Rejtély (Kék rózsa-trilógia 2.) 13 csillagozás

Peter Straub: Rejtély

Az ifjú Tom Pasmore épphogy túlél egy tragikus balesetet. A halál mezsgyéjéről egy vészterhes rejtély nyomaival tér vissza. Rögeszmésen nyomozni kezd két gyilkosság után. Az egyik a múltban történt, a másik a jelenben. Egy idő úr rejtélyek kibogozásának szentelte életét, mindaddig, míg már nem akart többet tudni sem az élet, sem a halál borzalmairól. Egy gyönyörű lány – akinek a számára a szex semmi rejtélyest nem jelent, ám akinek a sorsa és a végzete egyetlen nagy kérdőjel – olyan erők hatalmába kerül, melyekkel szemben teljesen tehetetlen. Mindannyian egy összeesküvés áldozatai, mely nem csak őket fenyegeti, de egész gazdagnak, erősnek és kellemesnek tartott világukat is. Az ördögi ellenség a mélységes mély múltból támad a jelenre s a jelenben élőkre.

Tudom, ki vagy címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Animus, Budapest, 2001
712 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639307432 · Fordította: Bátori Tamás

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Heske P>!
Peter Straub: Rejtély

Tiszta lelkiismerettel mondhatom, hogy nem adtam fel elsőre és nagyon-nagyon sokáig kinlódtam ezzel a könyvvel. Egészen a 346. oldalig. Akkor már nem bírtam tovább. Én, aki egy nap alatt „kivégzek” egy könyvet (mondjuk egy ilyen hosszút két nap alatt) egy hete nyüglődöm ezen. Unalmas, vontatott, lassú és már nem is érdekel mi lesz a vége. Inkább olvastam volna el hét másikat ez idő alatt. Nagy csalódás volt!

Dün P>!
Peter Straub: Rejtély

Amikor először elkezdtem, elvesztem benne, másodszorra végigolvastam, és megérte. Bonyolult, szövevényes történet, meglepő elemekkel, fordulatokkal.

plutyka>!
Peter Straub: Rejtély

Egyszer elolvastam, azt mondtam, á, van jobb könyve is. (Van, tény).
De vissza-visszatértek részletek és idegesített, hogy nem értem :-)
Újra elővettem és voilá…összeállt és nagyon is jó, remek.

Jeanette>!
Peter Straub: Rejtély

Nekem nagyon tetszett, lendületes történet, végig feszültség, izgalom, és a környezetet, a hangulatot is nagyon jól megteremtette az író. Egy csillagot csak azért vontam le, mert annyira szövevényes a történet és olyan sok évvel a cselekmény valós ideje előtt kezdődött, hogy néhol kicsit nehezen követhető, ki kivel milyen kapcsolatban állt és mit miért tett (meg azért mert nálam 5 csillag a Sherlock Holmes és a Kay Scarpetta-történetek). Egyébként tényleg minden megvan benne, ami egy jó krimihez kell.


A sorozat következő kötete

Kék rózsa-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dean R. Koontz: Váltságdíj
Dean R. Koontz: Rejtekhely
Dean R. Koontz: Hideglelés
Robert Ludlum: A Fantom
Olen Steinhauer: A Turista
Robert Ludlum – Gayle Lynds: A Párizs opció
Tom Clancy: A kokain akció
John Sandford: Gyilkos képek
Steve Berry: A Lincoln-mítosz
John Sandford: Megmondja a kártya