Ártatlan ​vér (Halálosztó 2029 17.) 4 csillagozás

Peter Sanawad: Ártatlan vér

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​gerillák körében régóta legendák terjednek az Ingerületátvivő gépről, arról a titokzatos, még az Ítélet Napja előtt készített szuperszerkezetről, amely képes bináris jelekké alakítani az emberi elme neuronmozgásait. A maradék tudósok egyetértenek abban, hogy egy ilyen gép képtelenség, ezt a nézetet képviseli a fiatal programozónő, Sarah Lane is. Azonban a kisgyermekkori emlék a gépről ötletet ad, hogy kidolgozzon egy új operációs rendszert. Egy operációs rendszert, amely megkönnyítheti az elfogott kiborgok újraprogramozását…
És erre most nagy szükség van, hiszen a gépek már visszaküldték a múltba a T-1000-es halálosztójukat, hogy likvidálja John Connort. Hogy a fővezérnek a túlélésre esélye legyen, az Ellenállásnak is vissza kell küldeni a múltba legalább egy T-101 Alfát, ehhez azonban előbb el kell fogni, és át kell programozni a halálosztót. És hogy az új operációs rendszer nem is olyan tökéletes, meggyőzően bizonyítja, hogy amikor az elfogott halálosztó életre kel,… (tovább)

>!
Cherubion, Debrecen, 2005
214 oldal · ISBN: 9639566292

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Razor SP
Peter Sanawad: Ártatlan vér

Jó pár évvel ezelőtt már olvastam erről a könyvről a Cherubion fórumán, és rémlett, hogy a kiépített kánonhoz nem igazán passzolt az ottani vélemények szerint. Nos, ezt én is megerősítem. Akit nem érdekelnek a részletek, az ugorjon egy bekezdést.
Szóval, a regény kiindulási alapja, hogy a gerillák egy Alfát próbálnak meg elkapni és azt átprogramozni, hogy visszaküldjék a már(!) visszaküldött T-1000 ellen. Ja, és persze a T-800-as meg Kyle Reese is a múltban van már, mert időgép minden bokorban van. A filmeket ugyan nem mostanság láttam, de Az Ítélet Napja regényváltozata – aminek az elejére erősen épített a magyar T-univerzum – részletesen leírja, miként küldik vissza Kyle-t a Skynet legyőzése után, miként találják meg a folyékony fém nyomait és készülnek fel az átprogramozott T-800-as visszaküldésére is.
A kánonnak való ellentmondás mellett történelmi pontatlanságok is befigyeltek, de most ezen ugorjunk. Sajnos az egész sztori nem túl acélos. Talán mondanom sem kell, hogy az Alfa befogósdi és átprogramozósdi balul sül el, és túdósnénink – akit minő véletlen, Sarahnak hívnak – hamarosan egyedül marad a kissé skizofrén állapotban lévő Alfa ellen. Az Alfa viselkedésének magyarázatánál helyenként fogtam a fejem…
A regény megfogalmazása is hagyott maga után kívánnivalót. Ez a sorozat nem a magasirodalom csúcsa, de többnyire jól hozták a posztapokaliptikus hangulatot. Na, itt az nem volt meg. Ami pozitívumot ki tudok emelni, hogy a szerző több korábbi Halálosztó regényre is utalt, de ez kevés az üdvösséghez.

>!
Cherubion, Debrecen, 2005
214 oldal · ISBN: 9639566292
>!
WildDuck
Peter Sanawad: Ártatlan vér

Szerintem ez az egyik leggyengébb Terminátor történet. :S Egy kicsit mintha eltért volna attól a Terminátor-univerzumtól, amit az eddigi Terminator és Halálosztó 2029 könyvben ismerhettünk meg.


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Duncan Shelley: A félelem íze
T. S. Thomas: Londinium hercege
Harrison Fawcett: Katedrális