Koponyatrón (Démon-ciklus 4.) 6 csillagozás

Peter V. Brett: Koponyatrón

Kráziában ​üresen áll a Koponyatrón, és csak egyvalaki ülhet bele…

Az elesett hadvezérek és démonhercegek koponyájából készült ősi trón nagy erejű mágiát hordoz, amivel távol tartja a démonokat. Ahmann Jardir úgy tervezte, hogy erről a trónról fogja meghódítani a világot, összefogva a népeket, hogy közös sereget alkotva egyszer és mindenkorra véget vessenek a démonok ellen vívott háborúnak.

Csakhogy Bálás Arlen, a Rovásember párbajra hívta Jardirt, és a vereséget biztosan elkerülve magával rántotta egy szakadékba. A világ így megmentő nélkül maradt, Théza szabad városaiban pedig megindult a harc a trónért.

Délen Ineverának, Jardir első feleségének meg kell találnia a módját, hogy a fiai ne öljék meg egymást, és ne taszítsák a népüket polgárháborúba, miközben mindketten dicsőséget akarnak szerezni maguknak, hogy méltónak bizonyuljanak a trónra.

Északon Papíros Leesha és Csaplár Rojer szövetségbe próbálja kovácsolni az angiers-i és a milni hercegséget… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
832 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613489 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Bálás Arlen (A Rovásember) · Leesha · Rojer · Ahmann Jardir · Abban · Amanvah · Enkido · Gared · Inevera


Kedvencelte 1

Most olvassa 13

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 104


Kiemelt értékelések

Andariel >!
Peter V. Brett: Koponyatrón

Imádtam. Mint az első hàrmat is. :) Màr nagyon vàrtam a negyedik rèszt, és nem okozott csalódást. Izgalmas, fordulatos, továbbra is szerethető főhősökkel és nagyon idegesítő antihősökkel. A csaták, a szerelmek, a két, sőt három különböző vilàg harca, de vajon sikerül végül a démonok elleni küzdelem? Kérem az ötödik részt, most! :D 5*


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Egyszerre mindenki elhallgatott körülöttük, ahogy a jelenlévők egytől egyig a báró szavaira vártak. Ez már Garednek is feltűnt, és megértette, hogy a válasza fordulópontot jelenthet Rönkös megye és Angiers viszonyában.
– Nekem meg az enyémeknek az volt – mondta végül. – Tagadhatatlan, hogy a világ változik, és ez neki köszönhető. – Felemelte a fejét, és olyan keményen nézett Pether szemébe, hogy a pásztoratya zavartan félrefordult. – De ismerem Bálás Arlent. Nem akar ő trónt. Nem akarja megmondani az embereknek, hogyan éljék az életüket. Semmi más nem érdekli, csak hogy elpusztítsa a démonokat, és úgy van rendjén, ha ebben a dologban mind mögé állunk.

Könyvmolyképző KU>!

Inevera minden dühét és félelmét rá akarta zúdítani erre a nőre, de igazán nem hibáztathatta Papíros Leeshát azért, mert a két férfi belegajdult a saját büszkeségébe. Bizonyára megpróbálta lebeszélni a Par’chint erről a kihívásról, ahogyan ő is megpróbálta lebeszélni róla Ahmannt, hogy elfogadja.
Ez az összecsapás talán elkerülhetetlen volt. Talán nem fért meg két Szabadító Alában. Most viszont egy sem maradt, ami sokkal, de sokkal rosszabb.

Könyvmolyképző KU>!

– Nie hívása erőteljes, de valóban ellen kell állnunk neki. Egész Ala sorsa rajtunk áll. Vesd a hitedet Everamba, és ő megőrzi az erődet.
Arlen a fejét rázta.
– Soha nem értettem, miért kéne saját magamon és az enyémeken kívül bárki másba vetnem a hitemet.
Jardir kinyújtotta a kezét, és finoman megérintette Arlen mellkasát.
– Everam benned van, barátom. Nem számít, mi teremtettük-e őt, vagy ő bennünket. Ő a benned élő fény, amikor körülötted minden sötét. Ő a hang, ami a füledbe súgja, mi a jó, és mi a rossz. Ő adta az erőt, amiből a sivatagban merítettél a megpróbáltatásaid közben. Ő a remény, amit magadban hordozol ebben az őrületben. – Elmosolyodott. – Ő a benned lévő makacsság, ami nem engedi, hogy elismerd az igazságomat.
Arlen viszonozta a mosolyt.
– Ezt az utolsót kivételesen elismerem.

Könyvmolyképző KU>!

A démon néma sikolyra nyitotta a száját, kivillantotta fekete ínyét és több tucatnyi tűhegyes fogát. Az állkapcsa lehetetlenül szélesre nyílt, a fogai egyre közelebb és közelebb kerültek Arlen arcához. A férfi érezte ellenfele leheletének maró bűzét. Amikor a démon nyála az arcára fröccsent, öklendezni kezdett.
Aztán egy ököl csapott le a lény állkapcsára, hogy összetörtek a fogai, és hátrabicsaklott a feje. Arlen felnézett, azt hitte, Jardirt látja majd, de Renna állt ott. A nő úgy ragyogott a mágiától, mint talán még soha. A tekintetében kőkemény elszántság látszott, az aurája világított az erőtől.

SzRéka >!

– A káosz közepette mindig lehet találni valamit, ami hasznot ígér.

241. oldal, 10. fejezet - A chinek lázadása

Kapcsolódó szócikkek: Abban
SzRéka >!

Amikor felállt, hogy közelebbről is megvizsgálja a khaffitot, az úgy hőkölt hátra, mintha üregi áspist látott volna. Élesebben sikított fel, mint egy nő.

252. oldal, 10. fejezet - A chinek lázadása

Kapcsolódó szócikkek: Abban · Inevera
SzRéka >!

Még a pálma is sír, amikor leszakad fölötte az ég, jelelte Enkido (…).

108. oldal, 4. fejezet - Sharumok vére

Kapcsolódó szócikkek: Enkido
SzRéka >!

Sok feleségem volt, mielőtt odaadtam magam a dama'tingeknek, mondták az ujjai. Sok fiam. Sok lányom. De senkire nem voltam olyan büszke, mint rád. A hűséged láttán repes a szívem.

108. oldal, 4. fejezet - Sharumok vére

Kapcsolódó szócikkek: Ashia · Enkido
SzRéka >!

Inevera csak ritkán emelte fel a hangját, mások előtt pedig szinte soha. Csakhogy nem volt még egy élő ember a földön, aki úgy kihozta volna sodrából, mint az anyósa.

137. oldal, 5. fejezet - Kajivah

Kapcsolódó szócikkek: Inevera
SzRéka >!

Leesha tapasztalatból tudta, hogy az emberek akkor érzik igazán biztonságban magukat, ha látják, amint a védelmezőjük puszta kézzel ver agyba-főbe egy démont.

462. oldal, 18. fejezet - Suttogás az éjben

Kapcsolódó szócikkek: Leesha

Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick Rothfuss: A szél neve
Brandon Sanderson: A Végső Birodalom 1-2.
Brandon Sanderson: Elantris
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Jenn Lyons: Minden Dolgok Neve
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Brandon Sanderson: A királyok útja I-II.
Greg Keyes: Született Királynő
R. A. Salvatore: A sötét sereg