A szerző – nagycsaládos édesanya és hat kislány nagymamája – egész múzeumra való katicabogaras tárgy boldog tulajdonosa. E gyűjteményben a sapkától a papucsig, a morzsaporszívótól a perselyig szinte minden megtalálható.
    Petrőczi Éva nagy szeretettel készítette e könyvet a 2017-es gyermeknapra –… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Katica Könyv Műhely, Pécel, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155697036 · Illusztrálta: Thár Lujza

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Petrőczi Éva: Katicamesék

Hát ez nekem nem tetszett! A bemutató példányok között jött a könyvtárban, így gyorsan átfutottam. Két „mese” verses formába szedve, de szinte rímek nélkül… Az illusztrációk is felejthetőek, sajna!

2 hozzászólás
>!
krlany I+SMP
Petrőczi Éva: Katicamesék

Igazából semmilyen. spoiler Se nem verses, se nem mesés. Aranyosnak sem aranyos, és tanulsága sincs. És az illusztrációkat sem szerettem, olyan nagyon gyerekrajzos volt… egyedül a pipacsok voltak benne szépek, de azok nagyon.

>!
katen P
Petrőczi Éva: Katicamesék

A rajzok nagyon rosszak, pedig ezt olyan szépen meg lehetett volna rajzolni…
A két mese sem nagy durranás, könnyen feledhető. Nekem a rímek is hiányoztak…

2 hozzászólás
>!
Szávitrí SP
Petrőczi Éva: Katicamesék

Nem egy nagy durranás, de ártalmatlan. A versekből néha kifelejtődtek a rímek, de még mindig jobb volt így, mintha erőltetettek lettek volna.

>!
gab001 P
Petrőczi Éva: Katicamesék

Két kedves katicás mese. Az elsőben megtudhatjuk, hogy a katicák elhagyhatják a pettyeiket, de szerencsére van rá gyógyír. A másodikban pedig egy túlsúllyal küzdő katicafiú a főszereplő, aki szintén talál megoldást a gondjaira. Amikor átlapoztam a könyvet, nem igazán tetszettek a rajzok, de a mesével együtt már nem zavart az egyszerűsége. Maguk a mesék verses formában íródtak, így könnyen olvashatóak. A végén pedig néhány kreatív ötletet is találunk. Kedves könyvecske.

>!
Katica Könyv Műhely, Pécel, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155697036 · Illusztrálta: Thár Lujza
>!
kte
Petrőczi Éva: Katicamesék

Két aranyos katicás történet, melyek egyszerűek, így leginkább a kisebbeknek ajánlhatóak. 5 éves kislányomnak egyszeri olvasmánynak elmegy (könyvtárból kölcsönözve), de nem fogta meg nagyon, neki lehetett volna hosszabban kifejtve a megoldás. Egy-egy mese kislány, illetve kisfiú főszereplővel, így minden gyerek tud azonosulni legalább egyikükkel.
A szöveg verses, ami miatt ritmusosan lehet olvasni, de sok helyen nem rímel. Összességében tetszett.
A rajzok nekem nem igazán szépek, de változatosságnak jók, ráadásul szerintem ehhez hasonló színvonalút a gyerekek könnyebben tudnak rajzolni, mint pl. Füzesi Zsuzsa csodaszép figuráit.
Könyvtárból szívesen kikölcsönzöm a kiadó többi mesekönyvét, hogy elolvassuk, de meg nem venném.

>!
dianna76 P
Petrőczi Éva: Katicamesék

Kedves történet lehetne ez a pötty elvesztő. De sajnos nem volt túl izgalmas. Volt egy bevezető, s egy megoldás, de valahol a kettő között elveszett a történet maga. Szóval kicsit olyan semmilyenre sikeredett. Vártam volna valami folytatást is még. Viszont tetszett, hogy a szerző egy gyermekkorából vett képzelet játék alapján formálta meg a történetet.
A második mese pedig a cél érdekében való kitartás, és akarat meséje. De ez sem sikerült olyanra, amit élvezettel olvas az ember. a könyv végén színező és kézi ügyeskedő található.
A szövegnél nem tudtam eldönteni, hogy csak véletlenül rímelnek itt-ott a sorok, vagy egy félresikerült versike akar lenni s nem mindenhol sikerültek a rímek.
Az illusztrációk nem az én szememet gyönyörködtető világot képviselték.

>!
Katica Könyv Műhely, Pécel, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155697036 · Illusztrálta: Thár Lujza
>!
anni_olvas
Petrőczi Éva: Katicamesék

Kevéssé tetszett, nem tudtam eldönteni, hogy ez most verses könyv vagy sem.

>!
PTJulia P
Petrőczi Éva: Katicamesék

Aranyos mesék aranyos rajzokkal-én először azt hittem, hogy gyerekrajzok. Az első mese egész jól felkészìt az orvossal, kórházzal való találkozásra.
A 2-4 évesek korosztálya talán a célcsoport.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Rigó Béla: Vuk
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Palásthy Ágnes: Elrabolták a siklót
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház
Bartos Erika: Bogyó és Babóca alszik
Móra Ferenc: A kesztyű