Idézetek 5

Ági_Deák>!

Bárcsak egy kicsit is okulna a tanácsaimból. De én hiszek abban, hogy így sem egészen hiábavaló minden.
Akár meghallgatja a tanácsaimat, akár nem, úgyis elraktározódnak a fejében, hogy egyszer majd hasznukat vegye. Sokszor eszébe jut majd még a nagymamája, és hogy a dolgok tényleg úgy vannak, ahogy ő mondta. Mert tényleg úgy vannak.

Ági_Deák>!

Álmomban Nara gyakran fakó lovon szárnyalt. Sörénye egybefonódott Nara hajával, és díszes fonatokat alkottak a szélben. Amikor pedig a Vörös-hegyek felett repültek, a ló farka lesepregette a hegyormokat, és én mindig féltem, nehogy az éles csúcsok felhasítsák az állat hasát.

Ági_Deák>!

Nagymama szerint a szerencsétlenséget előre lehet érezni. Állítólag az állatok és a tapasztaltabb sztyepplakó emberek megszimatolják szomorú kipárolgását. Ő képes volt erre.

Hirdetés
Ági_Deák>!

Az emberek egyre többen lettek, mintha a rejtett nyüzsgés valahonnan a réseken át türemkedett volna elő, mélybe rántva az állatokat, amik eltűntek. A gerek kis faházakká változtak, majd később beton- és panelházakká nőtték ki magukat. Olyan volt, mint amikor hónapokkal ezelőtt megérkeztem ide Sárga Virággal. A város belseje felé egyre erősödő zajongás és egymásba ütköző autók, autóbuszok és emberek, akik aztán az illem kedvéért bocsánatkérően kezet fogtak. De azért nem volt már teljesen olyan. A színek elhalványultak, kifakultak a portól és a déli hőségtől. A belváros csillogó üzletei, széles utcái fáradtnak tűntek, mintha felhasadtak volna, hogy előkandikálhasson alóluk valami. Én azonban lusta voltam ahhoz, hogy átmásszak, és annak a valaminek a keresésére induljak. Fájtak a lábaim, ami köztük van, szintén.

Olympia_Chavez P>!

Amikor látta, hogy a férfiak pénzt csúsztatnak a dekoltázsomba, megkérdezte, nem akarom-e, hogy a többiekhez hasonlóan nekem is saját szobám legyen.

A Vörös-hegyekről gyorsan megfeledkeztem. Ez a munka nyomot hagy az ember arcán. Ahogy múltak a napok, ezt egyre jobban láttam magamon. Elhatároztam, hogy elmegyek. Minden újévkor őszintén megígértem magamnak. Így van ez. Így ígérgetnek maguknak fűt-fát a tehetetlen nők.

318. oldal (Európa Könyvkiadó, 2004.)