The ​Painted Man (Demon Cycle 1.) 5 csillagozás

Peter V. Brett: The Painted Man Peter V. Brett: The Painted Man Peter V. Brett: The Painted Man

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sometimes ​there is very good reason to be afraid of the dark…

Eleven-year-old Arlen lives with his parents on their small farmstead, half a day's ride away from the isolated hamlet of Tibbet's Brook.

As dusk falls upon Arlan's world, a strange mist rises from the ground, a mist carrying nightmares to the surface. A mist that promises a violent death to any foolish enough to brave the coming darkness, for hungry corelings – demons that cannot be harmed by mortal weapons – materialize from the vapours to feed on the living. As the sun sets, people have no choice but to take shelter behind magical wards and pray that their protection holds until the creatures dissolve with the first signs of dawn.

When Arlen's life is shattered by the demon plague, he is forced to see that it is fear, rather than the demons, which truly cripples humanity. Believing that there is more to his world than to live in constant fear, he must risk leaving the safety of his wards to… (tovább)

The Warded Man címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Harper Voyager, London, 2013
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007492541
>!
HarperCollins, London, 2009
560 oldal · ISBN: 9780007287758 · ASIN: B002RI9F5O
>!
HarperCollins, London, 2008
560 oldal · ISBN: 9780007276134

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Noro >!
Peter V. Brett: The Painted Man

A „dark heroikus” fantasy vonal egy újabb érdekes darabja. A történet nagy vonalakban három fiatal felnőtté válása, méghozzá többé-kevésbé egymástól függetlenül – ugyanis a három főhős csak az utolsó fejezetekben találkozik egymással. A rusztikus kezdetek (mindnyájan kis falvakban születtek, távol a civilizációtól) először kissé ódivatúan hatottak, – ugyebár régi klisé, hogy a „hősnek” valami névtelen porfészekből kell származnia – de ezt hamar feledtette a világ, amely még egy kis faluban is teljes erőbedobással érezteti a hatását. Ezt a világot ugyanis démonok – a föld magjából származó „magfattyak” – dúlják minden éjszaka, és csak az ősi varázsrovások ismerete biztosítja, hogy az emberiség még egyáltalán létezik. Erre az ötletre a szerző hamar felépít egy egyedi hangulatot, és ettől kezdve már tulajdonképpen nincs is (velem :) nehéz dolga. E hangulathoz az őstörténelem is hozzájárul: a „Tudomány korából” még sokat ki lehetne hozni. Az is nyilvánvaló, hogy a világépítés még nem ért véget, több olyan célzást is elejtett, amelyekre még komoly csavarokat alapozhat a későbbi könyvekben.

Talán azt tudnám felhozni ellene, hogy a szereplőknek gyakran egészen könnyen megy a dolga, nem kell folyamatosan küzdeniük a sikerekért – viszont így sokkal nagyobb hatású, amikor valami igazán nagy bajba kerülnek. Tetszik, hogy a Hős valójában a maga erejéből lesz az, aki, és csak a csodálói nevezik ki holmi „kiválasztottá”: mindig élvezem, ha a kliséket kiforgatják. Hasonló okból díjazom azt is, hogy a három hős között olyan is akad, aki nem különösebben erős vagy magabiztos. Rojer szerepe, ahogy én látom, épp az, hogy afféle ellenpontként szolgáljon a többiekhez. Leginkább neki köszönhető, hogy a világ kidolgozottsága nem nyomja el a karaktereket.

AOD>!
Peter V. Brett: The Painted Man

Jó kis sorozatnak indul, remélem a folytatások sem maradnak el minőségben!
Az alapsztori szerint, minden éjjel démonok bújnak elő a földből és lemészárolják az embereket, akik házaikra vésett rovásokkal védekeznek ellenük. Emiatt szinte soha senki nem hagyja el a szülőfaluja környékét…
Három főszereplőnk van, akik külön helyről, külön utakon indulnak, de végül összefonódik a sorsuk. Tetszett, hogy nem tipikus tökéletes hősökről van szó, nagyon is meg kellett szenvedniük, hogy azzá válhassanak akivé.
Sok információt megtudunk a démonokról, arról hogy hogyan lehet harcolni ellenük, a múltból fennmaradt tudományról, de még sok izgalmas dolog maradt feltáratlan, ez garancia a többi kötet minőségére is.

Mirk P>!
Peter V. Brett: The Painted Man

Remek sorozat (lesz), már nagyon várom a folytatásait!


Népszerű idézetek

Noro >!

Bruna gestured to her shelf. “Choose a book,” she said. “Any book. Bring it here, and I’ll show you what else the world can offer.”

Chapter 4 - Leesha

Noro >!

“What good is a mad obsession, if it doesn’t help people?”

Chapter 30 - Plague

Noro >!

“No,” Arlen said. “It’s a book. Books are written by men. If the Creator wanted to tell us something, why would he use a book, and not write on the sky with fire?”

Chapter 12 - Library


A sorozat következő kötete

Demon Cycle sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brent Weeks: The Way of Shadows
Sarah J. Maas: Heir of Fire
N. K. Jemisin: The Killing Moon
Patrick Rothfuss: The Name of the Wind
Brandon Sanderson: The Final Empire
Brandon Sanderson: Elantris (angol)
Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
Brent Weeks: The Black Prism
Kameron Hurley: The Mirror Empire
Jenn Lyons: The Ruin of Kings