Ajtó ​nélküli ház 13 csillagozás

Peter Straub: Ajtó nélküli ház

Ezek a dolgok korábban történtek. A barna-sárga házban sikolyok szálltak, és az utcákon hömpölygött a füst és a tűz. Aztán a sikolyok elhallgattak, ha megérintette a fürdőszoba ajtaján a gombot. Ahogy az ajtó kinyílt, láthatta, hogy a kád fölött be van húzva a zuhanyzófüggöny. A vászna véres volt, és a földön körös-körül vértócsák és rögök látszottak, még a fehér vécécsészén is. Csak az volt nehéz, amíg elhúzta a függönyt, viszont soha senki nem volt a kádban, csupán egy nagyobb vérfolt úszott a lefolyó felé, mint valami eleven lény. És pontosan ez történt a háborúban és azelőtt.

Eredeti cím: Houses Without Doors

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Új Vénusz, Budapest, 1993
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637755551 · Fordította: Mesterházi Mónika, Csákó Gabriella

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Timberwolfes>!
Peter Straub: Ajtó nélküli ház

Pár rövid történet. Jól indul , az első erős kezdés, érdeklődve olvastam, sok jóval kecsegtet életem első önálló Straub meséjéhez. Nem volt borzongás, nem volt katarzis, de tetszett. Jött a második történet, kicsit alábbhagyott a lelkesedés, kissé gyengébb volt a történet, de jó volt azért, aztán… Nem tudom mi volt ez. Ez számomra szörnyen gyenge és unalmas semmit mondó történetek voltak, vissza se tudok emlékezni miről olvastam és ez gáz…

aliggaz>!
Peter Straub: Ajtó nélküli ház

Ebben a könyvben minden benne van amit egy embber e thriller-től -horrortól elvárhat. Csak erős idegzetűeknek!!!!

Royal>!
Peter Straub: Ajtó nélküli ház

Egyetértek, ez a könyv csapnivaló, borzalmas könyv. Az egyetlen rész az első fejez amit nevezhetünk bizarrnak, de még az is túlzás. Nem is értem a fülszöveg miről beszél.

Millefo>!
Peter Straub: Ajtó nélküli ház

A csalódással kezdeném: Az ajánlót King írta, miszerint ezt a könyvet ő akarta megírni. Ehhez képest ez egy novelláskötet. Az alapötlet szinte mindenhol jó. A sztori kifutása viszont szinte sehol nem tetszett. Jó írói stílusgyakorlatoknak fogtam fel az egészet, a thriller témakörében. Szerintem, ha valaki thriller, horror témakörben szeretne olvasgatni, ne ezzel a könyvvel kezdje, de Peter Straubot sem szabad ez alapján a könyv alapján megítélni.

KoF>!
Peter Straub: Ajtó nélküli ház

A kötet legzseniálisabb novellája kétségtelenül „A bölényvadász”.

mate55 P>!
Peter Straub: Ajtó nélküli ház

Számomra egy végtelenül unalmas, semmitmondó, lényegtelen novellák tömege, semmi horrorisztikus, semmi izgalom.Nem találtam benne olyat amit várni lehet a „nagy horror királytól” ahogy az ajánló írja a könyv borítóján. Nagyot csalódtam benne az egy csillag is talán azért mert az első fejezet nem rossz.


Népszerű idézetek

chhaya>!

Ajtótlan ház a Kárhozat.
Hol nem lép be, csak a nap.
Aztán a létrát ellökik,
Menekvés nem marad.

Emily Dickinson

(mottó)


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
Stephen King: A remény rabjai
Stephen King: Minden sötét, csillag sehol
Stephen King: Az
Ann Aguirre: Horda
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Dan Wells: Ruins – Romok
Josh Malerman: Madarak a dobozban