Budai ​milliárdosok (Budai milliárdosok 1.) 7 csillagozás

Peter Sheldon: Budai milliárdosok

A történet kitalált, a fantázia mûve, de a pletykák, amelyekből a regény táplálkozik, valahol, valamikor a közelmúltban hallhatóak voltak Magyarországon.

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1999
432 oldal · ISBN: 9635488815

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

NickyEper P>!
Peter Sheldon: Budai milliárdosok

Sajnos ez a könyv nem éppen abba a kategóriába tartozik amit nem lehet letenni. Itthon nem is olvasnam, más mindig fontosabb volt.Azért többi részét is el fogom olvasni mert kicsit kiváncsi vagyok a folytatásra :) Érdekes volt arról a korról olvasni amibe beleszülettem, csak én semmire sem emlékszem mert túl kicsi voltam. :)

KBCsilla P>!
Peter Sheldon: Budai milliárdosok

1. olvasás:
Nem vagyok biztos benne, hogy kitalált a történet, annyira hasonlít az akkori magyar ún. virtusra, a pénzcsinálás nem mindig becsületes módjaira, és a kíméletlen emberi harcokra. Félő, hogy mára sem változott semmit sem ez a világ.
Ennek ellenére a történet kellemesen olvasható, olyannyira, hogy számomra letehetetlennek bizonyult.
De a valóság, az sajnos a valóság…
2. olvasás:
Eltelt néhány év az első olvasás óta.
Azóta sokat értem mind az olvasás, mind az értékelés, és mind a politika megítélését illetően is.
Most már másképpen értékelem azokat a dolgokat, amelyek akkor és amúgyan folytak a mi kis falusi tudattalanságunk hátterében.
Igazából még a mai ötvenéves fejemmel sem tudom felfogni azokat a pénzügyi attrakciókat, amelyek akkor és ott folytak.
A másik, ami számomra végtelenül elfogadhatatlan volt, az a gondolkodás nélküli észveszejtő állandó szexéhség. Mindegy ki az, csak hadd dugjam meg. Bocsánat mindenkitől.
Megkérdeztem Medvémet, hogy ez a világ tényleg ilyen volt? (Ő 9 évvel idősebb) A válasz: igen, mert akkor lett szabad minden és mindenki, és aki kapta, marta, amit csak lehetett.
Mellesleg, szerintem ez most is így van.
Ami nekem nem tetszett, az az, hogy ha én nő vagyok, és szerelmes vagyok abba a pasiba, akivel élek, aki kiemelt a semmiből, akkor nem alázom meg azzal, hogy meglovagolva a hullámokat, elúszok az első ígérkező árral a jobb élet felé.
Majd „megengedem” az imádott pasimnak, ráadásul mit megengedem, kikövetelem, hogy más nőkkel lépjen nem kevéssé intim kapcsolatba, hanem még én teszem elé, készen, kiglancolva a másik „nőcskét”. Azért az idézőjel, mert legszívesebben luxusk…t írnék.
Aztán jön a harmadik, a negyedik, a …..
És az is fura, hogy minden csaj annyira imádja ezt a pasit, hogy nem is értem…
Ennyire alávalóak vagyunk, mi nők???

SzHeni P>!
Peter Sheldon: Budai milliárdosok

Nagyon érdekes volt. Hihetetlen, és egyben ijesztő is, ahogy egyes emberek irányították/irányítják a pénzügyi világot. Én pont a rendszerváltáskor születtem, így mindigis érdekelt, hogy mit jelent a már sokat hallott „valutázás”,hogy keresték rommá magkat a szélhámosok, spekulánsok, hogyan dübörgött a privatizásció és az ingatlan biznisz, és hogy, hogy lopták szét az országot. Tőke Péter (alias Sheldon) akkoriban a Reform újság főszerkesztője volt (később a Blikk is hozzá tartoztt), sok érdekes dolgot írt meg, az egészet emészhető, kissé már romantikus regény formájában. Mondjuk az eléggé undorító, ahogy a nőket adják-veszik a történetben, dehát fel kell ébredni az álomvilágból, ilyen már pedig biztos van. Csak azért kap 3.5 pontot, mert néha elvesztettem a fonalat ki kivel van, túl sok ügylet, tőzsdézés volt benne, ami nem volt rendesen felvezetve.


Népszerű idézetek

kadritimi81>!

– Jól kapisgálod, nemcsak fantáziálgatások, jóslatok. Gondos elemzéseken alapulnak. Minden egyes kisebb nyitás, engedmény előkészíti, megalapozza, aztán kikényszetíti majd a makrogazdaság soron következő, egyre nagyobb reformjait. Ha stabil gazdaságban mennek végbe ezek a folyamatok, és az uralmon lévő elit egy részét is meg lehet nyerni, békés rendszerváltás lehetséges, de akkor a konc egy részét oda kell lökni nekik. De ez még odébb van, öcskös, így is túl sokat mondtam neked.

Peter Sheldon: Budai milliárdosok 45. oldal


A sorozat következő kötete

Budai milliárdosok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
María Dueñas: Öltések közt az idő
Biró Zoltán: Az ajtó
Frei Tamás: A megmentő
Halász Emese: Ignis
Jeffrey Archer: A dicsőség ösvényein
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes
Vavyan Fable: Kyra Eleison
Anthony Grey: Smaragdhajsza